2019-10-16 13:40:57

Projekt LORA i u našoj školi

Udruga Bioteka je sa svojim partnerima, Osnovnom školom Borovje te udrugama BIOM i Hyla, započela 1. lipnja 2019. provedbu projekta „LORA – laboratorij održivog razvoja“. Projekt će trajati 22 mjeseca i ima u cilju razviti kvalitetne programe obrazovanja o održivom razvoju u suradnji s najmanje 21 osnovnom školom u svim županijama Republike Hrvatske. U projekt se je uključila i naša škola, a voditelj je učiteljica razredne nastave Mateja Posavi. 

Riječ je zapravo o ambioznom pothvatu izrade individualiziranih obrazovnih programa, temeljen na specifičnim potrebama i zahtjevima svake osnovne škole, a uz to izradit će se i programi rada na području obrazovanja za održivi razvoj za tri partnerske udruge uključene u projekt. Na ovaj će način škole i udruge dobiti trajne i kvalitetne resurse za unapređenje edukacije iz područja održivog razvoja na razini cijele naše zemlje. Obrazovni koncept zahtjeva i višemjesečni rad s učenicima u lokalnim sredinama, a koje će mentorirati za to osposobljeni učitelji. Edukacija je u tijeku, a govori se o okolišnim, društvenim i ekonomskim elementima održivog razvoja s gostima predavačima iz Švicarske te iz niza hrvatskih relevantnih organizacija za održivi razvoj.

          

Odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj iznimno su važni kako bi jednog dana postali savjesni i odgovorni pojedinci u društvu i okolini u kojoj se nalaze. Izradom kvalitetnog programa koji će se implementirati u proces rada s djecom utjecat će na kvalitetu rada i života naše škole, ali i djelovati na lokalnu zajednicu u kojoj se škola nalazi.  

                

                                                                     Ravnateljica


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac