2020-02-18 07:03:19

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u cijelom svijetu s ciljem usmjeravanja učenika na sigurnije, odgovornije i primjerenije ponašanje na internetu.  Ove godine Dan sigurnijeg interneta obilježen je 11. veljače. Tim povodom za učenike 6. razreda organiziran je kviz na temu digitalni tragovi i elektroničko nasilje. 

Svi učenici 6. razreda tijekom proteklog razdoblja  individualno su u online okruženju rješavali pripremni kviz. Učenici koji su postigli najbolje rezultate na individualnom kvizu sudjelovali su u ekipnom natjecanju koje je održano 17. veljače u interaktivnoj učionici s tabletima. Osim što je bilo zabavno, učenici su stekli i nova znanja o sigurnosti na internetu. Najbolji uspjeh postigao je tim učenika 6.b razrednog odjela (L. i A.). Kviz znanja pripremila je i vodila učiteljica Valentina Pajdaković.

          

Svim učenicima koji su sudjelovali u navedenim aktivnostima zahvaljujemo na uloženom trudu, a učenicima koji su postigli najbolji rezultat čestitamo na postignutom uspjehu. Pobjednicima će uskoro biti uručene i Diplome. 

               

U povodu Dana sigurnijeg interneta u tjednu od 10.-14. veljače u svim razrednim odjelima na nastavi Informatike također su provedene različite aktivnosti s učenicima. Provedbom ovih aktivnosti ostvaruju se obavezni odgojno-obrazovni ishodi predviđeni Kurikulumom nastave informatike te više međupredmetnih tema, a koji se odnose na razvoj digitalnih i komunikacijskih kompetencija kao i osobni i socijalni razvoj pojedinca.

       

Sve učenike pozivamo da i dalje proširuju svoja znanja o sigurnosti na internetu te ovom prilikom preporučujemo dodatne izvore znanja kao što su Kurikulum Sigurnih pet za sigurni net, Nacionalni CERT i Medijska pismenost. Uključivanjem tehnologije u proces učenja osim ostvarivanja temeljnih ishoda učenja doprinosimo i razvoju digitalnih kompetencija učenika.

                                                                  Valentina Pajdaković


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac