2021-09-19 18:05:00

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige posvećena je hrvatskim autorima s temom Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto joj je Ajmo hrvati se s knjigom!. U sklopu navedene manifestacije te Godine čitanja održat će se Nacionalni kviz za poticanje čitanja čiji je naziv Šest autora traži čitatelja.

        Kviz će se provoditi u razdoblju od 13. rujna do 22. listopada 2021. godine. Sudionicima će se predstaviti tri  knjige različitih žanrova, tri hrvatska pisca i ilustratora, a djeca će proučavajući online izvore informacija stjecati znanje o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama i likovima. Kviz će se moći rješavati kod kuće ili u školi te je prilagođen rješavanju na mobilnim telefonima.

         Učenici Osnovne škole Zrinskih i Frankopana će se priključiti sudjelovanju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanje te na taj način potaknuti razvijanje svijesti o važnosti svakodnevnog čitanja. Popis pobjednika će biti objavljen na mrežnoj stranici kviza najkasnije do 2. studenog 2021. Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se 15. studenog 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ajmo hrvati se s knjigom!

Maja Brajković i Silva Orešković, školske knjižničarke


Osnovna škola zrinskih i frankopana Otočac