2021-03-12 21:15:51

Obilježavanje Međunarodnog dana matematike - 7. razred

Zbog važnosti matematike u svakodnevnom životu UNESCO je 2019. godine proglasio 14. ožujka Međunarodnim danom matematike. Ove godine Međunarodni dan matematike obilježava se na temu “ Matematika za bolji svijet“ . Tim povodom učenici 7. razreda radili su na projektnom zadatku.

Učenici 7.a, 7.b i 7. c razrednog odjela izrađivali su plakate na temu “Sladak kao šećer“. Učenici su imali zadatak istražiti koliko šećera sadrži određeni prehrambeni proizvod koji koriste u svojem kućanstvu. Pri tome su koristili podatke koje su saznali čitajući deklaracije na proizvodima te primijenili stečena znanja iz matematike kako bi saznali  koliko "kockica" šećera se nalazi u pojedinom pakiranju proizvoda.

                

Rezultati  našeg istraživanja u nekim slučajevima su bili neočekivani i iznenađujući. Saznali smo da se u nekim proizvodima nalaze velike količine šećera te ih je potrebno umjereno konzumirati.

Pozivamo vas da pogledate učeničke radove koji su dostupni u izdvojenoj kolekciji.   
                                             poveznica 

   

Projektni zadatak predstavlja ostvarivanje ishoda kurikuluma matematike 7. razreda te  međupredmetnih tema Zdravlje, Osobni i socijalni razvoj i IKT. Učenici su usvojili stav da je čitanje deklaracije neophodno za pravilan odabir prehrambenih proizvoda te naučili da nam stečena znanja iz matematike mogu pomoći prilikom formiranja vlastitih stavova o zdravim životnim navikama.  

                                 učiteljica matematike Valentina Pajdaković

 


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac