preskoči na sadržaj
PŠ Sinac

Dan kravate, 18.10.2018.

PŠ Sinac - Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada (od 2008. godine) u spomen na 2003. godinu kad je toga dana u Puli izvedena spektakularna umjetnička instalacija Kravata oko Arene, autorski projekt Marijana Bušića.

Tako su i ove godine učenici i učitelji PŠ Sinac, cijeli dan s oduševljenjem nosili kravate svojih očeva,djedova i stričeva, a neki su imali već i svoje kravate koje su nosili na prigodnim svečanim događajima. Bilo je veselo, šareno i drugačije od ostalih školskih dana. Na satu likovne kulture, učenici su sami dizajnirali košulju, sa svojim posebnim kravatama. Bio je to za njih posebni doživljaj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 15. 11. 2018. 21:49

Dani kruha u PŠ Sinac

PŠ Sinac- Svi školski dani posebni su sami po sebi, no današnji ima slatki pečat.

Miris kolača širio se hodnikom naše male škole u Sincu. 

 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 22. 10. 2018. 22:56

Dan škole – tjedan otvorenih vrata u PŠ Sinac

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih nas koji boravimo u školi. To je dan kojim slavimo sve generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju školu, a svakako, misleći na budućnost i one koji će tek postati dio naše zajednice – kako učenike, tako i učitelje, ali i sve one koji za ovu školu marljivo rade.  Ove smo ga godine proslavili u vremenskom periodu od 21.5.2018. do 25.5.2018., u znaku pozitivnog ozračja, dobre atmosfere, širom otvorenih vrata za sve koji su nam poželjeli doći i sudjelovati u svemu što smo pripremili.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 24. 5. 2018. 12:11

Pozdrav iz Istre!

PŠ Sinac, PŠ Čovići i PŠ Ličko Lešće - Izleti u svima nama izazivaju dobro raspoloženje i uzbuđenje, tako je bilo i kod naših učenika. O izletu su se priče pričale i danima prije polaska jer mjesto posjeta je bio Dinopark. Dječja mašta je bila velika. Napokon je stigao i dan polaska, 17.5.2018. U nastavku članka pročitajte kako su učenici sa svojim učiteljima proveli vrijeme na tom zanimljivom izletu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 21. 5. 2018. 13:54

Majčin dan!

PŠ Sinac - Majke u 47 zemalja svijeta slave svoj dan drugu nedjelju u svibnju. Majčin dan nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1877. godine, a proglašen službenim tridesetak godina kasnije. Utemeljila ga je Anna Jarvis iz Philadelphije, koja je okupila američke majke i izborila se da svake godine, drugu nedjelju u svibnju, odaju počast svim majkama na Zemlji. No, davno prije američkih aktivistkinja, majkama su slavlja priređivali Grci i Rimljani. U 17. stoljeću engleske su majke imale slobodnu neradnu nedjelju u svibnju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 11. 5. 2018. 11:48

Dan planeta Zemlje

PŠ Sinac - Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja, te označava obljetnicu rađanja modernog ekološkog pokreta. Ciljevi ovog dana su podizanja ekološke svijesti i stvaranje održivog ekosustava na Zemlji za buduće generacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 21. 4. 2018. 15:26

Proljetno – uskrsne radosti!

PŠ Sinac -Stiglo nam je proljeće, a s proljećem dolaze i dječje radosti i veselje. Priroda se budi, sve je zeleno i šareno. Počinje novi život i priprema za nadolazeći najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 29. 3. 2018. 11:08

Valentinovo - ljubav!

PŠ Sinac - Ne postoji veći i ljepši dokaz ljubavi od samog srca, darujući nekom metaforički svoje srce, ali i plišano stakleno ili papirnato, dajemo drugoj osobi do znanja kako je upravo ona razlog naše sreće. Još je u Antici postojalo vjerovanje kako je srce skladište svih emocija, te se od tada srce povezuje s osjećajem ljubavi. A i srce nas na kraju krajeva održava na životu, a što bi bio život bez srca, odnosno ljubavi?

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 14. 2. 2018. 17:33

Pokladni utorak u PŠ Sinac

PŠ Sinac - Dan prije Pepelnice i početka korizmenog vremena posta, molitve i odricanja, tradicionalno se obilježava Pokladni utorak, kojim se želi, kroz veselje, maskiranje i zabavu, na simboličan način oprostiti od bučnosti, zabava i "ludovanja", te pripremiti za ozbiljnost vremena koje slijedi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 13. 2. 2018. 21:13

Vlak u snijegu

PŠ Sinac - Lektira služi da se djeca priviknu i nauče čitati, proširuju znanje, pomaže pri razmišljanju, zaključivanju i potiče kognitivni razvoj djeteta. Prema nastavnom planu i programu u mjesecu siječnju učenici 3. razreda čitali su djelo Vlak u snijegu Mate Lovraka i gledali istoimeni film. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 13. 2. 2018. 15:29

Sretan Božić svakome!

PŠ Sinac - Božić je vrijeme velike radosti, obiteljskog okupljanja i darivanja. Zaboravimo gužve u prodavaonicama, utrošeno vrijeme i energiju! Najljepše blagdanske trenutke proživimo u miru i veselju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 22. 12. 2017. 23:30

Došao nam sveti Nikola!

PŠ Sinac - Sveti Nikola jedan je od najomiljenijih kršćanskih svetaca. On je svetac zaštitnik pomoraca, trgovaca, putnika, ribara, zaručnika i sva djeca radosno iščekuju njegov blagdan.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 6. 12. 2017. 18:52

Dan sjećanja na Vukovar

PŠ Sinac - Prošlo je 26 godina od najtužnijeg dana u povijesti grada Vukovara i cijele Hrvatske. Vukovar je u domovinskom ratu dao najveću žrtvu nastanku slobode Hrvatske. Danas se sjećamo tog tužnog dana i palimo svijeće za sve poginule.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 18. 11. 2017. 11:29

Knjiga je najbolji prijatelj!

PŠ Sinac - Mjesec knjige je manifestacija koja se obilježava svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici, a provodi se pod geslom "Sve na jednom mjestu". 

Mjesec knjige u PŠ Sinac obilježili smo posjetom mjesnoj knjižnici i starinarnici u Sincu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 26. 10. 2017. 21:45

Svjetski dan kravate

U srijedu su učenici PŠ Sinac obilježili Svjetski dan kravate.

Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada od 2008. godine u spomen na 2003. godinu kad je toga dana u Puli izvedena spektakularna umjetnička instalacija Kravata oko Arene, autorski projekt Marijana Bušića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 19. 10. 2017. 19:37

PŠ Sinac - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Svake godine u listopadu u PŠ Sinac prigodno se slave Dani kruha i zahvaljuje za plodove zemlje.

I ove smo godine u petak, 13. listopada, prigodnim programom, molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvaliti Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima koji su nam tijekom godine bili podareni.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 13. 10. 2017. 22:37

Dječji tjedan

 

Posljednjih šezdeset godina prvi puni tjedan listopada u Hrvatskoj posvećen je djeci i Međunarodnom danu djeteta. Cilj je Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici. 

Ove godine Dječji tjedan počeo je 2. listopada, a završava 8. listopada. Obilježili smo ga i mi u našoj školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 8. 10. 2017. 22:15

Početak nove školske godine!

Nastava u ovoj školskoj godini započela je 4.9.2017. za sve učenike RH. Prvi školski dan je poseban doživljaj, a najviše za učenike prvašiće i njihove roditelje.

I u našoj školi je bilo veselo i zanimljivo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 12. 9. 2017. 20:56

Juhu, ljetni praznici su tu!

Svaki učenik se veseli ljetnim praznicima jer to je vrijeme odmora i igre bez školskih obaveza.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 23. 6. 2017. 15:46

Dan škole

PŠ Sinac - Kao i svake godine do sada učenici i učitelji PŠ Sinac prigodno su obilježili Dan škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 28. 5. 2017. 22:46

Posjet učenika PŠ Sinac Vatrogasnom domu Sinac

U ponedjeljak, 8. 5. 2017. učenici PŠ Sinac posjetili su Vatrogasni dom Sinac. Imali su priliku vidjeti cijelu vatrogasnu opremu i prostorije koje koristi vatrogasna jedinica u Sincu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 11. 5. 2017. 14:49

Veselimo se Uskrsu

PŠ Sinac – Potaknuti toplinom i šarenilom proljeća učenici se vesele nadolazećem blagdanu Uskrsa i svemu što nam on donosi. Svoju maštu i kreativnost su pokazali kroz uskrsne radionice, pripremu za uskrsnu priredbu i oslikavanjem pločnika škole kredama u boji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 14. 4. 2017. 18:36

Vesele maškare u našoj školi

PŠ Sinac- Iako najkraći mjesec u godini, veljača je i više nego ispunjena različitim  aktivnostima. Osim što je ''mjesec ljubavi'', veljaču obilježava i tradicionalni maskenbal.  Naša škola je i ove godine napravila bal pod maskama u kojem su se pojavili različiti šareni i veseli likovi.

Stiglo vrijeme karnevala,
Vrijeme plesa,
Vrijeme šala,
Za sve maske divni dani, 
Raspjevani,
Razigrani.
Maskenbal, maskenbal,
Svatko voli maskenbal,
Iza maske lice kriti
Netko drugi tada biti.“

      Jadranka Čunčić Bandov

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 3. 3. 2017. 09:34

Valentinovo u našoj školi

PŠ Sinac- Sve više volite, svakog dana, svakog jutra. Danas više nego jučer, a mnogo manje nego sutra!

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 16. 2. 2017. 20:33

Božićna čarolija u Sincu

PŠ Sinac- Božićna čarolija u Područnoj školi Sinac započela je sijanjem pšenice na blagdan svete Lucije,  uvježbavanjem igrokaza, recitacija i pjesama, te uređenjem prostorija u školi. Nastavila se božićnom priredbom koju smo upriličili u našoj maloj, ali veseloj školi. Školska učionica  zasjala je pravim božićnim sjajem i duhom. Nastupi su se nizali jedan za drugim, za svakoga je bilo ponešto. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 27. 12. 2016. 10:35

Sveti Nikola čekamo te!

PŠ Sinac- S veseljem ga očekujemo, radujemo se, čistimo čizmice i činimo dobra djela. O kome je riječ? To svi znamo. Naravno, o svetom Nikoli.  

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 11. 12. 2016. 20:55

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

PŠ Sinac- I ove godine učenici naše škole odali su počast i tradicionalno, kao i svake godine obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 20. 11. 2016. 17:26

Posjet učenika i učitelja PŠ Sinac mjesnoj knjižnici i starinarnici

'' Knjiga nije predmet.  Ona je čarolija. Dobre knjige moraju putovati iz ruke u ruku. Na tom putu uvijek se nešto zanimljivo dogodi s ljudima i knjigama. Prepoznavanje, ljubav ili mržnja, razumijevanje, otkrivanje novoga i nepoznatoga, a katkada i staroga i poznatoga. ''

                                                                                M. Rundek

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 16. 11. 2016. 19:29

Međunarodni dječji tjedan i Dani kruha u PŠ Sinac

Međunarodni dječji tjedan u našoj školi obilježen je od 3. - 7. listopada. Održane su radionice za učenike u kojima su učenici izrađivali prigodne radove vezane za godišnje doba jesen, odigrali su natjecateljsku igru graničara, te sve to začinili pisanjem i crtanjem kredom u boji po pločniku škole.

Sve to bila je jedna uvertira za proslavu blagdana Dana kruha. Kao što znamo, Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje već tradicionalno obilježavamo u mjesecu listopadu.

Uz prigodni program učenici su se i okušali kao mali pekari. Izrađivali su kolače od tijesta što im je bilo posebno zanimljivo. Uz jesenske plodove učenici su uz pomoć roditelja pripremili kolače i ostale specijalitete koje su blagovali nakon što je vlč. Stanko Smiljanić izmolio molitvu i blagoslovio hranu.

Svečanostima povodom Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

A kako je to bilo u našoj školi, pogledajte u galeriji fotografija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 20. 10. 2016. 21:12

Spretnošću, kreativnošću i znanjem do pobjede!

 

Dan škole obilježili smo 25. i 27. svibnja 2016. godine i u našoj Područnoj školi Sinac. Tjednima ranije na satu razrednika i izvannastavnim aktivnostima marljivo smo pripremali raznolik i veseo program za najvažniji događaj u našoj školi.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Petra Janković  datum: 30. 5. 2016. 15:23
 


 

Ova web-stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti.


e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju