2019-10-14 10:50:00

Obilježavanje Europskog tjedna programiranja 2019.

Europski tjedan programiranja (EU Code Week) društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Ove godine Europski tjedan programiranja obilježava se od 5. do 20. listopada.

OŠ Zrinskih i Frankopana uključila se u provedbu ove inicijative organiziranjem radionice Matematika i micro:bit, za učenike šestog razreda, pod vodstvom učiteljice Valentine Pajdaković. Radionica u trajanju jednog školskog sata održana je 11. listopada 2019. 
Detaljnije informacije o događaju dostupne su putem poveznice:

https://codeweek.eu/view/232328/math-and-microbit-matematika-i-microbit

 

           

Na radionici je sudjelovalo ukupno 15 učenika. Učenici su ovom prilikom naučili kako koristiti i programirati micro:bit uređaj te se upoznali s mogućnostima primjene micro:bit uređaja za rješavanje matematičkih zadataka. Učenici su uz pomoć učiteljice izradili program za ispisivanje višekratnika slučajno izabranog prirodnog broja.

            

Učenici su dobili informacije sadržajima za samostalno učenje, o primjeni micro:bit uređaja u svim nastavnim predmetima, koji su dostupni putem interneta i slobodni za korištenje (Izradi !). Svi učenici 6. razreda imaju mogućnost u školskoj knjižnici preuzeti micro:bit uređaj za korištenje tijekom cijele školske godine.

                        

Učenici su pokazali značajan interes i zadovoljstvo u radu s micro:bit uređajem  te vjerujemo da će i samostalno proširivati svoje znanje. Više informacija o Europskom tjednu programiranja dostupno je na službenoj stranici Europe Code Week.

Valentina Pajdaković


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac