preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 901040
Danas: 7
Vijesti

Upisi u srednju 2021. - važne informacije učenicima i roditeljima

Lista odabranih programa obrazovanja zaključava se svim kandidatima 7. srpnja 2021. Unos prigovora na osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju kojih se ostvaruju dodatna prava za upis moguće je izvršiti do 5. srpnja 2021. Nakon zaključavanja liste, kandidat će se naći na konačnoj ljestvici poretka samo jednoga programa obrazovanja na kojemu se nalazi u sklopu upisne kvote i to onoga koji je najviše na njegovoj listi prioriteta.


Nakon zaključavanja liste odabranih programa učenik i roditelj obavezni su potpisati prijavnicu. Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima, a dostavlja se razredniku u osnovnoj školi koju učenik pohađa.

Učenik može sam preuzeti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ ( upisi.hr).

Prijavnicu vlastoručno ili digitalno potpisuju roditelj/skrbnik i učenik čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata. Prijavnicu, koju su potpisali zajedno s roditeljem/skrbnikom, učenici donose u svoju školu razredniku ili roditelj dostavlja prijavnicu (skeniranu ili fotografiranu) elektroničkim putem na službenu adresu razrednika.

Preuzimanje prijavnica i predaja potpisanih prijavnica razredniku provodit će se prema sljedećem rasporedu:

Matična škola Otočac                       ,
PŠ Ličko Lešće      

             7. srpnja 2021.  13:00-14:00 sati

Iznimno, roditelji i učenici koji su spriječeni doći u školu navedenog datuma, prijavnicu mogu predati razredniku
 8. srpnja 2021. od  9:00-10:00 sati.

Raspored po učionicama ( MŠ Otočac):

  8.a - učionica br. 17

  8.b - učionica br. 15

  8.c - učionica br. 14

PŠ Kuterevo,

PŠ Vrhovine

                    8. srpnja u 9:00 sati

 

Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta ne jamči da će se kandidat i upisati na onaj izbor na kojemu je stekao pravo upisa u trenutku zaključavanja odabira, odnosno ispisivanja prijavnice, već predstavlja njegovu konačnu odluku o poretku prijavljenih programa obrazovanja.

9. srpnja 2021.  s liste će se brisati kandidati koji do toga datuma nisu zadovoljili potrebne preduvjete za upis.

 Konačne ljestvice poretka objavljuju se 10. srpnja 2021.

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka, kandidati stječu pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojemu se nalaze u sklopu upisne kvote. Konačne ljestvice poretka više se ne mijenjaju.

Više informacija dostupno je u Publikaciji "Idemo u srednju" koja je dostupna na stranici upisi.hr .

Obaveze učenika nakon objave konačnih ljestvica poretka

Kandidat svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr), koju je dužan dostaviti u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa. Upisnica je obrazac koji sadrži osnovne informacije o obrazovnom programu ili programima u koje je kandidat stekao pravo upisa.

Nakon što kandidat potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici i dostavi je srednjoj školi zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, kandidat je upisan u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022.

Srednje škole samostalno određuju točne datume za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči  srednje škole koju učenik upisuje. Predviđeno razdoblje za dostavu dokumentacije je: 12.7. -14.7.2021.

Ako kandidat zbog opravdanih razloga nije u mogućnosti u propisanim rokovima dostaviti potpisanu upisnicu za upis u I. razred, dužan ju je dostaviti njegov roditelj/skrbnik. Roditelj/skrbnik može donijeti upisnicu osobno u srednju školu ili je dostaviti elektroničkim putem (skeniranu ili slikanu) na e-adresu školske ustanove. Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati.

Dodatno, kandidati koji su ostvarili pravo na upis u programe obrazovanja za koje je potrebna potvrda liječnika školske medicine ili liječnička svjedodžba medicine rada, odnosno potvrda obiteljskog liječnika, dužni su do roka objavljenoga u Kalendaru u srednju školu dostaviti ove dokumente osobno ili elektroničkim putem (skenirane ili slikane) na e-adresu školske ustanove. Dokumente elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati. Prilikom dostavljanja upisnice elektroničkim putem učenik se može izjasniti i o izbornim predmetima te odabiru stranih jezika.

Kandidati koji u srednju školu ne dostave upisnicu te, ako je to potrebno, potvrdu liječnika školske medicine ili svjedodžbu medicine rada, odnosno potvrdu obiteljskog liječnika, gube pravo na upis i upućuju se na sljedeći upisni rok.

Kandidati koji upisuju programe obrazovanja za vezane obrte (JMO programe) dužni su, pri upisu ili najkasnije do kraja prvog polugodišta prvoga razreda, dostaviti školi liječničku svjedodžbu medicine rada i sklopljen ugovor o naukovanju.

Više informacija dostupno je u Publikaciji "Idemo u srednju" koja je dostupna na stranici upisi.hr.

 

    Predsjednica Upisnog povjerenstva:                   Ravnateljica Škole:

       Valentina Pajdaković, prof.                            Jasminka Devčić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 30. 6. 2021.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju