2021-03-30 18:32:37

Različitim koracima do jednakosti 5

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac partner je u projektu Različitim koracima do jednakosti – 5 koji provodi Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH). Projekt se provodi od 1. lipnja 2020. do 31. svibnja 2021. na području Ličko – senjske županije uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. U projektu sudjeluju i ostale škole Ličko – senjske županije.

Cilj projekta je smanjiti sve pojavne oblike nasilja nad i među djecom, kroz unaprjeđivanje znanja mladih o vršnjačkom nasilju i oblicima nasilja te osnaživanje učenika za prihvaćanje različitosti uz senzibilizaciju lokalne zajednice.

Projektom je predviđena jedna radionica o prevenciji nasilja koju je psihologinja provela s učenicima 5.r matične škole te obilježavanje Dana ružičastih majica 24. veljače 2021. SDDH je osigurao prigodne majice i balone za učenike 5. r.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati kratki video koji je izradio SDDH u kojem su prikazali sudjelovanje škola Ličko – senjske županije u projektu ''Različitim koracima do jednakosti – 5''. Pozivamo Vas da pogledate učenike naše škole koji su sudjelovali u projektu.  https://www.youtube.com/watch?v=HYnchwqy_Is

Osim toga, projektom je predviđena jedna edukacija učenika te jedna edukacija učitelja i stručnih suradnika s temom vršnjačkog nasilja koja će se zbog epidemiološke situacije provesti virtualno do kraja projekta.

Zahvaljujemo Savezu društava distrofičara Hrvatske na izvrsnoj suradnji i nadamo se budućim suradnjama na sličnim projektima.

                                                          psihologinja Ivana Lemut


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac