preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 899306
Danas: 34
Školski psiholog

ŠKOLSKI PSIHOLOG

Psiholog obavlja psihološku djelatnost u matičnoj školi u Otočcu, a po potrebi i u područnim školama: Ličko Lešće, Vrhovine, Švica, Kuterevo, Prozor, Sinac, Čovići, Hrvatsko Polje, Kompolje i Lipovlje. 

 

Što radi psiholog u školi?

U osnovnoj školi psiholog obavlja posao stručnog suradnika. Rad psihologa usmjeren je na učenike. Psiholog radi i s učiteljima i s roditeljima u svrhu boljeg razumijevanja učeničkih potreba.

Psiholog u školi prepoznaje individualne potrebe učenika i  provodi individualna i grupna savjetovanja. Osim toga, psiholog u školi  procjenjuje psihofizičku spremnosti za polazak djeteta u osnovnu školu. Također, psiholog u školi dijagnosticira specifične poteškoće u učenju.

Psiholog u školi pomaže učenicima u postizanju boljeg školskog uspjeha.

Nadalje, psiholog u školi identificira darovite učenike i razvija programe za poticanje njihovih sposobnosti.

Također, psiholog u školi prepoznaje poteškoće u ponašanju i vršnjačkim odnosima, emocionalne i obiteljske poteškoće i pomaže učenicima prevladati ih. Psiholog putem radionica provodi programe prevencije nepoželjnih oblika ponašanja.

Psiholog u školi u radu s roditeljima pomaže kroz savjetovanje i edukativna predavanja na roditeljskim sastancima. Psiholog u školi pomaže roditeljima prepoznati i razumjeti razvojne i individualne potrebe učenika i reagirati u skladu s njima. Osim toga, pomaže roditeljima da razviju potrebne vještine i način komunikacije kako bi mogli pružiti podršku djetetu, a pomaže i u uspostavljanju kontakata s različitim institucijama koje su ponekad potrebne djetetu.

Psiholog u školi u radu s učiteljima pomaže u prepoznavanju razvojnih i individualnih potreba učenika. Osim toga, potiče toleranciju na različitost među učenicima te pomaže učiteljima identificirati teškoće u razrednoj klimi, uspješnosti i načinu rada. Psiholog u školi potiče različite metode rada koje razvijaju kreativnost i sudjelovanje učitelja i učenika zajedno.

Ukoliko vas zanima je li potrebna roditeljska suglasnosti za psihološku procjenu i psihološki tretman školskog psihologa, možete pogledati dopis pravobranitelja za djecu

 

Kontakt:

Školska psihologinja

Radno vrijeme: od 7:30 do 13:30, pauza od 10:30 do 11:00 h

 

e-mail:  

Telefon:  053/773-562

 

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju