2020-01-10 17:10:00

DONACIJSKI PROGRAM “KU-KUC! PRIČA JE UNUTRA”

Centar Pričaj mi u sklopu svog donacijskog programa u 2019.godini odlučilo je donirati 60 primjeraka didaktičkog pomagala „Ku-kuc! Priča je unutra“ ustanovama i udrugama koje rade s djecom predškolske i rane školske dobi, a nalaze se na područjima od posebne državne skrbi sukladno Zakonu o područjima posebne državne skrbi (NN 86/08, 57/10, 51/13, 148/13, 76/14, 147/14, 18/15, 106/18).

Nakon prijava za sudjelovanje u donacijskom programu naša škola dobila je donaciju od 11 primjeraka didaktičkog pomagala "Ku-kuc! Priča je unutra" (jedno didaktičko pomagalo za matičnu Osnovnu školu Zrinskih i Frankopana Otočac, te po jedno didaktičko pomagalo za svaku od područnih škola: PŠ Ličko Lešće, PŠ Švica, PŠ Kutarevo, PŠ Vrhovine, PŠ Sinac, PŠ Čovići, PŠ Prozor, PŠ Kompolje, PŠ Hrvatsko Polje i PŠ Lipovlje).

Centar za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“ razvio je didaktičko pomagalo „Ku-kuc! Priča je unutra“ namijenjeno radu s djecom predškolske i rane školske dobi koje se sastoji od različitih dijelova te daje niz poticajnih ideja, prijedloga i materijala za kvalitetno provođenja vremena u kreativnoj i kvalitetnoj igri temeljenoj na pričama.

Središnji dio didaktičkog pomagala „Ku-kuc! Priča je unutra“ problemska je priča za djecu s temom komunikacije na temelju koje se grade druge povezane aktivnosti: igra uloga pomoću lutaka, osmišljavanje i dovršavanje nedovršenih priča, izrada štambilja sa šumskim motivima te priprema šumske zimnice za ptice. Osim samih sadržaja za djecu, didaktičko pomagalo sadrži i dio koji je namijenjen odraslima, a koji nosi naziv „Pod povećalom: kutak za odrasle“. U njemu se progovara o različitim komunikacijskim obrascima i njihovog učinkovitosti, kao i o mogućnostima koje donosi korištenje lutaka u radu s djecom. Svi sadržaji didaktičkog pomagala „Ku-kuc! Priča je unutra“ temeljeni su na znanjima iz područja dječje razvojne psihologije i psihologije roditeljstva te su obogaćeni kreativnim rješenjima koja potiču socioemocionalni i kognitivni razvoj djeteta, a razvili su ga psiholozi s iskustvom u radu s djecom.

Zahvaljujemo se Centru Pričaj mi na hvalevrijednoj donaciji.

     


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac