preskoči na sadržaj
PŠ Hrvatsko Polje

Školski medni dan

  PŠ Hrvatsko Polje - Na spomendan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, koji se slavi svake godine 7. prosinca, obilježen je Školski medni dan. Kako se naša škola uključila u programu Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka, za učenike prvih razredna organizirana je prigodna edukacija na temu važnosti i značenja pčelarstva.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 12. 2018. 16:22

Dan sv. Nikole

  PŠ Hrvatsko Polje - U nastavnom planu i programu neizostavno je obilježavanje spomendana sv. Nikole, inače zaštitnika djece, a ujedno njima i najdražeg svetca. Svake godine pa tako i ove, djeca su s nestrpljenjem  iščekivala taj dan u nadi da će im sveti Nikola ispuniti njihove želje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 12. 2018. 16:12

Golubica mira za Vukovar

  PŠ Hrvatsko Polje - Dan sjećanja na žrtvu Vukovar obilježava se svake godine 18. studenog diljem Hrvatske. Odgojno-obrazovne ustanove pozvane su djecu odgajati u istini, tako se u obilježavanje tog dana uključuju brojne osnovne i srednje škole. S poštovanjem i ljubavlju obilježili smo ga i mi u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 11. 2018. 13:04

Mjesec hrvatske knjige u društvu knjižničarke

  PŠ Hrvatsko Polje - Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenog. Cilj obilježavanja je promicanje hrvatske knjige i čitanja svim uzrastima. Realizaciji tog cilja se u školi provodi svakodnevno, ali uvijek na poseban način u spomenutom mjesecu. Ove godine bilo je nešto drugačije nego dosadašnjih godina. Kako? Pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 11. 2018. 15:22

Jesen u školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Jesen, kao i ostala godišnja doba, donosi promjene u prirodi, a promijene je donijela i u našu školu. Dah jeseni primjećuje se u radovima, pričama, pjesmama… plodovima stvaralaštva naših učenika.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 11. 2018. 14:45

Volim mlijeko - krava Šara

  PŠ Hrvatsko Polje - Sedmu godinu za redom Dukat provodi kreativni likovnog natječaja "VOLIM MLIJEKO!" na koji se mogu javiti učenici od 1. do 4. razredna osnovne škole. Ovogodišnja tema je „KRAVA ŠARA“. Obrađujući tu temu želi se na neki način zahvaliti kravicama na mlijeku. Četiri najkreativnija rada krasit će ograničeno izdanje Dukat trajnih mlijeka u tetrapak pakiranju. Možda jedan od njih bude i rad naših učenika.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 11. 2018. 14:17

Izvanučionička nastava u Otočac

  PŠ Hrvatsko Polje - Izvanučionička nastava je poseban oblik nastave koji omogućuje poučavanje i učenje na poseban način i na odabranim mjestima. Mjesta koja su posjetili učenici PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje s učiteljicama bila su prigodna i zanimljiva. Kako je bilo doznajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 10. 2018. 17:53

Dan jabuka

  PŠ Hrvatsko Polje - Jabuka – kraljica voća, s pravom zaslužuje da joj se posveti jedan dan u godini. Stoga se svake godine 20. dana u mjesecu listopada obilježava Dan jabuka. Na taj način želi se istaknuti važnost tog prostog voća za zdravlje, kao i važnost zdravog načina života u smislu konzumiranja zdravih prehrambenih namirnica i razvijanja dobrih prehrambenih navika. Obilježavanju smo se pridružili i mi na zanimljiv način.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 10. 2018. 16:11

Dan kravate

 PŠ Hrvatsko Polje - Hrvati se mogu podičiti brojnim vrednotama, a među njima je i odjevni komad – kravata. Upravo tom odjevnom komadu posvećen je i poseban dan u godini – Svjetski dan kravate – koji se obilježava svake godine 18. dana u mjesecu listopadu. To nam govori kako je kravata univerzalno poznati i prepoznatljivi hrvatski simbol diljem svijeta. Upravo iz tog razloga obilježavanju Dana kravate pridružila se i naša škola.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 19. 10. 2018. 13:54

Dani kruha i zahvalnosti za plodove

  PŠ Hrvatsko Polje - Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada.  U istom mjesecu obilježili su je i učenici PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje zajedno sa svojim učiteljicama. Djelić doživljaja prenosimo u daljnjem tekstu i galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 16. 10. 2018. 14:27

Poklon školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Bicikliranje je jedna od omiljenih rekreacijskih aktivnosti kod djece. Učenici naše škole rado provode slobodno vrijeme vozeći bicikl, a želja da pri dolasku u školu mogu odložiti bicikl za to predviđeno mjesto im se ostvarila. Škola je dobila na poklon – stalak za bicikle.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 10. 2018. 15:22

Knjižnica bogatija za još nekoliko naslova

  PŠ Hrvatsko Polje - Prošle školske godine u suradnji s book cafeom Paradiso iz Otočca organizirali smo akciju prikupljanja knjiga za školsku knjižnicu. Akciji se odazvao popriličan broj pojedinaca, a knjižnica je bogatija za stotinjak naslova. Iako je akcija službeno završila u svibnju ove godine, knjige još pristižu na vrata škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 9. 2018. 14:22

Recitacija Lane i Filipa na početku vjeronaučne godine

  PŠ Hrvatsko Polje - Uključivanje djece u izvanškolske aktivnosti i njihov društveni angažman od najranije dobi važni su za njihov osobni rast i razvoj. Tako se učenici naše škole redovito i rado uključe u župne aktivnosti koje su povezane i s izbornim predmetom – Katolički Vjeronauk – koji pohađaju u školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 9. 2018. 15:16

Sigurno na putu do škole!

  PŠ Hrvatsko Polje - Djelatnici Policijske postaje Otočac već godinama u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa posjećuju škole i educiraju djecu o ponašanju u prometu. Program se posebno odnosi na učenike prvih razreda. Tim povodom posjetili su i našu školu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 9. 2018. 15:00

Dobro došli u školu!

  PŠ Hrvatsko Polje - Polazak u školu jedan je od najvažnijih događaja za svako dijete, posebno prvašiće, a da bi se osjećali dobro došlima važan je prvi susret sa školom. Za tu priliku pripremili smo prvog dana škole dobrodošlicu za djecu i roditelje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 9. 2018. 14:42

Galerija učeničkih radova

  PŠ Hrvatsko Polje - Učenički radovi odraz su rada naših vrijednih učenica i pravo bogatstvo škole. Svaki od njih ima određenu vrijednost, a rezultat su dječje mašte, znanja i truda. U svakom od njih može se pronaći zanimljiva nota dječjeg stvaralaštva. Stog vam neke od njih s ponosom želimo i pokazati.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 7. 2018. 15:58

Za kraj nastavne godine...

  PŠ Hrvatsko Polje - Došao je kraj i ovoj nastavnoj godini, a za tu prigodu zadnjega nastavnog dana pripremili smo roditeljima malo iznenađenje. Bio je to kratki pregled aktivnosti u kojima smo tijekom nastavne godine sudjelovali, nagrada koje smo osvojili i mjesta koja smo posjetili. Prezentaciju su pred roditeljima vodile učenice pokazavši znanje korištenja informatičko-komunikacijske tehnologije u izradi i prikazu prezentacije. Nakon prezentacijskog dijela programa uslijedila je izložba odabranih likovnih radova izrađenih tijekom nastavne godine. Druženje je završilo razgovorom i čašćenjem.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 6. 2018. 23:40

Bogatija knjižnica – bogatiji pogled u svijet

  PŠ Hrvatsko Polje - Knjiga je prozor u svijet i što je veći broj knjiga to je i naš pogled u svijet širi. Neizostavan su dio u životu i školovanju svakog čovjeka. Izvor su raznih spoznaja i znanja, a čovjeku mogu biti i prijatelj. Ali prijatelj je i onaj tko ti pokloni knjigu, a naša škola je ove školske godine na taj način stekla i prijatelje. U zajedništvu s Book cafeom Paradiso Otočac organizirali smo akciju prikupljanja knjiga za školsku knjižnicu i obogatili je novim korisnim naslovima.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 6. 2018. 23:24

Još jedno osvojeno prvo mjesto!

  PŠ Hrvatsko Polje - Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2017./2018. godinu na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Na natječaj su se javile i učenice naše škole s likovnim radovima, a jedan od njih osvojio je prvo mjesto na županijskoj razini.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 3. 6. 2018. 17:18

Vedar dan i sportski duh – Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Četvrti dan u povodu obilježavanja Dana škole bio je vedar i ispunjen sportskim duhom. Uredili smo školsko dvorište i proveli sportska natjecanja. Za ugodniji boravak u školskom dvorištu obojili smo štapove, orezali cvijeće i posadili kadulju. Sportska natjecanja održala su se u trčanju, preskakanju duge vijače, prenošenju predmeta, kuglanju, bacanju kamena s ramena i skakanju u vrećama. Učenica Helena Janjatović (3. r.) postigla je najbolji rezultat i dobila diplomu. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 5. 2018. 15:58

Roditelji i djeca - Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Suradnja s roditeljima važan je čimbenik u razvoju djeteta i radu škole. Stoga smo današnji dan posvetili druženju s roditeljima u obliku radionice. Majke i učenice su zajedno izradile straničnike na temu Škole. Poklonit ćemo ih Book cafeu Paradiso koji nam je pomogao u prikupljanju knjiga za našu knjižnicu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 5. 2018. 16:12

Znanje je bogatstvo – Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Vodeći se činjenicom da nam znanje koje steknemo nitko ne može oduzeti, učenice naše škole drugog dana u povodu obilježavanja Dana škole provjerile su svoje znanje odigravši popularni kviz znanja koristeći se informatičkom tehnologijom u nastavi. Kviz je priredila i s učenicama igrala vjeroučiteljica Ana. Uz pomoć učiteljice Mateje izradile su i tortu od kartona za svečanu proslavu rođendana škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 5. 2018. 16:10

Stvaralački dan – Dan škole

  PŠ Hravtsko Polje - Po prvi put, na jedan drugačiji način, naša škola slavi rođendan. Od 21. svibnja do 25. svibnja 2018. godine bi će otvorena vrata škole. Svakodnevno su organizirane prigodne aktivnosti za učitelje i učenice, a u pojedinim aktivnostima sudjelovat će i roditelji naših učenica. Prvi dan bio je posvećen likovnom i literarnom stvaralaštvu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 5. 2018. 16:05

Pozdrav iz Zagreba

  PŠ Hrvatsko Polje - Izvanučionička nastava kao posebni odgojno-obrazovni oblik rada je dugo planirana i iščekivana aktivnost. Ove godine održana je u Zagrebu na temu prometa i ponašanja u prometu. Pohađali su je učenici trećih razreda MŠ Otočac, kombiniranog razrednog odjela 3. i 4. razreda PŠ Kompolje te učenice PŠ Hrvatsko Polje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 5. 2018. 15:53

Crvenkapica i mi na Fortici

  PŠ Hrvatsko Polje - Koračajući tragovima uskoka od Hercegovine pa do Senja, autorica projekta Senjska uskočka crvenkapa (od milja Crvenkapica) Marija Zudeningo ovih je dana zakoračila i dalje te je posjetila Otočac. Na otočkoj Fortici, uz veliki odaziv udruga, dječjih vrtića i škola iz Otočca i Brinja, upriličeno je spajanje izrađenih pačvoraka za divovsku uskočku kapu koja će se, nakon sakupljanja i spajanja 14 tisuća pačvoraka diljem Hrvatske, kao atrakcija postaviti na utvrdu Nehaj u Senju.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 4. 2018. 19:54

Poklon školi – šivaći stroj

Priča o poklonu – šivaćem stroju počinje ovako…
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 4. 2018. 08:19

Imamo najljepšeg snjegovića u Gackoj

  PŠ Hrvatsko Polje - Drugu godinu za redom naša škola prijavila se na nagradni foto-natječaj za najljepšeg snjegovića Gacke doline u organizaciji portala Glas Gacke. Nakon prošlogodišnjeg osvojenog drugog mjesta, ove godine postigli smo bolji rezultat. Učitelj Zimoslav, utjelovljen u zimskoj ledenoj skulpturi, donio nam je prvo mjesto na 6. Festivalu snjegovića Otočac.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 3. 2018. 17:22

3. mjesto na nacionalnoj razini – Hrvatska kakvu želimo

  U okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je nagradni natječaj za osnovne škole za dječje literarne i likovne radove na temu Hrvatska kakvu želimo. Na natječaj se javila i naša škola s likovnim radovima te polučila odlične rezultate na županijskoj, ali i nacionalnoj razini.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 3. 2018. 17:04

Hrvatska kakvu želimo - nagrađeno 5 učenica iz OŠ Otočac

  U okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine organizirao se Nagradni natječaj za osnovne škole za dječje literarne i likovne radove o temi Hrvatska kakvu želimo. Na natječaj se javila i naša škola s likovnim radovima te polučila odlične rezultate.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 3. 2018. 17:21

Lutkarska predstava - Proljetno buđenje

  PŠ Hrvatsko Polje - Proljeće kalendarski počinje svake godine 21. ožujka. Ove godine vremenske prilike znatno su utjecale na biljni i životinjski svijet, kao i na život ljudi, pa nam je osjećaj dolaska proljeća još uvijek daleko. Priroda i dalje ima lagano zimsko ruho. Da bi proljeće što prije pokucalo na vrata odlučili smo mu prirediti buđenje. Dramski prikaz proljetnog buđenja izvele su učenice naše škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 3. 2018. 17:07

Dan žena

  PŠ Hrvatsko Polje - Godina u sebi nosi velik broj važnijih datuma koji imaju određen nazivi i šalju određenu poruku, a obilježavaju se na poseban način bilo na nacionalnoj ili međunarodnoj razini. Zajednički im je smisao – buđenje svijesti i pridavanje određenog značenja. Među poznatim datumima u godini jest i onaj posvećen ženama – Dan žena. Proslavljen je diljem svijeta, pa i u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 3. 2018. 14:28

Hrvatska kakvu želimo

  PŠ Hrvatsko Polje - U okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine organizirao se Nagradni natječaj za osnovne škole za dječje literarne i likovne radove na temu Hrvatska kakvu želimo. Na natječaj se javila i naša škola.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 3. 2018. 14:26

Veljača – mjesec ljubavi

  PŠ Hrvatsko Polje - Veljača je jedini ženski mjesec u godini, a zbog obilježavanja Dana zaljubljenih, 14. dana tog mjeseca, zove se mjesec zaljubljenih ili mjesec ljubavi. U znaku ljubavi održale su se razne aktivnosti u našoj školi tijekom cijelog mjeseca. Najdraža nam je bila – kasica ljubavi. O toj aktivnosti, ali i ostalima, pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 3. 2018. 20:25

DUZS - katastrofa i snaga sustava civilne zaštite

  PŠ Hrvatsko Polje - Državna uprava za zaštitu i spašavanje i ove je školske godine objavila natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Na natječaj su se javile i učenice naše škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 2. 2018. 15:55

Snjegović Zimoslav

  PŠ Hrvatsko PoljeJedna od najdražih zimskih aktivnosti je izrada snjegovića. Vole ju i stari i mladi, a pokazala se u školi zanimljivom u realizaciji nastave  Tjelesne i zdravstvene kulture. Rekreativnog je karaktera, a kod djece budi radost, potiče kreativnost i zajedništvo. U duhu zajedništva i u našem školskom dvorištu niknuo je jedan u nizu snjegovića koji su ove godine, zbog obilnog snijega, preplavili gorski zavičaj. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 2. 2018. 11:37

Priznanja za likovne radove

  PŠ Hrvatsko Polje - Dukatov kreativni likovni natječaj Volim mlijeko održan je šestu godinu zaredom.  Ove godine na temu Zajednički doručak s ciljem osvješćivanja važnosti redovitih zajedničkih obroka, posebno zajedničkih doručaka, važnih za pravilan fizički rast i razvoj te emotivno zdravlje djece. Na natječaj su se javile i učenice naše škole te osvojile priznanja za sudjelovanje. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 12:05

Lanin nastup u župnoj crkvi

  PŠ Hrvatsko Polje - Izvannastavne i izvanškolske aktivnosti pozitivno utječu na djecu i njihov razvoj. Njihov je cilj razvijanje učeničkih talenata, ali isto tako dobar način stjecanja iskustava i znanja te razvijanja samopouzdanja. Naše učenice se rado odazivaju aktivnostima koje im se nude izvan nastave i izvan škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 12:00

Božićni domjenak

  PŠ Hrvatsko Polje - Božićni domjenci, koji uključuju druženje i zabavu, popularna su aktivnost koja se organizira u predbožićno vrijeme. Ove godine odlučili smo i u našoj školi zadnjeg dana nastave prvog obrazovnog razdoblja organizirati domjenak za učenike i učiteljicu. Kako je bilo doznajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 11:52

Božićna priredba

  PŠ Kompolje i Hrvatsko Polje - Božićno vrijeme jedno je od najdražih perioda u godini. To je vrijeme zbližavanja i radosti. Tim povodom svake godine priređujemo božićnu školsku priredbu koja uvijek budi radost i snaži naše zajedništvo. Kako je bilo ovoga puta pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 12. 2017. 14:01

Radost zajedništva – božićna radionica

  PŠ Hrvatsko Polje - Radost se množi u zajedništvu, a posebno u zajedništvu s bližnjima. Tim povodom smo u školi organizirali božićnu radionicu za djecu i roditelje. Uz širenje radosti zajedništva, cilj radionice bio je i stvaranje uvjeta za kvalitetan razvoj uspješnog i sretnog djeteta. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 12. 2017. 08:24

Pšenica za sv. Luciju

  PŠ Hrvatsko Polje - Još jedan od dragih nam dana koji se obilježavaju u iščekivanju Božića je spomendan sv. Lucije. Na taj dan tradicionalno se obavlja sijanje božićne pšenice kao simbol života i plodnosti. Posijali smo ju i mi u našoj školi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 12. 2017. 08:17

Želim stablo

  Razvoj projekta Želim stablo se nastavlja. Ovoga puta cilj je primijeniti IKT u nastavi i istovremeno razvijati društvenu i ekološku svijest učenika. Tim povodom raspisan je natječaj na koji se mogu prijaviti sve škole. Naša škola je to i učinila. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 12. 2017. 12:10

Dobro nam došao sveti Nikola

  PŠ Hrvatsko Polje - Svaki dan je poseban, a u životu djeteta 6. prosinac nosi posebnu radosti i iščekivanje. Dan je to kada djeca slave svog zaštitnika – svetog Nikolu. U proslavu istoga uključile su se i učenice naše škole. Bilo je, kao i uvijek, u dobrom duhu tog dragog nam svetca. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 12. 2017. 19:08

Plamen svijeće na adventskom vijencu

  PŠ Hrvatsko Polje - U vremenu smo došašća, iščekivanju Božića, kada se tradicionalno pale svijeće na adventskom vijencu. Taj običaj njegujemo i u našoj školi. Nakon izrade adventskog vijenca od zimzelenog granja zapalili smo i prvu svijeću. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 12. 2017. 17:39

Sjećanje na Vukovar

  PŠ Hrvatsko Polje - S poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježava se svake godine 18. studenog Dan sjećanja na Vukovar. Prošlo je već 26 godina od okupacije toga grada, a iako godine odnose vrijeme i sjećanja blijede, žrtva koja je na tom tlu pretrpljena ne zaboravlja se. Naprotiv, vapi da istinu i povijest svoga naroda znaju svi naraštaji u Hrvata. U tom smislu obilježavanju su se priključili djelatnici i učenici naše područne škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 11. 2017. 13:37

Krizanteme i lampioni – za sjećanje

  PŠ Hrvatsko Polje - Prvoga dana u studenome slavimo blagdan Svih svetih, a dan nakon toga još jedan važan dan – Dušni dan. Spomenuti dani jedinstveni su u godini jer se tada na poseban način sjećamo svih svetih, nama znanih i neznanih, te pokojnih duša naših bližnjih. Sjetili smo ih se i mi u školi na simboličan način. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 31. 10. 2017. 13:59

Terenska nastava u Otočcu

PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Terenska nastava važan je i sastavni dio plana i programa nastave u PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje. Naši učenici je vole zbog posebne dinamičnosti u radu. Na taj način uče otkrivanjem, istraživanjem i sudjelovanjem u stvarnim događajima, mjestima i situacijama.  Ovo polugodište posjetili smo grad Otočac, a gdje smo sve bili otkrijte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 10. 2017. 10:05

Prva napravljena slikovnica

  PŠ Hrvatsko Polje - Slikovnica je prva djetetova knjiga u kojoj je priča ispričana slikama ili je tekst obogaćen njima. Svojih prvih slikovnica mnogi se sjećaju, a poneki ih čuvaju i dana danas na policama s knjigama. Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige obogatili smo čitanjem i izradom slikovnica.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 10. 2017. 09:59

Kruh naš svagdanji!

  PŠ Hrvatsko Polje - Zrela i žuta jesen i ove godine donijela nam je obilje plodova. Za svako dobro valja zahvaliti i na poseban način isto obilježiti. Bilo je tako i ove godine povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Hvala za svako darovano dobro zajedno su rekli učenici i učiteljice područnih škola iz Kompolja i Hrvatskog Polja.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 10. 2017. 08:05

Mladost i starost – nedjeljivo

PŠ Hrvatsko Polje - Čovjek kroz život prolazi prirodni proces koji uključuje, između ostalog, i starenje.  No biti star i/ili nemoćan ne znači biti zaboravljen, drugačiji ili nesposoban. U toj dobi čovjek itekako može živjeti kvalitetan život i biti na korist sebi i drugima. To dokazuju i polaznici kreativne grupe u Domu za stare i nemoćne osobe u Otočcu. A kakvu vezu naša područna škola ima s njima, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 10. 2017. 15:10

Sigurno do škole!

PŠ Hrvatsko Polje - Sigurnost u prometu važna je za sve sudionike u prometu. Ovisi o ponašanju sudionika i poštivanju prometnih znakova. O sigurnosti u prometu uči se formalno u nastavnim sadržajima u školi, ali i neformalno u raznim životnim situacijama i aktivnostima. Neformalnom učenju pridonijeli su policajci PP Otočac svojim dolaskom u našu školu. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 10. 2017. 15:03

Za zdrave zube i ljepši osmjeh!

PŠ Hrvatsko Polje - Poznatu uzrečicu „Higijena je pola zdravlja!“ mnoga djeca znaju, ali je pitanje koliko čine da tako i bude. Higijena uključuje brigu o cijelom tijelu, što se odnosi i na zube i zubnu šupljinu. Koliko je briga za taj dio našega tijela važna, govori i činjenica da se svake godine 25. rujna obilježava Dan za zdrave zube. Obilježili smo ga i mi u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 9. 2017. 08:12

Novčić u školskom vrtu

  PŠ Hrvatsko Polje - Uređivanje, proizvodnja, istraživanje… sve je to dio rada naše škole u koji su uključene učenice i djelatnici. Svaki rad donosi određene plodove koji su različite naravi i vrijednosti. Jedan od plodova našeg rada je ‘niknuo’ i iz našeg školskog vrta. O čemu je riječ pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 9. 2017. 15:03

Posjet župnika Kaćunka

  PŠ Hrvatsko Polje - Svaki dobronamjeran gost je dobrodošao, a odnos s drugima nas ispunja, izgrađuje i obogaćuje. Tim mislima se vode učenice i djelatnici naše škole. Ove školske godine prvi nas je posjetio župnik don Anđelko Kaćunko i donio nam poziv na radost – blagoslov. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 20. 9. 2017. 13:22

Prvi dan škole – šaren i veseo

  PŠ Hrvatsko Polje - Došao je i taj veliki ponedjeljak - počela je nova školska godina, a za neke prvi dan školovanja. Polazi ju manje od pola milijuna učenika svih hrvatskih osnovnih i srednjih škola, od toga 40 tisuća prvašića. Poznato je da su školski dani najljepši dio čovjekovog odrastanja, a prvi dan škole rijetko se zaboravlja. Kako je protekao u našoj školi, pročitajte u nastavku.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 9. 2017. 12:44

Riznica učeničkih radova

  PŠ Hrvatsko Polje - Dječji radovi velika su dragocjenost koja ispunja školsku riznicu. Svaki od njih ima posebnu vrijednost sačinjenu od rada, truda, mašte i osobnosti svakog djeteta. Zato se radovima naših učenika škola ponosi te ih u znak pohvale i ponosa javno dijeli. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 6. 2017. 09:12

Školo, vidimo se najesen!

  PŠ Hrvatsko PoljeZavršetak nastavne godine donosi radost, ali i žalost. Školskim obavezama došao je kraj pa učenike preplavljuje osjećaj zadovoljstva i razbibrige, a s druge strane, opraštamo se od svojih školskih prijatelja, zajedničkih druženja i učiteljice, što ne rađa ugodom. Upravo takav splet osjećaja i dojmova ponijele su učenice naše škole svojim domovima nakon druženja posljednjeg dana nastavne godine.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 6. 2017. 20:46

Školo, sretan ti rođendan!

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Rođendan je poseban dan u životu svakog čovjeka, ali nimalo manje važan nije kada se slavi i obilježava rođendan neke ustanove, organizacije, udruge i sl. Posebna radost je proslaviti rođendan škole koja je jedan od važnih čimbenika u životu svakog čovjeka. Upravo tako – radosno smo proslavili i mi rođendan naše škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 5. 2017. 23:11

Mala škola za Mali dom Vijest ima dokument u privitku

  PŠ Hrvatsko Polje - Darovati sebe ili nešto svoje nekome je ljubav, i ona se množi samo onda kada se dijeli. Dijeljenje ljubavi uči se cijeli život, a prvi koraci stječu se u obitelji i školi. Jedna od posebnih lekcija ljubavi u našoj se školi održala tijekom korizmenog vremena. Razvijajući svijest o važnosti pomaganja i suosjećanja s potrebitima, čineći zapravo djela ljubavi, učenice su postale pravi misionari ljubavi.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2017. 08:39

Projekt – Novac gorskog zavičaja

PŠ Hrvatsko Polje - Projektnoj nastavi učenice naše škole posebno se vesele jer zahtjeva istraživanje i kreativno rješavanje problema. Tome nastojimo pokloniti pažnju u radu, stoga smo se ovoga puta odlučili za bolje upoznavanje našega gorskog zavičaja i ostalih nastavnih sadržaja koji se uklapaju u projekt izrade novca gorskog zavičaja. Projekt je uspješno realiziran, a o samom tijeku realizacije i gotovom proizvodu pročitajte i pogledajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 4. 2017. 15:06

Pozdrav iz Krašograda

  MŠ Otočac i PŠ Hrvatsko Polje - Svaki izlet učenici željno i s nestrpljenjem iščekuju. O njemu se priče pričaju i mjesecima prije polaska. Bilo je tako i ovoga puta, a dodatni interes pobudio je sam naziv mjesta izletišta – Krašograd. Mašta djece bila je bujna, a osjećaj iščekivanja jači nego inače. Kako su proveli vrijeme učenici trećih razreda MŠ Otočac i učenice PŠ Hrvatsko Polje, na tom bajkovitom mjestu, pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 4. 2017. 10:39

Posjet Otočcu u cvijeću

  PŠ Hrvatsko Polje - Naš gorski zavičaj uvijek nam je u srcu. Iako je tako, dogodi nam se da bolje poznajemo  tuđe nego svoje, pa je upoznavanje zavičaja važno za učenike. Često posjetimo grad Otočac – nama najbliži grad našeg zavičaja. Svaki posjet je drugačiji i poseban, a kakav je bio ovaj, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 4. 2017. 10:27

Jupiiii! Osvojeno 2. mjesto za najljepšeg snjegovića

  PŠ Hrvatsko Polje - Javljamo vam radosnu vijest - naša škola osvojila je 2. mjesto na foto-natječaju za najljepšeg snjegovića na 5. festivalu snjegovića u Gackoj dolini. Podsjećamo da se ovaj festival odvijao zimus, a snjegovića - Veselog zimskog čuvara naše škole - izradile su učenice na izvanučioničkoj nastavi uz pomoć učiteljice i spremačice.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 4. 2017. 16:42

Voda život znači!

  PŠ Hrvatsko Polje - Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. Tim se obilježavanjem želi istaknuti  važnost vode za živi svijet i i posebno pobuditi svijest o  potrebi zaštite i očuvanja voda i vodnih resursa. U akciju obilježavanja uključila se i naša škola. Nastavne sadržaje toga dana prilagodili smo temi vode. Bilo je to pravo vodeno osvježenje u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 3. 2017. 16:05

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

  PŠ Hrvatsko Polje - Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka. Riječ je o osobama koje nemaju savršen par kromosoma, ali su savršeni u svojoj različitosti. Stoga je oblačenje različitih čarapa, koje su znak nesavršenosti, podrška tim osobama. Podršku smo iskazali i u našoj školi
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 3. 2017. 15:53

Bravo Helena!

  PŠ Hrvatsko Polje - Lijepo je i na ponos kada drugi prepoznaju tvoj rad i još kada te za to i nagrade! Izuzetno je to važno za djecu čime utječemo na njihovo samopouzdanje. Jedan takav rad prepoznat je i u našoj školi. O kome i čemu je riječ, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 3. 2017. 14:11

Tjedan zdrave prehrane

  PŠ Hrvatsko Polje - U školi se uči da je zdravlje čovjekovo najveće bogatstvo, a živjeti zdravo, između ostalog, znači i zdravo se hraniti. Osnovno pravilo zdrave prehrane jest raznolikost i uzimanje dovoljnog broja obroka dnevno. Naučimo li djecu kako očuvati svoje zdravlje uzimajući zdravu hranu i razvijajući dobre prehrambene navike, postigli smo cilj poučavanja o temi zdravlja i zdrave prehrane. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 2. 2017. 14:32

Valentinovo – zaljubljene knjige

  PŠ Hrvatsko Polje - Valentinovo je spomendan kada se sjećamo sv. Valentina koji se obilježava 14. veljače. Taj dan obilježava se i kao Dan zaljubljenih. Ljubav se tada posebno ističe i spominje, a posebno smo je spomenuli i mi objedinivši sve nastavne sadržaje o toj temi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 18. 2. 2017. 15:58

Šareno i veselo na maskenbalu

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Veljača je mjesec poseban po mnogo čemu. Najkraći je i jedini ženski mjesec u godini, ali ispunjen različitim zanimljivim događanjima. Osim što je mjesec ljubavi, poznat je i po tradicionalnom maskenbalu. Jedan takav održao se i u naše dvije škole, ali zajedno – tako je sve ljepše.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 2. 2017. 16:28

Zimski čuvar naše škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Postoje brojne radosti, pa tako i one zimske. Kako bi bile veće, potrebno ih je dijeliti s drugima. Nama je to uspjelo. Kako? Pogledajte! 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 24. 1. 2017. 22:51

Zima ide, ide zima…

Došla je tiho, pahulje nosi

i inje joj je u kosi.

Dotakla je školu u smrznutom dolu

i maštu djece u Hrvatskom Polju. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 12. 2016. 18:23

Božićna priredba PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje

  PŠ Hrvatsko Polje - Božić je blagdan zajedništva, a mi smo svoje zajedništvo blagovali sa susjednom PŠ Kompolje koja je bila domaćin ovogodišnje božićne priredbe. Radost svakoga od nas umnožila se dijeljenjem s drugima - učenicima, učiteljima, roditeljima i ostalim gostima. Svoju radost dijelimo i s vama riječju i fotografijom. Čitajte, gledajte i uživajte. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 12. 2016. 14:34

Sveti Nikola u našoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Blagdan svetog Nikole slavi se svake godine 6. prosinca. Tom blagdanu posebno se raduju djeca zbog poklona i obilježavanja Dana njihovog svetca, zaštitnika djece. Za taj dan djeca imaju pune ruke posla. Spremaju cipele i čiste čizmice, a neki žurno čine što veći broj dobrih djela kao bi im čizmica bila puna poklona. Radost u tim trenutcima pronalaze i učenice naše škole. Što su poželjele to im se i ispunilo – posjetio ih je sveti Nikola. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 12. 2016. 22:20

Izvanučionička nastava – posjet gradu Otočcu

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Rad izvan škole potiče kod učenika radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja. Tu radost imali su i učenici PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje u izvanučioničkoj nastavi posjeta gradu Otočcu. Otkrili su dio prirodne i kulturne okoline grada Otočca, susreli se s ljudima koji u njoj žive i posjetili pojedine ustanove u kojima rade. Susreti i druženja zabilježeni su fotografijama koje možete pogledati u galeriji.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 11. 2016. 08:28

I u našoj školi Vukovar svijetli

  PŠ Hrvatsko Polje - Vukovar kao grad heroj i grad heroja, simbol Domovinskog rata, zaslužuje da uvijek svijetli i da se nikada ne zaboravi. Njegova tragična sudbina ispisala je stranice hrvatske povijesti s kojom je važno upoznati i one najmlađe koji to ratno vrijeme, na svu sreću, nisu doživjeli. U znak sjećanja na žrtve toga vremena, povodom 25. godišnjice pada Vukovara, i u našoj školi izveden je prigodni program.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 11. 2016. 08:19

Mjesec hrvatske knjige – naša škola priča priče

  PŠ Hrvatsko Polje - Knjiga je u školi najčešće obrazovno, odgojno i motivacijsko sredstvo. Za knjigu se zna reći da je čovjekov najbolji prijatelj, kulturno dobro i svijet sam za sebe. Svaka nas nečemu nauči ili nas podsjeti na već naučeno. Svakako je važna za čovjeka jer s njom učimo, istražujemo, putujemo, otkrivamo… Stoga je tu istu važnost knjige potrebno istaknuti i o tome osvijestiti naše učenike. S tim ciljem smo se uključili u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga ove godine.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 18. 11. 2016. 12:12

Školski projekt – sjemenke suncokreta

  PŠ Hrvatsko Polje - Projekt uzgoja suncokreta i proizvodnje suncokretovih sjemenki bio je prava radost našeg zajedništva. Trajao je od lipnja do studenog ove godine i sve to vrijeme bili smo u neizvjesnosti hoće li se planirano i ostvariti. Trud se ipak isplatio i ciljevi projekta su ostvareni. Učenice su usvojile znanje o sjemenkama kao zdravoj prehrani, razvile su svijest o važnosti brige za životinje zimi, a pritom smo i školsku zimnicu obogatili novim proizvodom.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 11. 2016. 12:59

Školski projekt – proizvodnja nevenove masti i čaja

  PŠ Hrvatsko Polje - Projektno učenje učenicima je zanimljivo i korisno. Na taj način razvijaju se i jačaju određene osobine, posvećuje se pozornost timskom i grupnom radu te jača vlastita poduzetnost. Učenici na praktičan način stječu nova znanja i vještine. Jedan od projekata koji se učenicama naše škole pokazao zanimljivim je proizvodnja domaće nevenove masti i čaja od nevena.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 1. 11. 2016. 19:55

Jesen je obojila i našu školu

  PŠ Hrvatsko Polje - Jesen je jedno od četiriju godišnjih doba koje sa sobom donosi promjene u prirodi. Najbogatije je to doba godine, a bogatstvo mirisa, boja i plodova rasula je i po našoj školi. Njeno bogatstvo i ljepota nadahnuće su brojnim umjetnicima na likovnom, književnom i glazbenom području. Tako je nadahnula i nas. Prepustili smo se igri boja i oblika, i uredili školu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 1. 11. 2016. 19:37

PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje zajedno obilježili Dane kruha

  PŠ Hrvatsko Polje - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Uz prigodan dramsko-recitatorski program, molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine podareni. Tako smo i ove godine dali zahvalu na spomenutim dobrima zajedno s učiteljicama i učenicima PŠ Kompolje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 16. 10. 2016. 09:15

Svjetski dan učitelja

  PŠ Hrvatsko Polje - Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj dan je prigoda podsjetiti se kako je rad učitelja jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te ga tako treba i cijeniti. Rad i trud učitelja najčešće prepoznaju oni s kojima učitelji rade, a to su djeca. U našoj školi povodom obilježavanja tog dana učenice su iskazale poštivanje i ljubav prema učiteljici riječju i crtežom. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 10. 2016. 08:19

Spoznajno-istraživačke aktivnosti u našoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Učenicima je u teoriji poznato da je pokus namjerno izazivanje neke pojave radi istraživanja, zapažanja i izvođenja zaključaka. No, pravo zadovoljstvo u izvođenju pokusa je potvrđivanje naučenog, lakše razumijevanje istog i dolazak do određenih spoznaja. Upravo tako zadovoljava se u njima i potreba za istraživanjem.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 10. 2016. 08:17

Međunarodni dan pismenosti

  PŠ Hrvatsko Polje - Pismenost je poznavanje pisma, umijeće čitanja i pisanja, ali isto tako i sposobnost pronalaženja, razumijevanja i korištenja informacija. U današnje vrijeme pismenost je važna u svim područjima života i potrebna je za osobno napredovanje i život svakog čovjeka. U svrhu isticanja te važnosti obilježava se Međunarodni dan pismenosti 8. rujna svake godine. Utemeljio ga je UNESCO davne 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 9. 2016. 08:26

Škola ponovno zove u dvore svoje

  PŠ Hrvatsko Polje - Nakon dugih ljetnih praznika školsko zvono ponovno je okupilo učenike u školske klupe i pozvalo ih u nove avanture, uspone, ali i padove u učenju i radu tijekom školske godine koja je pred njima. Za lakši početak učenicima su učitelji i razrednici uputili poticajne riječi, pozivajući na obostrano razumijevanje i podršku u zajedničkom radu
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 9. 2016. 08:22

Svjedodžbe u rukama

   PŠ Hrvatsko Polje - Iako je nastava za učenike završila i ljetni praznici su u tijeku, nestrpljivo se čekao povratak u školu, ali ovoga puta zbog podjele svjedodžba i pohvalnica.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 4. 7. 2016. 11:42

Pospremanje radnog prostora

  PŠ Hrvatsko Polje - Nizom aktivnosti, među kojima je i čišćenje radnog prostora, razvijaju se kod učenika pozitivne radne navike. Škola je nakon vrtića njihovo drugo radno mjesto gdje trebaju razvijati radne navike potrebne za život. Čišćenjem i uređenjem prostora za rad uče se osigurati prostoru svježinu i održati potrebnu razinu higijene i zdravo radno okruženje te pružiti svim prisutnima ugodan i osvježavajući osjećaj.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 16. 6. 2016. 18:18

Naš mali vrt

  PŠ Hrvatsko Polje - Školski vrt pravo je bogatstvo naše škole. Osim što krasi njen okoliš i čini njeno ogledalo, pruža brojne mogućnosti za ostvarivanje nastavnog plana i programa iz svih nastavnih predmeta, a najviše iz cvjećarske skupine. Što sve čini i krasi naš školski vrt pogledajte u galeriji fotografija.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 6. 2016. 11:46

Što se u školi izrađivalo?

  PŠ Hrvatsko Polje - Dječji radovi su jedinstveni, dragocjeni i pravo bogatstvo svake škole. U njih je unesen traženi zadatak, trud, mašta i osobnost svakog djeteta. Zbog dodira dječje osobnosti svaki rad ima posebnu vrijednost. Dječjim radovima naših učenica ponosi se i naša škola i kao takve ih ističe. Zato pogledajte galeriju fotografija u kojoj donosimo kratki rezime svih radova.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 14. 6. 2016. 10:21

Zabava za kraj školske godine

  PŠ Hrvatsko Polje - Zazvonilo je i posljednje zvono koje je najavilo kraj nastave, ali i početak odmora, radosti, igre i još mnogo toga ali bez školske brige. Kraj je još jedne školske godine, ocjene su u imenicima, a uskoro i u svjedodžbama. Ljetni odmor je pred učenicima. Zadnji dan nastave protječe u slavlju i opraštanju. Kako je to bilo u našoj školi, pogledajte u galeriji fotografija i pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 6. 2016. 13:25

Što li je lijep naš zavičaj!

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Svima je uvijek mio i drag rodni kraj i zavičaj, a da bi ga se moglo više voljeti, potrebno ga je i bolje upoznati. Učinili su to učenici 3. i 4. razreda PŠ Kompolje i 1. i 3. razreda PŠ Hrvatsko Polje u sklopu izvanučioničke nastave, posjetivši gradsko središte svog zavičaja, grad Otočac. Nastavni program imao je za cilj pobliže upoznati širi zavičaj, posebno njegovo gradsko središte, te kulturno-povijesne spomenike i ustanove koje u njemu postoje. Praktično utvrditi svoje znanje iz snalaženja u prometu i prometne povezanosti, utvrditi znanje iz medijske kulture i pisanog izražavanja. Kako je izgledao program posjeta pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 6. 2016. 14:47

Proslava Dana škole

  PŠ Kompolje i Hrvatsko Polje - Rođendani i obljetnice poznati su po proslavama. Naša škola također je proslavila svoj rođendan, a kako je to bilo kod nas, pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2016. 21:01

Školo, sretan ti rođendan!

  PŠ Hrvatsko Polje - Rođendan nije običan dan u godini, posebno za onoga tko ga slavi. Taj dan slavi se godišnjica rođenja ili osnivanja, a slavljenik za rođendan dobiva darove i organizira proslavu. Naša škola za svoj rođendan dobila je također darove i čestitke, a bit će organizirana i proslava. O čemu je riječ, pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 5. 2016. 11:45

Čudo života

  PŠ Hrvatsko Polje - Jedna prazna plastična čaša, dvije šake zemlje, tri zrna graha, malo vode, svjetlosti i topline – i eto divnog čuda života.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 5. 2016. 15:48

Cvijeće cvijeću

  PŠ Hrvatsko Polje - Lijepa naša škola oko koje nema smeća, ali ima cvijeća. Sadnjom cvijeća oko škole ostvarujemo dio programa izvannastavne cvjećarske grupe i podržavamo sve eko akcije koje brinu o smanjenju smeća i sadnji cvijeća.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 5. 2016. 13:35

Pozdrav iz Zadra i Nina

  Izvanučionička nastava kao učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti jedan je od najzanimljivijih i najdražih načina učenja. Učenici za takvu vrstu nastave uvijek pokazuju interes. Tako je bilo i ovoga puta na izvanučioničkoj nastavi u Zadru i Ninu. Više pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 5. 2016. 14:29

Ususret Majčinom danu

 PŠ Hrvatsko Polje - Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj,  svake godine obilježava druge nedjelje u svibnju. Potaknuti time, obilježili smo ga i u našoj školi na kreativan način.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 5. 2016. 20:20

Ekološki se osvješćujemo

  PŠ Hrvatsko Polje - Znanje o zaštiti i očuvanju okoliša učenice su proširile radionicom o temi Gospodarenje otpadom  s ciljem poticanja na razmišljanje o otpadu i podizanju ekološke svijesti. Važno je da su učenice shvatile kako otpad nije smeće, nego vrijedna sirovina koju se može i treba iskoristiti.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 3. 5. 2016. 14:45

Volimo svoju Zemlju

  PŠ Hrvatsko Polje - Voljeti nekoga znači činiti ga sretnim. Stoga da bi Zemlja bila sretna, odlučili smo posvetiti više vremena pripremajući se za obilježavanje Dana planeta Zemlje raznim aktivnostima. Učenjem i istraživanjem stečena su nova znanja koja su učenicama pomogla da bolje upoznaju Zemlju i tako ju učine sretnom, ne samo za njen rođendan, nego i dane koji su pred njima. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:19

Učimo i o sigurnosti na internetu

  PŠ Hrvatsko Polje - Za dobro djece današnjeg vremena koja provode velik dio vremena koristeći se internetom u poučne i zabavne svrhe, važno ih je upoznati s opasnostima koje prijete na tom mediju i sigurnostima potrebnim za sigurno korištenje. Toj temi posvetili smo dio vremena u radionici izrade internet semafora. Učili smo kroz igru.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:17

Mala škola puna ljubavi

  PŠ Hrvatsko Polje - Koliko je ljubav lijep i čaroban osjećaj, doživjet ćete u našem malom rezimeu aktivnosti povodom Dana zaljubljenih koji smo u školi obilježili na raznolik i poseban način. Pročitajte!
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:14

Božićna priredba u susjednoj područnoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Gdje je zajedništvo tu je i radost, a još je veća kada dolazi  jedno od najljepših doba u godini – Božić i božićni blagdani. Mi smo svoje slavlje započeli ranije, priredbom u susjednoj područnoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 4. 2016. 14:00
 


Static HTML
 

Ova web-stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti.


e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju