preskoči na sadržaj

Projekt ProMikro Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac uključila se u projekt ProMikro koji ima za cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.  Projekt provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 16. 1. 2018. 22:19

Obavijest učenicima koji su prijavljeni za Sat kodiranja

Radionica Sat kodiranja  za prvu skupinu prijavljenih učenika održat će se  19. 1. 2018. (petak) s početkom u 11:35. Popis učenika koji su prijavljeni u prvoj skupini može se vidjeti na oglasnoj ploči u holu škole. Termin održavanja iste radionice s drugom skupinom prijavljenih učenika bit će objavljen naknadno.  

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 16. 1. 2018. 16:32

Radovi učenika Vijest ima dokument u privitku

Božić

Kada su praznici i blagdani u pitanju, uvijek smo posebno veseli, kreativni i maštoviti. Upravo takvi su i crteži učenika petih razreda matične škole u Otočcu.

Njihove radove možete pogledati u nastavku:

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 14. 12. 2017. 11:47

Prijave za Sat kodiranja Vijest ima dokument u privitku

Obavijest prijavljenim učenicima: Sat kodiranja odgađa se do daljnjega. Učenici će o novom terminu biti pravovremeno obaviješteni. 

Od 4. do 10. prosinca 2017.  godine u Republici Hrvatskoj obilježava se Sat kodiranja (Hour of CodeTM).  Sat kodiranja globalni je pokret koji  se provodi u preko 180 zemalja i ima za cilj popularizirati programiranje/kodiranje među učenicima te pokazati da svatko može naučiti programirati. Sat kodiranja organiziran je od strane Code.org, javne neprofitne organizacije posvećene širenju informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 30. 11. 2017. 21:25

Održano natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2017

Ove školske godine u Republici Hrvatskoj po drugi put je organizirano natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2017. Dabar je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, učenicima i široj javnosti,a pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola. Natjecanje je održano u tjednu od 13. do 17.11. na CARNet-ovom  sustavu Loomen. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 25. 11. 2017. 16:50

Izvannastavna aktivnost iz informatike

Učenici su na izvannastavnoj aktivnosti iz informatike osnovali Školsku televiziju, naziva InFoTV, s  ciljem  informiranja o događajima vezanim uz školu. Da bi ostvarili cilj učenici su intervjuirali te snimali događaje u školi, nastavnike, djelatnike i učenike Škole.  Svoju emisiju objavljivat će jednom mjesečno.

Zahvaljujemo roditeljima, učenicima, nastavnicima i djelatnicima Škole na suradnji i podršci tijekom prve emisije. 

Učenicima koji su radili na prvoj emisiji velika pohvala za iskazani trud. S obzirom na slabu tehničku opremu (mobiteli učenika), zadatak je odrađen odlično. 

Njihovu emisiju možete vidjeti na Youtube kanalu InfoTv-a.

https://www.youtube.com/watch?v=j1n4KYKHb78&t=452s

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 30. 10. 2017. 12:36

Obilježavanje Dječjeg tjedna Vijest ima dokument u privitku

Pod motom 'Ljubav djeci prije svega', prvi tjedan u listopadu organizira se Dječji tjedan

Učenici sedmih razreda, prezentacijama na temu "Prava djece" obilježili su i doprinijeli podizanju opće svijesti o važnosti i položaju djece u današnjem društvu.

Učenici šestih razreda radioemisjama izradili su audiozapis na temu "Utjecaj medija na mlade". 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 26. 10. 2017. 14:18

Počele prijave za natjecanje Dabar 2017

U Republici Hrvatskoj po drugi put se organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Natjecanje će se održati od 13. do 17. studenoga 2017. Natjecanju mogu pristupiti svi zainteresirani učenici od 1.-8. razreda osnovne škole i učenici srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 8. 9. 2017. 20:09

Sretan Uskrs Vijest ima dokument u privitku

Učenici petih razreda MŠ Otočac pokazali su svoju kreativnost i znanje izrađujući čestitke za Uskrs na nastavi informatike. Svaki rad je vrijedan pohvale,a ovdje možete pogledati neke od njih te ih iskoristiti kao prigodnu čestitku. 

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam učenici petih razreda MŠ Otočac. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 13. 4. 2017. 18:42

Programirati je zanimljivo !

Učenici sedmog razreda uče programirati u Small Basicu. Osim što omogućuje rješavanje raznih matematičkih problema pomoću programskog jezika može se i crtati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 29. 3. 2017. 16:33

Radovi učenika osmih razreda Vijest ima dokument u privitku

Učenici osmih razreda naše škole na izbornoj nastavi informatike izrađivali su kvizove znanja. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 28. 3. 2017. 14:30

Dan sigurnijeg interneta

Svake godine drugog dna drugog tjedna drugog mjeseca u godini obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Uz moto “Budi promjena: Zajedno za bolji Internet“  ove godine Dan sigurnijeg interneta  obilježava se 7. veljače. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 3. 2. 2017. 20:21

Dabar-Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Dabar-Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja odvija se od 7.-11. studenoga 2016. na CARNetovom sustavu Loomen uz obaveznu uporabu AAI korisničkih podataka @skole.hr.  I učenici naše škole sudjeluju na ovom natjecanju. Za više informacija o samom natjecanju predlažemo da posjetite mrežnu stranicu  http://www.ucitelji.hr/Naslovnica/Dabar.aspx. Na stranici se nalaze i primjeri zadataka za pripremu učenika. Učenici osnovne škole natječu se u jednoj od 2 kategorije: KiloDabar ili Mega Dabar ovisno o uzrastu učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 7. 11. 2016. 12:32

Radovi učenika šestog razreda- prezentacije

Učenici šestog razreda na nastavi informatike ove školske godine vrijedno su radili, a  usvojeno znanje, uloženi trud i  kreativnost pokazali su  u brojnim radovima koji su izloženi u galeriji učeničkih radova

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 25. 6. 2016. 13:21

Radovi učenika šestog razreda-Zemlja-moj planet

Učenici šestog razreda na nastavi informatike dobili su zadatak radom u skupinama pripremiti i snimiti radio emisiju na temu Zemlja-moj planet. Neki od njih emisiju su pripremili u suradnji s Eko-grupom koja djeluje u našoj školi kao izvannastavna aktivnost. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 25. 5. 2016. 14:24

Radovi učenika šestog razreda- Svjetski dan voda- 22. ožujka Vijest ima dokument u privitku

Svjetski dan voda obilježavamo svake godine 22. ožujka. Ove školske godine tim povodom učenici razrednih odjela šestog razreda na nastavi informatike izrađivali su radove na temu vode. Predlažemo da pogledate njihove radove. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 8. 4. 2016. 20:19

Županijsko natjecanje iz informatike Infokup 2016.

Na županijskom natjecanju iz informatike održanom u Gospiću 12. veljače 2016. sudjelovali su i predstavnici naše škole. Učenici 6.b i 6.c razrednog odjela, Lucija Bižanović i Tomislav Bunjevčević, pod mentorstvom učiteljice matematike i informatike, Valentine Pajdaković, natjecali su se u kategoriji Algoritmi- Small Basic. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 19. 2. 2016. 16:28

Radovi učenika šestog razreda-Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

I ove školske godine na nastavi informatike u razrednim odjelima šestog razreda obilježili smo Dan sigurnijeg interneta s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije uporabe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.  

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 17. 2. 2016. 21:21

Sustav za online učenje za učenike šestog razreda

moodle

Učenici šestog razreda imaju mogućnosti koristiti se dodatnim sadržajima za uvježbavanje nastavnih sadržaja informatiknicee putem sustava za učenje na daljinu Moodle. 

Učenici se u sustav prijavljuju elektroničkim identitetom iz sustava školstva putem sljedeće poveznice  CARNet Loomen 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 7. 10. 2015. 16:03

e-Dnevnik u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

ednevnik logo

E-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. U osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac uvedena je prošle školske godine u tri razredna odjela petog razreda Matične škole. Ove školske godine uvodi se u sve razredne odjele Matične škole i sve razredne odjele područnih škola Ličko Lešće, Vrhovine, Kuterevo i Švica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 8. 9. 2015. 21:13

Besplatan Office365 za učenike i učitelje

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola odnedavno je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 27. 1. 2015. 19:34

Otpad kao sirovina

zeleni otok

Odvojeno sakupljanje otpada i njegovo recikliranje temelj su modernog upravljanja otpadom.
Učenici petog razreda na nastavi informatike raspravili su  o mogućnostima, potrebi i važnosti odvajanja, zbrinjavanja i iskorištavanja korisnog otpada s ciljem zaštite okoliša i manjeg odlaganja otpada na odlagališta. Rezutat njihovog rada su crteži koji koji upućuju  na prihvatljivo postupanje s otpadom i pravilan  odnos prema prirodi, a koje su učenici izradili u programu Bojanje. Predlažemo da ih pogledate.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 24. 1. 2015. 20:27

Radovi učenika šestih razreda Vijest ima dokument u privitku

Učenici su na nastavi informatike izrađivali strip na temu Božića i božićnih blagdana. 

Predlažemo da pogledate galeriju radova. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 22. 12. 2014. 09:25

Učeničke Božićne čestitke

Učenici petog razreda na nastavi informatike izrađivali  su  blagdanske čestitke.  Predlažemo da  pogledate galeriju  radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 19. 12. 2014. 10:49

Županijsko natjecanje iz informatike- Infokup 2014

Infokup

Na županijskom natjecanju iz informatike održanom u Ličkom Osiku 21. veljače 2014. sudjelovali su i predstavnici naše škole. Učenici 5a razreda, Ivan Vukelić, Domagoj Mesić i Filip Gerovac zajedno s mentoricom Valentinom Pajdaković natjecali su se u kategoriji Algoritmi- Logo. Rezultati  su dostupni na stranici Infokup. Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu ! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 28. 2. 2014. 19:53

Radovi učenika osmog razreda

Učenici osmih razreda naše škole na izbornoj nastavi informatike izrađivali su kvizove znanja. Svojim radovima učenici su  pokazali znanje i kreativnost.

Bez obzira želite li se samo poigrati ili obnoviti znanje iz određenog područja, predlažemo da  pogledate  njihove  radove  ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 15. 1. 2014. 13:48
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

RSS Reader
CARNet
22.01.2018. 10:40
Novo CARNET-ovo natjecanje: „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET pokreće novo natjecanje pod nazivom „Lektira na pozornici robotskog kazališta“ namijenjeno svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. 

19.01.2018. 10:22
Webinar: Going Mobile - promjena termina održavanja webinara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s HUPE i TESOL EVO ICT4ELT organizira webinar pod nazivom „Going mobile“. Zbog spriječenosti predavača, webinar koji se trebao održati u utorak, 23. siječnja bit će održan u nedjelju, 21. siječnja 2018. godine od 15 do 16 sati, a vodit će ga profesor Jose Antonio da Silva i profesorica Marijana Smolčec.  


Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje

Časopisi

Roditelji i djeca


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju