preskoči na sadržaj
Vijesti

Dani kruha u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Tijekom mjeseca listopada posvuda se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako su se okupili učenici, učitelji, ravnateljica i poseban gost župnik naše župe Presvetog Trojstva mons. Tomislav Šporčić u našem školskom prostoru kako bismo zajedno proslavili i zahvalili za sve plodove zemlje.


Tijekom mjeseca listopada posvuda se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako su se okupili učenici, učitelji, ravnateljica i poseban gost župnik naše župe Presvetog Trojstva mons. Tomislav Šporčić u našem školskom prostoru kako bismo zajedno proslavili i zahvalili za sve plodove zemlje.

Srdačno zahvaljujemo svima koji su doprinijeli ovoj svečanosti i koji su uložili trud i vrijeme da smo sve tako lijepo imali i mogli izložiti i podijeliti jedni s drugima. Posebno zahvaljujemo Bogu za dar života, za sve što nam je darovao i budimo ponosni na tradiciju koju baštinimo. Molitvom i blagoslovom zahvalili smo Bogu na uspjesima, plodovima i darovima kojima nas je  podario. Iskrena srca možemo reći: Darove nam jesen dala, za plodove Bogu hvala!

                        

       Nakon blagoslova, svi smo se još malo zadržali u školskom prostoru kako bi Povjerenstvo pregledalo sve stolove i izabralo stol i razred koji se najviše potrudio oko uređenja. U povjerenstvu su bili: vjeroučitelj Dario Košćak i učiteljice Anamarija Cvitković i Katarina Medarić. U kraćem programu sudjelovali su učenici 2.a razreda sa zanimljivom recitacijom o kruhu. Za glazbeni dio pobrinuo se crkveni dječji zbor Anđeli. Učenici viših razreda sudjelovali su u svečanosti blagoslova kroz Riječ Božju i molitvu vjernika.  Učenica Mihaela Orlić uvela nas je u program. Župnik nam je svima udijelio prigodnu riječ i blagoslov.

Za najljepše stolove tročlana komisija je izabrala tri razreda: 1.c, 5.a i 8.a. Čestitamo im na uloženom trudu kao i svima ostalima.  

Kao i svake godine učenici su iz svakog razreda sakupili kolača i kruha za korisnike u Domu za starije i nemoćne u Otočcu. Nekoliko učenica i vjeroučitelj odnijeli su im i razveselili ih svojim darovima i prisutnošću. 

T. K. 

  FotogalerijaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2016.

e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

RSS Reader
CARNet
20.06.2017. 12:51
CARNet donirao sustav za praćenje kakvoće zraka Tehničkoj školi u Sisku
Tijekom dana mnogi od nas većinu vremena provode u zatvorenom prostoru – kod kuće, na poslu ili u školi. Kakvoća zraka koji udišemo u zatvorenom prostoru ima izravan utjecaj na naše zdravlje, a loša kakvoća zraka u zatvorenom prostoru može štetiti osjetljivim skupinama stanovništva u koje spadaju i djeca.

20.06.2017. 11:02
Poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet priprema provedbu postupka javne nabave za „Nabavu opreme za regionalne obrazovne centre u okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” i „Nabavu visokodostupnog sustava za pohranu i analizu strukturiranih i nestrukturiranih podataka u okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”.


Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje

Časopisi

Roditelji i djeca


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju