2019-10-08 11:29:26

Snalaženje u prostoru uz pomoć planinara
  PŠ Hratsko Polje - Ovaj tjedan učenje smo učinili nesvakidašnjim. Posjetila nas je posebna gošća s kojom smo udahnuli svježi planinski zrak i krenuli u otkrivanje novih spoznaja. Detalje susreta otkrivamo vam u nastavku. 

  Ponavljanje i uvježbavanje nastavnih sadržaja iz Prirode i društva o snalaženju u prostoru organizirali smo uz pomoć PD Gromovača iz Otočca. Školu je posjetila članica društva Anamarija Jurković, inače i tajnica Hrvatskog planinarskog saveza Ličko-senjske županije, koja je djeci na zanimljiv način prezentirala život planinara i ljubav prema prirodi te ih uključila u nekoliko praktičnih vježbi snalaženja u prostoru. Priredila je i malu izložbu planinarske opreme koja je djecu posebno zainteresirala. Neki od njih poželjeli su ponešto od toga imati u svom ormaru.

  U znak zahvale za pomoć u učenju i otkrivanju novih spoznaja učiteljica Mateja je s učenicima udijelila društvu ručno izrađenu zahvalnicu. A kako je darivanje bilo obostrano, škola je na dar dobila godišnji kalendar Hrvatskog planinarskog saveza i nekoliko planinarskih časopisa koji će obogatiti knjiški fond školske knjižnice.

                

  Nakon ovog susreta zaključili smo da više nismo isti. U nama su se rodile neke nove spoznaje i ljubav prema planinarenju.

  Pogledajte galeriju fotografija


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac