preskoči na sadržaj
Pedagog

 

Često se pitamo tko je pedagog i što on radi u školi?

 

Školski pedagog je najšire profiliran stručni suradnik. Sudjeluje u brojim poslovima u školi od planiranja i programiranja rada, rada s učenicima, učiteljima i roditeljima, surađuje s ravnateljem i ostalim stručnim suradnicima u većini aktivnosti vezanih za odgojno-obrazovni rad i njegovo unapređenje. Pedagog brine o socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti djece, provodi profesionalnu orijentaciju s učenicima završnih razreda, radionice, predavanja i još brojne zanimljive stvari.

Školsku pedagoginju u našoj školi najviše veseli rad s učenicima. Najčešće radi s učenicima koji pokazuju socijalne, emocionalne ili druge poteškoće, koji imaju veliki broj izostanaka, poteškoće u učenju i svladavanju nastavnog gradiva, ali i s učenicima koji samovoljno žele dodatno učiti putem kreativnih ili edukativnih radionica. Učenici su kod naše pedagoginje svakodnevno dobrodošli – bilo da trebaju pomoć, savjet, razgovor, podršku, lijepu riječ...

Osim rada s učenicima, našu pedagoginju veseli i rad s roditeljima i kolegama učiteljima te pozitivna i suradnička klima u školi. Zajedničkim snagama rade na savjetodavnom radu s učenicima, vode pedagošku dokumentaciju, provode radionice, posjećuju si nastavu, rade na stručnom usavršavanju i sl. Na taj način podupiru jedni druge u svom radu te donose zajedničke odluke.

Posao školske pedagoginje je vrlo dinamičan i obuhvaća još mnogo toga, ali rad s učenicima na kraju ipak predstavlja njegovu srž. Našoj školskoj pedagoginji uvijek se možete obratiti u vezi s vašim idejama, problemima, poteškoćama ili razmišljanjima, ako ste sretni, tužni, trebate pomoć ili podršku…


Školska pedagoginja obavlja pedagošku djelatnost u matičnoj školi u Otočcu, a po potrebi i u područnim školama: Ličko Lešće, Vrhovine, Švica, Kuterevo, Prozor, Sinac, Čovići, Hrvatsko Polje, Kompolje i Lipovlje. 

 

Vrata naše pedagoginje uvijek su Vam otvorena… smiley


 

Kontakt:

Školska pedagoginja: Inka Turković, mag.paed.

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 8:00 – 14:00 sati

Otvoreni sat za roditelje:  četvrtkom 8:45 - 9:35 sati

Kontakt: 053/ 773 – 562

E-mail: inka.turkovic@skole.hr

 

Ova web-stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti.


e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju