2020-10-19 11:52:06

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

Razlistavanje u Mjesecu hrvatske knjige

U periodu od 15. listopada do 15. studenog obilježava se Mjesec hrvatske knjige. Ovogodišnja je manifestacija posvećena 50. obljetnici obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto joj je Razlistaj se! Mjesec hrvatske knjige održava se 25 godina, a svečanost otvaranja bit će održana u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

           

 Tijekom mjeseca posvećenog knjizi u školskoj knjižnici će biti organiziran posjet učenika petih razreda. Učenici će kroz organizirane posjete biti upoznati s fondom školske knjižnice te će kroz radionicu Bonton u knjižnici upoznati pravila ponašanja. Početkom mjeseca studenog za učenike osmih razreda organizirat će se radionica pod nazivom Pjesnički sat. Radionica će biti posvećena obljetnici rođenja hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića čija je poezija satkana od motiva iz prirode.

Ovogodišnji moto Mjeseca hrvatske knjige podsjeća na važnost povratka prirodi, kao i na to da svaki pojedinac mora biti odgovoran prema njoj. Velik je broj pisaca svoja djela posvetio planetu čiji smo stanovnici. Čitatelji su oni koji se upijanjem znanja iz knjiga „razlistavaju“ te šire svoje spoznaje. Čitanje vodi u nove svjetove, ali njime čovjek postiže i unutarnji mir koji je neophodan da bi se sjedinio s prirodom.

Načitan je čovjek dvostruko osiguran od učmalosti i dosade i spašen od praznine: on ima dva svijeta, veličanstvenu prirodu i hram od knjiga, gdje može razviti najtananije misli i najuzvišenije osjećaje.“ (Božica Jelušić)

Razlistaj se uz knjige !

         

                                            Školske knjižničarke: Maja Brajković, mag.bibl.

                                                                              Silva Orešković, mag.bibl.


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac