preskoči na sadržaj
PŠ Hrvatsko Polje

Snjegović Zimoslav

  PŠ Hrvatsko PoljeJedna od najdražih zimskih aktivnosti je izrada snjegovića. Vole ju i stari i mladi, a pokazala se u školi zanimljivom u realizaciji nastave  Tjelesne i zdravstvene kulture. Rekreativnog je karaktera, a kod djece budi radost, potiče kreativnost i zajedništvo. U duhu zajedništva i u našem školskom dvorištu niknuo je jedan u nizu snjegovića koji su ove godine, zbog obilnog snijega, preplavili gorski zavičaj. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 2. 2018. 11:37

Priznanja za likovne radove

  PŠ Hrvatsko Polje - Dukatov kreativni likovni natječaj Volim mlijeko održan je šestu godinu zaredom.  Ove godine na temu Zajednički doručak s ciljem osvješćivanja važnosti redovitih zajedničkih obroka, posebno zajedničkih doručaka, važnih za pravilan fizički rast i razvoj te emotivno zdravlje djece. Na natječaj su se javile i učenice naše škole te osvojile priznanja za sudjelovanje. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 12:05

Lanin nastup u župnoj crkvi

  PŠ Hrvatsko Polje - Izvannastavne i izvanškolske aktivnosti pozitivno utječu na djecu i njihov razvoj. Njihov je cilj razvijanje učeničkih talenata, ali isto tako dobar način stjecanja iskustava i znanja te razvijanja samopouzdanja. Naše učenice se rado odazivaju aktivnostima koje im se nude izvan nastave i izvan škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 12:00

Božićni domjenak

  PŠ Hrvatsko Polje - Božićni domjenci, koji uključuju druženje i zabavu, popularna su aktivnost koja se organizira u predbožićno vrijeme. Ove godine odlučili smo i u našoj školi zadnjeg dana nastave prvog obrazovnog razdoblja organizirati domjenak za učenike i učiteljicu. Kako je bilo doznajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 11:52

Božićna priredba

  PŠ Kompolje i Hrvatsko Polje - Božićno vrijeme jedno je od najdražih perioda u godini. To je vrijeme zbližavanja i radosti. Tim povodom svake godine priređujemo božićnu školsku priredbu koja uvijek budi radost i snaži naše zajedništvo. Kako je bilo ovoga puta pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 12. 2017. 14:01

Radost zajedništva – božićna radionica

  PŠ Hrvatsko Polje - Radost se množi u zajedništvu, a posebno u zajedništvu s bližnjima. Tim povodom smo u školi organizirali božićnu radionicu za djecu i roditelje. Uz širenje radosti zajedništva, cilj radionice bio je i stvaranje uvjeta za kvalitetan razvoj uspješnog i sretnog djeteta. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 12. 2017. 08:24

Pšenica za sv. Luciju

  PŠ Hrvatsko Polje - Još jedan od dragih nam dana koji se obilježavaju u iščekivanju Božića je spomendan sv. Lucije. Na taj dan tradicionalno se obavlja sijanje božićne pšenice kao simbol života i plodnosti. Posijali smo ju i mi u našoj školi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 12. 2017. 08:17

Želim stablo

  Razvoj projekta Želim stablo se nastavlja. Ovoga puta cilj je primijeniti IKT u nastavi i istovremeno razvijati društvenu i ekološku svijest učenika. Tim povodom raspisan je natječaj na koji se mogu prijaviti sve škole. Naša škola je to i učinila. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 12. 2017. 12:10

Dobro nam došao sveti Nikola

  PŠ Hrvatsko Polje - Svaki dan je poseban, a u životu djeteta 6. prosinac nosi posebnu radosti i iščekivanje. Dan je to kada djeca slave svog zaštitnika – svetog Nikolu. U proslavu istoga uključile su se i učenice naše škole. Bilo je, kao i uvijek, u dobrom duhu tog dragog nam svetca. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 12. 2017. 19:08

Plamen svijeće na adventskom vijencu

  PŠ Hrvatsko Polje - U vremenu smo došašća, iščekivanju Božića, kada se tradicionalno pale svijeće na adventskom vijencu. Taj običaj njegujemo i u našoj školi. Nakon izrade adventskog vijenca od zimzelenog granja zapalili smo i prvu svijeću. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 12. 2017. 17:39

Sjećanje na Vukovar

  PŠ Hrvatsko Polje - S poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježava se svake godine 18. studenog Dan sjećanja na Vukovar. Prošlo je već 26 godina od okupacije toga grada, a iako godine odnose vrijeme i sjećanja blijede, žrtva koja je na tom tlu pretrpljena ne zaboravlja se. Naprotiv, vapi da istinu i povijest svoga naroda znaju svi naraštaji u Hrvata. U tom smislu obilježavanju su se priključili djelatnici i učenici naše područne škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 11. 2017. 13:37

Krizanteme i lampioni – za sjećanje

  PŠ Hrvatsko Polje - Prvoga dana u studenome slavimo blagdan Svih svetih, a dan nakon toga još jedan važan dan – Dušni dan. Spomenuti dani jedinstveni su u godini jer se tada na poseban način sjećamo svih svetih, nama znanih i neznanih, te pokojnih duša naših bližnjih. Sjetili smo ih se i mi u školi na simboličan način. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 31. 10. 2017. 13:59

Terenska nastava u Otočcu

PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Terenska nastava važan je i sastavni dio plana i programa nastave u PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje. Naši učenici je vole zbog posebne dinamičnosti u radu. Na taj način uče otkrivanjem, istraživanjem i sudjelovanjem u stvarnim događajima, mjestima i situacijama.  Ovo polugodište posjetili smo grad Otočac, a gdje smo sve bili otkrijte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 10. 2017. 10:05

Prva napravljena slikovnica

  PŠ Hrvatsko Polje - Slikovnica je prva djetetova knjiga u kojoj je priča ispričana slikama ili je tekst obogaćen njima. Svojih prvih slikovnica mnogi se sjećaju, a poneki ih čuvaju i dana danas na policama s knjigama. Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige obogatili smo čitanjem i izradom slikovnica.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 10. 2017. 09:59

Kruh naš svagdanji!

  PŠ Hrvatsko Polje - Zrela i žuta jesen i ove godine donijela nam je obilje plodova. Za svako dobro valja zahvaliti i na poseban način isto obilježiti. Bilo je tako i ove godine povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Hvala za svako darovano dobro zajedno su rekli učenici i učiteljice područnih škola iz Kompolja i Hrvatskog Polja.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 10. 2017. 08:05

Mladost i starost – nedjeljivo

PŠ Hrvatsko Polje - Čovjek kroz život prolazi prirodni proces koji uključuje, između ostalog, i starenje.  No biti star i/ili nemoćan ne znači biti zaboravljen, drugačiji ili nesposoban. U toj dobi čovjek itekako može živjeti kvalitetan život i biti na korist sebi i drugima. To dokazuju i polaznici kreativne grupe u Domu za stare i nemoćne osobe u Otočcu. A kakvu vezu naša područna škola ima s njima, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 10. 2017. 15:10

Sigurno do škole!

PŠ Hrvatsko Polje - Sigurnost u prometu važna je za sve sudionike u prometu. Ovisi o ponašanju sudionika i poštivanju prometnih znakova. O sigurnosti u prometu uči se formalno u nastavnim sadržajima u školi, ali i neformalno u raznim životnim situacijama i aktivnostima. Neformalnom učenju pridonijeli su policajci PP Otočac svojim dolaskom u našu školu. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 10. 2017. 15:03

Za zdrave zube i ljepši osmjeh!

PŠ Hrvatsko Polje - Poznatu uzrečicu „Higijena je pola zdravlja!“ mnoga djeca znaju, ali je pitanje koliko čine da tako i bude. Higijena uključuje brigu o cijelom tijelu, što se odnosi i na zube i zubnu šupljinu. Koliko je briga za taj dio našega tijela važna, govori i činjenica da se svake godine 25. rujna obilježava Dan za zdrave zube. Obilježili smo ga i mi u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 9. 2017. 08:12

Novčić u školskom vrtu

  PŠ Hrvatsko Polje - Uređivanje, proizvodnja, istraživanje… sve je to dio rada naše škole u koji su uključene učenice i djelatnici. Svaki rad donosi određene plodove koji su različite naravi i vrijednosti. Jedan od plodova našeg rada je ‘niknuo’ i iz našeg školskog vrta. O čemu je riječ pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 9. 2017. 15:03

Posjet župnika Kaćunka

  PŠ Hrvatsko Polje - Svaki dobronamjeran gost je dobrodošao, a odnos s drugima nas ispunja, izgrađuje i obogaćuje. Tim mislima se vode učenice i djelatnici naše škole. Ove školske godine prvi nas je posjetio župnik don Anđelko Kaćunko i donio nam poziv na radost – blagoslov. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 20. 9. 2017. 13:22

Prvi dan škole – šaren i veseo

  PŠ Hrvatsko Polje - Došao je i taj veliki ponedjeljak - počela je nova školska godina, a za neke prvi dan školovanja. Polazi ju manje od pola milijuna učenika svih hrvatskih osnovnih i srednjih škola, od toga 40 tisuća prvašića. Poznato je da su školski dani najljepši dio čovjekovog odrastanja, a prvi dan škole rijetko se zaboravlja. Kako je protekao u našoj školi, pročitajte u nastavku.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 9. 2017. 12:44

Riznica učeničkih radova

  PŠ Hrvatsko Polje - Dječji radovi velika su dragocjenost koja ispunja školsku riznicu. Svaki od njih ima posebnu vrijednost sačinjenu od rada, truda, mašte i osobnosti svakog djeteta. Zato se radovima naših učenika škola ponosi te ih u znak pohvale i ponosa javno dijeli. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 6. 2017. 09:12

Školo, vidimo se najesen!

  PŠ Hrvatsko PoljeZavršetak nastavne godine donosi radost, ali i žalost. Školskim obavezama došao je kraj pa učenike preplavljuje osjećaj zadovoljstva i razbibrige, a s druge strane, opraštamo se od svojih školskih prijatelja, zajedničkih druženja i učiteljice, što ne rađa ugodom. Upravo takav splet osjećaja i dojmova ponijele su učenice naše škole svojim domovima nakon druženja posljednjeg dana nastavne godine.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 6. 2017. 20:46

Školo, sretan ti rođendan!

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Rođendan je poseban dan u životu svakog čovjeka, ali nimalo manje važan nije kada se slavi i obilježava rođendan neke ustanove, organizacije, udruge i sl. Posebna radost je proslaviti rođendan škole koja je jedan od važnih čimbenika u životu svakog čovjeka. Upravo tako – radosno smo proslavili i mi rođendan naše škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 5. 2017. 23:11

Mala škola za Mali dom Vijest ima dokument u privitku

  PŠ Hrvatsko Polje - Darovati sebe ili nešto svoje nekome je ljubav, i ona se množi samo onda kada se dijeli. Dijeljenje ljubavi uči se cijeli život, a prvi koraci stječu se u obitelji i školi. Jedna od posebnih lekcija ljubavi u našoj se školi održala tijekom korizmenog vremena. Razvijajući svijest o važnosti pomaganja i suosjećanja s potrebitima, čineći zapravo djela ljubavi, učenice su postale pravi misionari ljubavi.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2017. 08:39

Projekt – Novac gorskog zavičaja

PŠ Hrvatsko Polje - Projektnoj nastavi učenice naše škole posebno se vesele jer zahtjeva istraživanje i kreativno rješavanje problema. Tome nastojimo pokloniti pažnju u radu, stoga smo se ovoga puta odlučili za bolje upoznavanje našega gorskog zavičaja i ostalih nastavnih sadržaja koji se uklapaju u projekt izrade novca gorskog zavičaja. Projekt je uspješno realiziran, a o samom tijeku realizacije i gotovom proizvodu pročitajte i pogledajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 4. 2017. 15:06

Pozdrav iz Krašograda

  MŠ Otočac i PŠ Hrvatsko Polje - Svaki izlet učenici željno i s nestrpljenjem iščekuju. O njemu se priče pričaju i mjesecima prije polaska. Bilo je tako i ovoga puta, a dodatni interes pobudio je sam naziv mjesta izletišta – Krašograd. Mašta djece bila je bujna, a osjećaj iščekivanja jači nego inače. Kako su proveli vrijeme učenici trećih razreda MŠ Otočac i učenice PŠ Hrvatsko Polje, na tom bajkovitom mjestu, pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 4. 2017. 10:39

Posjet Otočcu u cvijeću

  PŠ Hrvatsko Polje - Naš gorski zavičaj uvijek nam je u srcu. Iako je tako, dogodi nam se da bolje poznajemo  tuđe nego svoje, pa je upoznavanje zavičaja važno za učenike. Često posjetimo grad Otočac – nama najbliži grad našeg zavičaja. Svaki posjet je drugačiji i poseban, a kakav je bio ovaj, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 4. 2017. 10:27

Jupiiii! Osvojeno 2. mjesto za najljepšeg snjegovića

  PŠ Hrvatsko Polje - Javljamo vam radosnu vijest - naša škola osvojila je 2. mjesto na foto-natječaju za najljepšeg snjegovića na 5. festivalu snjegovića u Gackoj dolini. Podsjećamo da se ovaj festival odvijao zimus, a snjegovića - Veselog zimskog čuvara naše škole - izradile su učenice na izvanučioničkoj nastavi uz pomoć učiteljice i spremačice.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 4. 2017. 16:42

Voda život znači!

  PŠ Hrvatsko Polje - Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. Tim se obilježavanjem želi istaknuti  važnost vode za živi svijet i i posebno pobuditi svijest o  potrebi zaštite i očuvanja voda i vodnih resursa. U akciju obilježavanja uključila se i naša škola. Nastavne sadržaje toga dana prilagodili smo temi vode. Bilo je to pravo vodeno osvježenje u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 3. 2017. 16:05

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

  PŠ Hrvatsko Polje - Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka. Riječ je o osobama koje nemaju savršen par kromosoma, ali su savršeni u svojoj različitosti. Stoga je oblačenje različitih čarapa, koje su znak nesavršenosti, podrška tim osobama. Podršku smo iskazali i u našoj školi
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 3. 2017. 15:53

Bravo Helena!

  PŠ Hrvatsko Polje - Lijepo je i na ponos kada drugi prepoznaju tvoj rad i još kada te za to i nagrade! Izuzetno je to važno za djecu čime utječemo na njihovo samopouzdanje. Jedan takav rad prepoznat je i u našoj školi. O kome i čemu je riječ, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 3. 2017. 14:11

Tjedan zdrave prehrane

  PŠ Hrvatsko Polje - U školi se uči da je zdravlje čovjekovo najveće bogatstvo, a živjeti zdravo, između ostalog, znači i zdravo se hraniti. Osnovno pravilo zdrave prehrane jest raznolikost i uzimanje dovoljnog broja obroka dnevno. Naučimo li djecu kako očuvati svoje zdravlje uzimajući zdravu hranu i razvijajući dobre prehrambene navike, postigli smo cilj poučavanja o temi zdravlja i zdrave prehrane. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 2. 2017. 14:32

Valentinovo – zaljubljene knjige

  PŠ Hrvatsko Polje - Valentinovo je spomendan kada se sjećamo sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan obilježava se i kao Dan zaljubljenih. Ljubav se tada posebno ističe i spominje, a posebno smo je spomenuli i mi objedinivši sve nastavne sadržaje o toj temi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 18. 2. 2017. 15:58

Šareno i veselo na maskenbalu

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Veljača je mjesec poseban po mnogo čemu. Najkraći je i jedini ženski mjesec u godini, ali ispunjen različitim zanimljivim događanjima. Osim što je mjesec ljubavi, poznat je i po tradicionalnom maskenbalu. Jedan takav održao se i u naše dvije škole, ali zajedno – tako je sve ljepše.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 2. 2017. 16:28

Zimski čuvar naše škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Postoje brojne radosti, pa tako i one zimske. Kako bi bile veće, potrebno ih je dijeliti s drugima. Nama je to uspjelo. Kako? Pogledajte! 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 24. 1. 2017. 22:51

Zima ide, ide zima…

Došla je tiho, pahulje nosi

i inje joj je u kosi.

Dotakla je školu u smrznutom dolu

i maštu djece u Hrvatskom Polju. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 12. 2016. 18:23

Božićna priredba PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje

  PŠ Hrvatsko Polje - Božić je blagdan zajedništva, a mi smo svoje zajedništvo blagovali sa susjednom PŠ Kompolje koja je bila domaćin ovogodišnje božićne priredbe. Radost svakoga od nas umnožila se dijeljenjem s drugima - učenicima, učiteljima, roditeljima i ostalim gostima. Svoju radost dijelimo i s vama riječju i fotografijom. Čitajte, gledajte i uživajte. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 12. 2016. 14:34

Sveti Nikola u našoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Blagdan svetog Nikole slavi se svake godine 6. prosinca. Tom blagdanu posebno se raduju djeca zbog poklona i obilježavanja Dana njihovog svetca, zaštitnika djece. Za taj dan djeca imaju pune ruke posla. Spremaju cipele i čiste čizmice, a neki žurno čine što veći broj dobrih djela kao bi im čizmica bila puna poklona. Radost u tim trenutcima pronalaze i učenice naše škole. Što su poželjele to im se i ispunilo – posjetio ih je sveti Nikola. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 12. 2016. 22:20

Izvanučionička nastava – posjet gradu Otočcu

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Rad izvan škole potiče kod učenika radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja. Tu radost imali su i učenici PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje u izvanučioničkoj nastavi posjeta gradu Otočcu. Otkrili su dio prirodne i kulturne okoline grada Otočca, susreli se s ljudima koji u njoj žive i posjetili pojedine ustanove u kojima rade. Susreti i druženja zabilježeni su fotografijama koje možete pogledati u galeriji.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 11. 2016. 08:28

I u našoj školi Vukovar svijetli

  PŠ Hrvatsko Polje - Vukovar kao grad heroj i grad heroja, simbol Domovinskog rata, zaslužuje da uvijek svijetli i da se nikada ne zaboravi. Njegova tragična sudbina ispisala je stranice hrvatske povijesti s kojom je važno upoznati i one najmlađe koji to ratno vrijeme, na svu sreću, nisu doživjeli. U znak sjećanja na žrtve toga vremena, povodom 25. godišnjice pada Vukovara, i u našoj školi izveden je prigodni program.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 11. 2016. 08:19

Mjesec hrvatske knjige – naša škola priča priče

  PŠ Hrvatsko Polje - Knjiga je u školi najčešće obrazovno, odgojno i motivacijsko sredstvo. Za knjigu se zna reći da je čovjekov najbolji prijatelj, kulturno dobro i svijet sam za sebe. Svaka nas nečemu nauči ili nas podsjeti na već naučeno. Svakako je važna za čovjeka jer s njom učimo, istražujemo, putujemo, otkrivamo… Stoga je tu istu važnost knjige potrebno istaknuti i o tome osvijestiti naše učenike. S tim ciljem smo se uključili u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga ove godine.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 18. 11. 2016. 12:12

Školski projekt – sjemenke suncokreta

  PŠ Hrvatsko Polje - Projekt uzgoja suncokreta i proizvodnje suncokretovih sjemenki bio je prava radost našeg zajedništva. Trajao je od lipnja do studenog ove godine i sve to vrijeme bili smo u neizvjesnosti hoće li se planirano i ostvariti. Trud se ipak isplatio i ciljevi projekta su ostvareni. Učenice su usvojile znanje o sjemenkama kao zdravoj prehrani, razvile su svijest o važnosti brige za životinje zimi, a pritom smo i školsku zimnicu obogatili novim proizvodom.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 11. 2016. 12:59

Školski projekt – proizvodnja nevenove masti i čaja

  PŠ Hrvatsko Polje - Projektno učenje učenicima je zanimljivo i korisno. Na taj način razvijaju se i jačaju određene osobine, posvećuje se pozornost timskom i grupnom radu te jača vlastita poduzetnost. Učenici na praktičan način stječu nova znanja i vještine. Jedan od projekata koji se učenicama naše škole pokazao zanimljivim je proizvodnja domaće nevenove masti i čaja od nevena.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 1. 11. 2016. 19:55

Jesen je obojila i našu školu

  PŠ Hrvatsko Polje - Jesen je jedno od četiriju godišnjih doba koje sa sobom donosi promjene u prirodi. Najbogatije je to doba godine, a bogatstvo mirisa, boja i plodova rasula je i po našoj školi. Njeno bogatstvo i ljepota nadahnuće su brojnim umjetnicima na likovnom, književnom i glazbenom području. Tako je nadahnula i nas. Prepustili smo se igri boja i oblika, i uredili školu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 1. 11. 2016. 19:37

PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje zajedno obilježili Dane kruha

  PŠ Hrvatsko Polje - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Uz prigodan dramsko-recitatorski program, molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine podareni. Tako smo i ove godine dali zahvalu na spomenutim dobrima zajedno s učiteljicama i učenicima PŠ Kompolje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 16. 10. 2016. 09:15

Svjetski dan učitelja

  PŠ Hrvatsko Polje - Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj dan je prigoda podsjetiti se kako je rad učitelja jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te ga tako treba i cijeniti. Rad i trud učitelja najčešće prepoznaju oni s kojima učitelji rade, a to su djeca. U našoj školi povodom obilježavanja tog dana učenice su iskazale poštivanje i ljubav prema učiteljici riječju i crtežom. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 10. 2016. 08:19

Spoznajno-istraživačke aktivnosti u našoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Učenicima je u teoriji poznato da je pokus namjerno izazivanje neke pojave radi istraživanja, zapažanja i izvođenja zaključaka. No, pravo zadovoljstvo u izvođenju pokusa je potvrđivanje naučenog, lakše razumijevanje istog i dolazak do određenih spoznaja. Upravo tako zadovoljava se u njima i potreba za istraživanjem.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 10. 2016. 08:17

Međunarodni dan pismenosti

  PŠ Hrvatsko Polje - Pismenost je poznavanje pisma, umijeće čitanja i pisanja, ali isto tako i sposobnost pronalaženja, razumijevanja i korištenja informacija. U današnje vrijeme pismenost je važna u svim područjima života i potrebna je za osobno napredovanje i život svakog čovjeka. U svrhu isticanja te važnosti obilježava se Međunarodni dan pismenosti 8. rujna svake godine. Utemeljio ga je UNESCO davne 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 9. 2016. 08:26

Škola ponovno zove u dvore svoje

  PŠ Hrvatsko Polje - Nakon dugih ljetnih praznika školsko zvono ponovno je okupilo učenike u školske klupe i pozvalo ih u nove avanture, uspone, ali i padove u učenju i radu tijekom školske godine koja je pred njima. Za lakši početak učenicima su učitelji i razrednici uputili poticajne riječi, pozivajući na obostrano razumijevanje i podršku u zajedničkom radu
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 9. 2016. 08:22

Svjedodžbe u rukama

   PŠ Hrvatsko Polje - Iako je nastava za učenike završila i ljetni praznici su u tijeku, nestrpljivo se čekao povratak u školu, ali ovoga puta zbog podjele svjedodžba i pohvalnica.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 4. 7. 2016. 11:42

Pospremanje radnog prostora

  PŠ Hrvatsko Polje - Nizom aktivnosti, među kojima je i čišćenje radnog prostora, razvijaju se kod učenika pozitivne radne navike. Škola je nakon vrtića njihovo drugo radno mjesto gdje trebaju razvijati radne navike potrebne za život. Čišćenjem i uređenjem prostora za rad uče se osigurati prostoru svježinu i održati potrebnu razinu higijene i zdravo radno okruženje te pružiti svim prisutnima ugodan i osvježavajući osjećaj.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 16. 6. 2016. 18:18

Naš mali vrt

  PŠ Hrvatsko Polje - Školski vrt pravo je bogatstvo naše škole. Osim što krasi njen okoliš i čini njeno ogledalo, pruža brojne mogućnosti za ostvarivanje nastavnog plana i programa iz svih nastavnih predmeta, a najviše iz cvjećarske skupine. Što sve čini i krasi naš školski vrt pogledajte u galeriji fotografija.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 6. 2016. 11:46

Što se u školi izrađivalo?

  PŠ Hrvatsko Polje - Dječji radovi su jedinstveni, dragocjeni i pravo bogatstvo svake škole. U njih je unesen traženi zadatak, trud, mašta i osobnost svakog djeteta. Zbog dodira dječje osobnosti svaki rad ima posebnu vrijednost. Dječjim radovima naših učenica ponosi se i naša škola i kao takve ih ističe. Zato pogledajte galeriju fotografija u kojoj donosimo kratki rezime svih radova.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 14. 6. 2016. 10:21

Zabava za kraj školske godine

  PŠ Hrvatsko Polje - Zazvonilo je i posljednje zvono koje je najavilo kraj nastave, ali i početak odmora, radosti, igre i još mnogo toga ali bez školske brige. Kraj je još jedne školske godine, ocjene su u imenicima, a uskoro i u svjedodžbama. Ljetni odmor je pred učenicima. Zadnji dan nastave protječe u slavlju i opraštanju. Kako je to bilo u našoj školi, pogledajte u galeriji fotografija i pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 6. 2016. 13:25

Što li je lijep naš zavičaj!

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Svima je uvijek mio i drag rodni kraj i zavičaj, a da bi ga se moglo više voljeti, potrebno ga je i bolje upoznati. Učinili su to učenici 3. i 4. razreda PŠ Kompolje i 1. i 3. razreda PŠ Hrvatsko Polje u sklopu izvanučioničke nastave, posjetivši gradsko središte svog zavičaja, grad Otočac. Nastavni program imao je za cilj pobliže upoznati širi zavičaj, posebno njegovo gradsko središte, te kulturno-povijesne spomenike i ustanove koje u njemu postoje. Praktično utvrditi svoje znanje iz snalaženja u prometu i prometne povezanosti, utvrditi znanje iz medijske kulture i pisanog izražavanja. Kako je izgledao program posjeta pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 6. 2016. 14:47

Proslava Dana škole

  PŠ Kompolje i Hrvatsko Polje - Rođendani i obljetnice poznati su po proslavama. Naša škola također je proslavila svoj rođendan, a kako je to bilo kod nas, pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2016. 21:01

Školo, sretan ti rođendan!

  PŠ Hrvatsko Polje - Rođendan nije običan dan u godini, posebno za onoga tko ga slavi. Taj dan slavi se godišnjica rođenja ili osnivanja, a slavljenik za rođendan dobiva darove i organizira proslavu. Naša škola za svoj rođendan dobila je također darove i čestitke, a bit će organizirana i proslava. O čemu je riječ, pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 5. 2016. 11:45

Čudo života

  PŠ Hrvatsko Polje - Jedna prazna plastična čaša, dvije šake zemlje, tri zrna graha, malo vode, svjetlosti i topline – i eto divnog čuda života.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 5. 2016. 15:48

Cvijeće cvijeću

  PŠ Hrvatsko Polje - Lijepa naša škola oko koje nema smeća, ali ima cvijeća. Sadnjom cvijeća oko škole ostvarujemo dio programa izvannastavne cvjećarske grupe i podržavamo sve eko akcije koje brinu o smanjenju smeća i sadnji cvijeća.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 5. 2016. 13:35

Pozdrav iz Zadra i Nina

  Izvanučionička nastava kao učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti jedan je od najzanimljivijih i najdražih načina učenja. Učenici za takvu vrstu nastave uvijek pokazuju interes. Tako je bilo i ovoga puta na izvanučioničkoj nastavi u Zadru i Ninu. Više pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 5. 2016. 14:29

Ususret Majčinom danu

 PŠ Hrvatsko Polje - Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj,  svake godine obilježava druge nedjelje u svibnju. Potaknuti time, obilježili smo ga i u našoj školi na kreativan način.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 5. 2016. 20:20

Ekološki se osvješćujemo

  PŠ Hrvatsko Polje - Znanje o zaštiti i očuvanju okoliša učenice su proširile radionicom o temi Gospodarenje otpadom  s ciljem poticanja na razmišljanje o otpadu i podizanju ekološke svijesti. Važno je da su učenice shvatile kako otpad nije smeće, nego vrijedna sirovina koju se može i treba iskoristiti.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 3. 5. 2016. 14:45

Volimo svoju Zemlju

  PŠ Hrvatsko Polje - Voljeti nekoga znači činiti ga sretnim. Stoga da bi Zemlja bila sretna, odlučili smo posvetiti više vremena pripremajući se za obilježavanje Dana planeta Zemlje raznim aktivnostima. Učenjem i istraživanjem stečena su nova znanja koja su učenicama pomogla da bolje upoznaju Zemlju i tako ju učine sretnom, ne samo za njen rođendan, nego i dane koji su pred njima. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:19

Učimo i o sigurnosti na internetu

  PŠ Hrvatsko Polje - Za dobro djece današnjeg vremena koja provode velik dio vremena koristeći se internetom u poučne i zabavne svrhe, važno ih je upoznati s opasnostima koje prijete na tom mediju i sigurnostima potrebnim za sigurno korištenje. Toj temi posvetili smo dio vremena u radionici izrade internet semafora. Učili smo kroz igru.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:17

Mala škola puna ljubavi

  PŠ Hrvatsko Polje - Koliko je ljubav lijep i čaroban osjećaj, doživjet ćete u našem malom rezimeu aktivnosti povodom Dana zaljubljenih koji smo u školi obilježili na raznolik i poseban način. Pročitajte!
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:14

Božićna priredba u susjednoj područnoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Gdje je zajedništvo tu je i radost, a još je veća kada dolazi  jedno od najljepših doba u godini – Božić i božićni blagdani. Mi smo svoje slavlje započeli ranije, priredbom u susjednoj područnoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:00
 


Static HTML
e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

RSS Reader
CARNet
13.02.2018. 16:47
Potpredsjednik Europske komisije posjetio OŠ Izidora Kršnjavoga
Potpredsjednik Europske komisije, Andrus Ansip koji danas boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, obišao je zajedno s predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar-Kitarović te ravnateljem CARNET-a, Goranom Kezunovićem zagrebačku Osnovnu školu Izidora Kršnjavoga, jednu od 151 škole koja je uključena u provedbu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

05.02.2018. 11:45
Obilježite s nama Dan sigurnijeg Interneta
Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12 i 30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" 


Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju