2019-12-03 10:20:16

Večer matematike 2019. – poziv učenicima i roditeljima

                  

Dragi  učenici i roditelji,

pozivamo vas na

 

Večer matematike

koja će se održati 5. prosinca 2019. s početkom u 18:00 sati

u prostoru OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac,

 

u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva (HMD) i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Večer matematike održava se s ciljem popularizacije matematike te poticanja učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici.  Večer matematičke nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke centre“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Sudjelovanje u različitim zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike.

Učenici će zajedno sa svojim roditeljima, ovisno o uzrastu,  sudjelovati u različitim grupnim aktivnostima, koje će voditi učitelji: razne društvene i matematičke igre, bingo, puzzle, tangram, potapanje brodova, domino itd. Učenici će također imati priliku upoznati rad s micro:bit uređajem  itd.

Preporučuje se da djeca mlađeg uzrasta u aktivnostima sudjeluju zajedno sa svojim roditeljima, jer pomoć roditelja u pojašnjavanju obrazovnih zadataka pozitivno utječe na razvoj dječjih postignuća i izgradnju pozitivnog stava prema matematičkim sadržajima.

Veselimo se vašem dolasku i suradnji.

                                                                      Ravnateljica


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac