2020-02-01 10:52:06

LORA u posjetu našoj školi

U listopadu prošle godine naša škola uključila se u projekt održivog razvoja „LORA“ zajedno s još 20 škola iz cijele Hrvatske. Projekt je pokrenula udruga Bioteka sa središtem u Zagrebu u partnerstvu s OŠ Borovje Zagreb te udrugama Hyla i BiOM također sa središtem u Zagrebu. Nakon dva ciklusa edukacija u kojima je sudjelovala naša djelatnica učiteljica Mateja Posavi, inače voditeljica projekta za našu školu, red je došao i na njihov posjet nama. Bilo je ugodno i korisno. Dojmovi obje strane su pozitivni.

         

U dvodnevnom druženju predstavljena je projektna ideja održivog razvoja za našu školu, uređena projektna dokumentacija i definiran tim kolega koji će činiti projektni tim škole. Zamjenica voditeljice projekta je Tatjana Vološen Devčić, a ostatak tima čine učiteljice Anka Banić, Vera Delač, Katarina Medarić, Josipa Maras, Blaženka Orešković, Ivana Rožić – Dubravčić i pedagoginja Inka Turković. Cilj projekta je razviti poduzetnički duh kod učenika i pokrenuti malo poduzetništvo u školi. Trajat će godinu dana, a sadržajem će objediniti razne aktivnosti u koje će biti uključeni učenici uz mentorstvo učitelja iz projektnog tima. Projekt ima i tendenciju održivosti te povezuje školu s lokalnom zajednicom. Na taj način učenici naše škole zauzet će mjesto aktivnih i odgovornih građana koji misle o budućnosti svoje zajednice. Podršku projektu pruža i HGK Županijska komora Otočac.

         

Projekt je je dobio pozitivnu kritiku, a mi se veselimo prvim aktivnostima koje će uskoro započeti. O svemu ćemo vas redovito obavještavati na mrežnim stranicama škole.

                                                               Ravnateljica Jasminka Devčić


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac