2019-12-07 12:19:17

Susret sa svetim Nikolom
  PŠ Hrvatsko Polje - Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, u našoj školi obilježava se svake godine. Za tu prigodu smo se i ove godine posebno pripremili. Pripreme su trajale nekoliko dana, i to sve kako bi razveselili tog umiljatog starca, ali i svoja srca jer dok vjerujemo u njegov dolazak dječja radost će ih i golicati. Kako je obilježavanje proteklo ove godine pročitajte u nastavku.

  I ove godine sveti Nikola imao je pune ruke posla, ali i mi. Čizmice su bile ulaštene, a učenici spremni za susret sa svetim Nikolom. S nestrpljenjem su čekali kada će se na vratima škole pojaviti sveti Nikola i donijeti im darove, a kako bi ga što ljepše ugostili, učenici su uvježbavali prigodne pjesme, recitacije i igrokaz. Odlučili su na taj način nagraditi dobrotu tog svetca koju nesebično dijeli svoj djeci svijeta.

  Na ovom susretu učenici su naučili i važnu životnu lekciju – kako je lijepo biti nesebičan. A nesebičnima su se pokazali i članovi PD Gromovača iz Otočca koji su pomogli svetom Nikoli u nabavi i pripremi poklona za djecu.

  Više o ovom susretu pogledajte u galeriji fotografija.


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac