2021-03-25 11:56:40

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

I naša Škola uključila se u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca koji se ove godine provodi od 22.-26. ožujka. Cilj obilježavanja Tjedna novca je razvijati financijsku pismenost djece i mladih kako bi u budućnosti mogli donositi dobre financijske odluke u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

Središnja tema Tjedna novca 2021. je Čuvajte sebe, pazite na svoj novac. U skladu s tim učenici  7. razreda samostalno su izrađivali zadatke u kojima su primijenili stečena znanja o postotnom računu te istovremeno razvijali svijest o odgovornom upravljanju novcem. Iako smo imali namjeru izraditi plakat koji će krasiti našu školu, zbog aktualnih okolnosti izvođenja nastave, sve radove objedinili smo u jedan zajednički digitalni plakat. 

Ovim projektnim zadatkom, osim ishoda kurikuluma Matematike, ostvarili smo i ishode kurikuluma međupredmetnih tema Poduzetništvo, Osobni i socijalni razvoj te uporaba IKT-a.

Učenici 5. i 6. razreda Tjedan novca obilježit će po povratku u učionice.

Pozivamo vas da pogledate kolekciju učeničkih radova učenika 7. razreda koja je dostupna putem poveznica: Tjedan novca 1 i Tjedan novca 2

                                                                  Valentina Pajdaković

    

                                                                                

                     


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac