preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 899305
Danas: 33
PŠ Hrvatsko Polje

Aktivnosti za kraj nastavne godine

  PŠ Hrvatsko Polje – Posljednjeg nastavnog tjedna boravak u školi obogatili smo raznim zanimljivim aktivnostima. Neke od njih su bile i natjecateljskog karaktera, a pobjednici su dobili prigodne poklone. Bilo je zabavno i veselo.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 6. 2021. 18:02

NajGEO fotografija - PROLJEĆE

  PŠ Hrvatsko Polje – Nastavili smo i dalje aktivno sudjelovati u školskom projektu NajGEO fotografija kroz sva četiri godišnja doba. Ovoga puta djeca su fotografirala prirodu u proljeće.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 14. 6. 2021. 13:03

Pregled aktivnosti u povodu obilježavanja Dana škole

  PŠ Hrvatsko Polje – Dan škole svake godine učenici i djelatnici obilježavaju zadnji petak u mjesecu svibnju. Tom prigodom inače se tradicionalno priprema školska priredba za sve učenike, roditelje i poslovne partnere, ali s obzirom na specifične uvijete rada koje nam je donijela već poznata epidemija odlučili smo Dan škole obilježiti na drugačiji način. Organizirali smo niz aktivnosti i proveli ih tijekom jednog nastavnog tjedna.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 5. 2021. 13:32

Majčin dan

  PŠ Hrvatsko Polje - Majka je važna osoba u životu svakog djeteta stoga je i obilježavanje Majčinog dana neizostavan dio nastavnog programa. Obilježili smo ga i ove godine prigodnim aktivnostima.  
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 5. 2021. 16:18

Zeleni tjedan - razmišljamo zeleno!

   PŠ Hrvatsko Polje - Tijekom nastave na daljinu proveli smo projektni tjedan pon nazivom Zeleni tjedan u sklopu kojeg se obilježavao Dan planeta Zemlje. Cilj projektnog tjedan je razvijanje ekološke svijesti, poticanje na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici i razvijanje kreativnosti kod učenika.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 4. 5. 2021. 14:18

Briga za životinje u školskom dvorištu

  PŠ Hravtsko Polje - S ciljem razvijanja ljubavi i brige za životinje, posebno tijekom zimskih mjeseci kada većina od njih oskudijeva hranom, proveli smo projekt koji je uključio razne aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici, učiteljica, spremačica ali i roditelji. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 4. 2021. 11:55

Priznanja za "Volim mlijeko"

  PŠ Hrvatsko Polje - Već četvrtu godinu za redom sudjelujemo na Dukatovom kreativnom likovnom natječaju "Volim mlijeko". Ove godine tema natječaja je bila naš jedan jedini, zeleno-plavi planet - Zemlja. Za svoje radove učenici su osvojili priznanja. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 3. 2021. 17:12

Najbolji smo u Hrvatskoj - Mali poduzetnici

  S ponosom objavljujemo rezultate stručnog žirije u sklopu provedbe pojekta Laboratorij održivog razvoja (LORA) gdje smo svojim školskim projektom održivog razvoja Mali poduzetnik se kriej u meni ostvarili najbolji rezultat i tako s OŠ "Vladimir Nazor" iz Neviđana dijelimo prvo mjesto. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 3. 2021. 16:56

Sretan Dan žena!

  PŠ Hrvatsko Polje - I ove godine uključili smo se na kreativan način u obilježavanje Dana žena koji se diljen svijeta inače obilježava 8. ožujka. Svako dijete okružuju žene koje u njihovom živtu imaju razne uloge: majke, bake, prijateljice, susjede, učitejice itd. Samim time razvijanje svijesti o ravnopravnosti spolova u društvu ima značajnu ulogu za društveni razvoj svakog djeteta. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 3. 2021. 12:42

NajGEO fotografija - ZIMA

  PŠ Hrvatsko Polje - Uključili smo se ove zime u školski projekt NajGEO fotografija – ZIMA. Za učenike je to bila jedna zanimljiva i opuštajuća aktivnost. Skitali su i fotografirali svoje mjesto i na kraju zaslužili pohvalu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 2. 2021. 19:06

Dan ružičastih majica

  PŠ Hrvatsko Polje - I ove godine pridružili smo se obilježavanju Dana ružičastih majica, koji se inače obilježava svake godine zadnju srijedu u veljači, s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja i buđenja svijesti kod učenika o toj temi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 25. 2. 2021. 12:18

Sportska stotka za 100. dan u školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Povodom obilježavanja 100. dana škole organizirali sportski izazov – Sportska stotka. Sve je bilo u simbolici broja 100. Kako je izazov protekao i na koncu kako je završio pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 19. 2. 2021. 12:12

Maškare, ča mogu maškare

  PŠ Hrvatsko Polje - Vrijem maškara ili kako se još popularno zna zvati peto godišnje doba donijelo je svoje promjene u životu i radu naše škole. Aktivnosti svih nastavnih predmeta bile su pod utjecajem tih vremenskih promjena. Kako je proteklo pogledajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 19. 2. 2021. 12:08

Poruke podrške za djecu pogođenu potresom

  PŠ Hrvatsko Polje - Potaknuti prirodnom nepogodom koja je zadesila Zagreb, Sisak, Petrinju, Glinu i okolicu pokrenuli smo projekt Poruke podrške za djecu pogođenu potresom najprije u našoj školi, a zatim i na eTwiningu gdje se mogu priključiti i ostali učitelji s učenicima diljem Hravtske. Svaka podrška ljudima u potrebi, a posebno u ovom slučaju djeci, je dobro došla. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 1. 2021. 17:24

Dan našega grada Otočca

  PŠ Hrvatsko Polje - Dan grada Otočca obilježava se svake godine 20. siječnja na blagdan sv. Fabijana i Sebastijana, zaštitnika grada Otočca i Gacke doline. U svečano obilježavanje uključene su broje javne osobe naše lokalne zajednice, a obilježavanju se redovito svake godine priključe i učitelji s učenicima prigodnim aktivnostima.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 24. 1. 2021. 10:36

Razredna božićna i novogodišnja priredba

  PŠ Hrvatsko Polje - Svake godine u povodu nadolazećih blagdana organiziramo prigodnu priredbu kojoj se vesele i djeca i roditelji. Ove godine zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti organizirati priredbu kao što je to bilo dosadašnjih godina, ali kako djeci ne bi oduzeli tu radost odlučili smo organizirati manju priredbu u razredu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2020. 13:44

Povrće iz vrta za školsku kuhinju

  PŠ Hrvatsko Polje - U sklopu projekta LORA – Mali poduzetnik se krije u meni smo obradili zemlju za uzgoj nekih vrsta autohtonih biljaka našeg kraja. Dio obrađene zemlje je ostalo neiskorišteno pa smo posadili povrće. Na jesen smo imali pune košare plodova. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2020. 13:35

Blagdanski ugođaj

  PŠ Hratsko Polje - Božić je jedan od najdražih katoličkih blagdana. Slavi se rođenje Isusa Krista. Za taj blagdan posebno se pažnja pridaje uređenju prostora u kojem boravimo ili živimo kako bi na poseban način osjetili duh tog blagdana. S tom namjerom uredili smo školske prostorije i mi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 12. 2020. 14:18

LORA - Potvrde i zahvalnice

  PŠ Hrvatsko Polje - Na kraju projektnih aktivnosti projekta LORA – Mali poduzetnik se krije u meni u znak zahvale i priznanja podijeljene su potvrde o sudjelovanju u projektu i zahvalnice na ukazanoj pomoći i podršci. Potvrde su podijeljene svim učenicima i učiteljima, a zahvalnice volonterima, donatorima i  suradnicima. U nastavku vam donosimo djelić tog mozaika iz naše male područne škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 18. 12. 2020. 10:25

Pšenica za Svetu Luciju

  PŠ Hrvatko Polje - Božićna pšenica jedan je od najljepših blagdanskih ukrasa, a sije se na Svetu Luciju. Taj običaj od davnina je prisutan u hrvatskom narodu. Kako bi ga očuvali svake godine u školi sijemo pšenicu pa smo tako i ove.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 18. 12. 2020. 10:15

Sveti Nikola donisi prije svega radost

  PŠ Hrvatsko Polje - Sveti Nikola bio je biskup, a danas je svetac, zaštitnik djece i pomoraca, poznat kao lik koji djecu svake godine 6. prosinca obraduje darovima. Tako je bilo i ove godine. Obradovao je naše mališane kod kuće ali i u školi. Poklone su zaslužili jer su bili vrijedni i dobri, a ponajviše zato jer su se u tom nastavnom tjednu mnogim aktivnostima prisjetili njima najdražeg svetca.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 12. 2020. 19:43

LORA - Video prikaz projektnih aktivnosti malih vrtlara

  PŠ Hrvatsko Polje - Pregled svih projektnih aktivnosti projektne skupine Mali vrtlari, u sklopu projekta LORA - Mali poduzetnik se krije u meni, pogledajte u videu.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 2. 12. 2020. 13:07

LORA - Mali poduzetnik na međunarodnom skupu

  PŠ Hrvatsko Polje - Planirane projektne aktivnosti školskog projekta Mali poduzetnik se krije u meni zaključili smo današnjim virtualnim predstavljanjem projekta na međunarodnom poslovnom skupu ŽENSKO PODJETNIŠTVO V LUČI EPIDEMIJE. No kako naš projekt i dalje putuje kroz vrijeme radit ćemo i dalje na njegovoj promidžbi i razvoju u vidu drugih projektnih aktivnosti.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 11. 2020. 16:14

Adventski vjenčić - početak adventa

   PŠ Hrvatsko Polje - Došašće ili advent je vrijeme priprave za blagdan Božić. To je mnogima najljepše doba godine. Toplina srca nekako odiše i željom da toplim učinimo i prostor oko sebe pa se najčešće ulovimo uređenja istog. U tom duhu započeli smo i mi uređenje učionice. Izradili smo adventski vijenac.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 11. 2020. 18:32

LORA - Vrećice iznenađenja

    PŠ Hrvatko Polje - Projektne aktivnosti u sklopu projekta LORA - Mali poduzetnik se krije u meni priveli smo kraju. Ostaje nam samo promovirati projekt i razvijati nove ideje. Projekt Mali poduzetnik se krije u meni s ovim ne završava nego nastavlja putivati kroz vijeme. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 11. 2020. 18:24

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

   PŠ Hrvatsko Polje - Svake godine u studenom obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. S ciljem da se ne zaboravi i učinjeno nikada ne ponovi i ove godine našom školom odzvonila je poruka mira i ljubavi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 11. 2020. 18:46

O šarena, o mirisna jeseni…

  PŠ Hravtsko Polje - Jesen kao godišnje doba izvor je inspiracije mnogim umjetnicima. Tako smo i mi kao mali umjetnici uredili našu školu. Obukli smo je u jesenje ruho, a osim toga odradili smo i sve radove u vrtu. Na kraju možemo reći da smo ponosni na svoj rad i zahvalni na plodovima zemlje.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 11. 2020. 17:46

LORA - Skupljamo sjemenke

   PŠ Hrvatsko Polje - Projektne aktivnosti projekta Mali poduzetnik se krije u meni nastavit ćemo i dalje. Mislimo na budućnost i održivost projekta pa smo u tom smislu odradili i zadnju aktivnosti u projektnoj skupini Mali vrtlari. Prikupili smo sjemenke biljaka koje smo osušili kako bi sadnju, sušenje i njihovu daljnju preradu mogli nastaviti i dogodine. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 11. 2020. 17:27

I ove godine crtamo za likovni natječaj „VOLIM MLIJEKO!“

  PŠ Hrvatsko Polje - Devetu godinu zaredom Dukat d.d. raspisuje kreativni likovni natječaj "VOLIM MLIJEKO!" za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, a već četvrtu godinu za redom sudjelujemo na tom natječaju. Ove godine tema je bila naš jedan jedini, zeleno-plavi planet. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 10. 2020. 17:11

LORA - Branje matičnjaka i metvice

  PŠ Hrvatsko Polje - Početkom nove školske godine nastavili smo s aktivnostima u sklopu projekta LORA – Mali poduzetnik se krije u meni. Brali smo metvicu i matičnjak, ali i povrće koje smo neplanirano posadili zajedno sa sadnicama metvice i matičnjaka. Bilo nam je poučno i zabavno.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 10. 2020. 18:17

Fotografija za uspomenu - prvi dan škole

  PŠ Hravtsko Polje - Ovu školsku godinu započeli smo fotografiranjem kako bismo na isto imali uspomenu za dugo sjećanje. Nekima je to bila prva fotografija u školi, a nekima još jedan u nizu na putu njihova školovanja. Svakako, i jedniam i drugima je jedanko vrijedna. Pogledajte!
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 10. 2020. 18:01

Projekt - Gospodarenje otpadom

  PŠ Hrvatsko Polje - U ovoj nastavnoj godini proveli smo još jedan projekat – Gospodarenje otpadom. Aktivnosti su bile različite, a provodili smo ih u školi na nastavi i izvannastavnim aktivnostima te zbog epidemije koronavirusa kod kuće i virtualnoj učionici dok je trajala nastavi na daljinu. Bilo nam je zanimljivo i izazovno. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 7. 2020. 13:46

LORA - Briga o biljkama

   PŠ Hravtsko Polje - Proveli smo posljednu planiranu aktivnost u projektu LORA - Mali poduzetni se krije u meni u ovoj nastavnoj godini. Više pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 7. 2020. 12:45

Projekt - Mirisne vrećice

  PŠ Hrvatsko Polje - Projekt Mirisne vrećice proveli smo ove školske godine u suradnji s učiteljicom i učenicima PŠ Prozor. Projekt je trajao pola godine i polučio je dobre rezultate. Govori o suradnju i zajedništvu dviju područnih škola s područja MŠ Otočac, a osim suradničkog duha, njeguje istraživački i poduzetnički duh kod djece. Više o svemu pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 6. 2020. 15:58

LORA - Sadnja matičnjaka i metvice

  PŠ Hrvatsko Polje - Planirane aktivnosti projekta LORA – Mali poduzetnik se krije u meni, predviđene za travanj i svibanj, morali smo odgoditi zbog epidemije virusa CPVID-19. Nakon povratka u školu odmah smo nastavili s realizacijom istih kako bi se projekt mogao nastaviti dalje provoditi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 2. 6. 2020. 13:19

Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Povratak djece u školu zasigurno je razveselio našu školu. Bio joj je to najbolji poklon za rođendan. Skromnije nego inače, ali uspjeli smo i ove godine obilježiti Dan škole kojeg inače slavimo zadnju petak u mjesecu svibnju. Bilo je puno boja, riječi, nota i cvijeća.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2020. 15:32

Tjedan obitelji na daljinu

  PŠ Hrvatsko Polje - Tijekom učenja na daljinu proveli smo još jedan integrirani tjedan i to na temu obitelji. Cilj je bio razviti kod djece svijest o obitelji kao temeljnoj zajednici društva, zajednici važnoj za rast i razvoj djeteta. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2020. 15:30

Tjedan kazališta i glume na daljinu

  PŠ Hrvatsko Polje - U nastavi na daljinu upustili smo se u neke nove pustolovine i izazove. Osmislili smo još jedan integrirani tjedan na temu kazališta i glume. Cilj obilježavanja ovog tjedan bio je proširiti znanje iz medijske kulture o kulturnoj ustanovi kazalištu. Razviti osjećaj za lijepo u kazališnoj umjetnosti i potaknuti djecu na kritičko mišljenje o kazališnim predstavama.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2020. 15:29

Zeleni tjedan na daljinu

  PŠ Hrvatsko Polje - Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje koji nas poziva na zaštiti planeta. S tim ciljem organizirali smo integrirani tjedan na daljinu od 20. do 24. travnja 2020. godine u kojem smo objedinili i povezali nastavne sadržaje iz svih nastavnih predmeta na temu zaštite prirode i tako učili za zelenu budućnost.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2020. 15:28

IZLOŽBA – Od otpad se svašta može

   PŠ Hrvatsko Polje - Tijekom održavanja nastave na daljinu organizirali smo i izložbu dječjih likovnih radova na daljinu. Izložbom se može virtualno prošetati putem poveznice koju dijelimo u daljnjem tekstu. Pogledajte je i doznajte o kojim likovnim radovima je riječ i što je bio izvor inspiracije.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 20. 5. 2020. 15:10

SLIKOVNICA – Duga

   PŠ Hrvatsko Polje - Daljina nas ne sprječava da i dalje radimo što volimo te budemo kreativni kako u poučavanju tako i učenju. Potaknuti jednom likovnom akcijom crtanja duge u koju smo se uključili napravili smo i interaktivnu slikovnicu pod nazivom Duga.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 20. 5. 2020. 15:02

LORA - Radionica sadnje biljaka

  PŠ Hrvatsko Polje – Nastavljamo dalje s aktivnostima u projektu Mali poduzetnik se krije u meni (LORA). Uskoro slijedi sadnja biljaka u školskom vrtu pa se trebamo pripremiti za tu aktivnost. U pripremama nam je  pomogla majka Draženka Rukavina.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 12. 3. 2020. 13:03

LORA - Obrada zemlje

   PŠ Hrvatsko Polje - LORA aktivnosti u sklopu projekta Mali poduzetnik se krije u menu brzim koracima idu naprijed. Na red je stigla i obrada zemlje za sadnju autohtnih biljaka našeg kraja. U ovoj aktivnosti svoje snage uložili su i roditelji. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 3. 2020. 14:42

Odgovorno gospodarimo otpadom

  PŠ Hrvatsko Polje - U sklopu provedbe projekta Gospodarenje otpadom učenici su uz redovito odvajanje smeća u spremnike za otpad u školi, koje su sami izradili, počeli to činiti i u svojim domaćinstvima. Prikupljene plastične boce donijeli su u školu i od njih napravili novi proizvod – hranilice za ptice. Obojali su ih, napunili žitom i pričvrstili na ogradu u školskom dvorištu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 3. 2020. 14:12

LORA – Izrada kompostera

  PŠ Hrvtsko Polje - Ove godine vrijeme nam je išlo na ruku pa su radovi u školskom dvorištu počeli već u veljači. Započeli smo s prvim aktivnostima u sklopu provedbe projekta održivog razvoja LORA – Mali poduzetnik se krije u meni. Zajedno sa spremačicom Bogdankom izradili smo komposter.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 2. 2020. 16:29

Dan sigurnijeg interneta

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 2. 2020. 16:27

Dan ružičastih majica

  PŠ Hrvatsko Polje - Svake godine, zadnju srijedu u veljači, obilježava se Dan ružičastih majica. Obilježavanje tog dana je u svrhu buđenja svijesti o vršnjačkom nasilju koje je postalo ozbiljan problem i u svijetu i u Hrvatskoj. S tim ciljem je Hrvatski sabor 2017. godine Dan ružičastih majici proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Obilježavanju smo se pridružili i mi u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 26. 2. 2020. 17:25

Valentinovo – što j to ljubav?

  PŠ Hrvatsko Polje - Jedan od dana koji se svake godine obilježavaju u našoj školi je Dan zaljubljenih ili Valentinovo. Obilježava se 14. veljače, i iako se najčešće veže uz ljubav zaljubljenih parova, slavit se može svaka vrsta ljubavi. Mi smo je u školi proslavili na svoj način, a prisjetili smo se ljubavi prema simpatijama, bližnjima i jednih prema drugima.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 2. 2020. 19:58

Blagoslov škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Kako kao vjernici primamo svećenika u kuću da blagoslovi naš dom, ove godine na inicijativu župnika don Anđelka Kaćunka blagoslovili smo i prostorije škole. Učitelji i učenici, vjernici, rado su sudjelovali na tom događaju.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 23. 1. 2020. 17:22

Dobro se dobrim vraća

  PŠ Hrvatsko Polje - Dobro se dobrim vraća, poslovica je to koju često čujemo u životu, a postoje i primjeri kada se ista i obistini. Dobro se ove školske godine vratilo našim učenicima. Kako? Pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 1. 2020. 17:44

Topli prosinac – 20 dana dobrote

   PŠ Hrvatsko Polje - I ove godine dobrota je u našu školu ušla na velika vrata u sklopu projekta 20 dana dobrote. Učinila je tako prosinac toplim, a svijet u kojem živimo ljepšim.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 1. 2020. 18:48

Prosinac u našoj školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Prosinac kao zadnji mjesec u godini donosi obilje radosti zbog čega je mnogima jedan od najdražih mjeseci u godini. Ispunjen brojnim sadržajima, lampicama, blagdanima i obiteljskom atmosferom zaista odiše posebnim svjetlom. Tako ispunjen i sjajan bio je i u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 1. 2020. 14:07

Božićna i novogodišnja priredba

  PŠ Hrvatsko Polje - Već tradicionalno u našoj školi organiziramo božićnu i novogodišnju priredbu kojom želimo razveseliti naše učenike, roditelje i ostale goste te im približiti radost i ljepotu nadolazećih blagdana. Prema izrazu njihova lica reklo bi se da smo to uspjeli. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 19. 12. 2019. 22:32

Susret sa svetim Nikolom

  PŠ Hrvatsko Polje - Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, u našoj školi obilježava se svake godine. Za tu prigodu smo se i ove godine posebno pripremili. Pripreme su trajale nekoliko dana, i to sve kako bi razveselili tog umiljatog starca, ali i svoja srca jer dok vjerujemo u njegov dolazak dječja radost će ih i golicati. Kako je obilježavanje proteklo ove godine pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 7. 12. 2019. 12:19

Razredni natječaj – Najljepši straničnik

   PŠ Hrvatsko Polje - Natjecateljski duh poželjna je karakteristika pojedinca u društvu, pritom mislimo na natjecateljski duh koji te pokreće da postigneš što bolji uspjeh ali i prihvatiš poraz ako do njega dođe. Kako bi se kod djece razvio zdrav natjecateljski duh i odnos prema natjecanju važno ih je na isto poticati od najranije dobi. Jedan je to od zadataka na kojem radimo u odgoju i obrazovanju djece u našoj školi. Primjer toga je razredni natječaj za najljepši straničnik.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 4. 12. 2019. 20:07

Svjetlo za Vukovar i Škabrnju

  PŠ Hrvatsko Polje - Misli Hrvata 18. studenog usmjerene su na sve hrvatske branitelje i civile koji su izgubili život u obrani domovine, a posebno na one s područja Vukovara i Škabrnje. Kako se učinjeno ne bi zaboravilo, ali i nikada ponovilo, obilježili smo taj dan i ove godine na dostojanstven način u našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 19. 11. 2019. 18:54

Projektni tjedan „Jabuka“

  PŠ Hrvatsko Polje - Ove školske godine jabuci smo posvetili cijeli jedan tjedan, kako i dolikuje kraljici voća. Izradili smo joj krunu od papira ali i raznih aktivnosti, povezavši ih u cjelinu koja nas, samim time, simbolički i podsjeća na krunu. A o čeme je sve bilo riječi otkrijte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 11. 2019. 18:35

Radionica i blagoslov kruha - Dani kruha

  PŠ Hrvatsko Polje - Aktivnosti školskog projekta obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje podijelili smo na dva dana. Prvi dan organizirali smo radionicu pripreme kruha, a drugi blagoslov istog. Nakratko smo se osjećali kao pravi pekari, a što smo napravili otkrijte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 10. 2019. 15:23

Snalaženje u prostoru uz pomoć planinara

  PŠ Hratsko Polje - Ovaj tjedan učenje smo učinili nesvakidašnjim. Posjetila nas je posebna gošća s kojom smo udahnuli svježi planinski zrak i krenuli u otkrivanje novih spoznaja. Detalje susreta otkrivamo vam u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 10. 2019. 11:29

Dobro došli u školu!

  PŠ Hrvatsko Polje - Prvi dan škole željno se iščekuje i rijetko zaboravlja. Odbrojavanje je završilo i na prvi zvuk zvona i naši učenici krenuli su u nove školske pobjede. Već prvog dana na vratima škole dočekale su ih poticajne poruke, a novouređeni razred izmamio im je još veći osmjeh na lice. Bilo je veselo i zabavno.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 10. 9. 2019. 19:49

Učenički radovi

  PŠ Hrvatsko Polje - Bogatstvo škole su djeca i njihovi radovi. Kao takvi čine malu riznicu školskog uspjeha. I ove školske godine puno smo radili pa smo riznicu uspjeli i napuniti. Radovi su plod mašte, ruku i marljivosti naših učenika.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 6. 2019. 12:30

Priredba za kraj nastavne godine

  PŠ Hrvatsko Polje - Kraj nastave godine donosi radosti, ali i sjetu. Radost se rađa zbog školskih praznika i prestanka školskih obaveza, a sjeta zbog zajedništva, korisno ispunjenog vremena i prijatelja. Ove godine posebno smo nostalgični zbog odlaska naše prijateljice i učenice Helene. Potaknuti svime odlučili smo obilježiti završetak nastavne godine prigodnom priredbom.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 6. 2019. 12:17

Natječaj DUZS – osvojeno 2. i 3. mjesto

  Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je i ove školske godine natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Likovne radove poslali su i učenici naše škole te zasluženo osvojili drugo i treće mjesto na županijskoj razini.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 6. 2019. 14:05

Škola u stihu – Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Ljubav se može iskazati na različite načine, a jedan od njih je i pisanjem pjesme. Upravo na taj način učenici su iskazati ljubav prema školi u povodu proslave njenog rođendana – Dana škole.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 5. 2019. 13:51

Fotoradionica - Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - U današnjem svijetu tehnologije i umjetnosti fotografija je pronašla značajno mjesto. Postala je sredstvo komunikacije i vrlo je zastupljena na društvenim mrežama koje zahvaćaju velik dio čovjekove svakodnevice. Potaknuti time u povodu obilježavanja Dana škole organizirali smo prigodnu fotoradionicu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2019. 16:29

Sportski dan - Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Tjelesne aktivnosti i sportska natjecanja sastavni su dio odgoja i obrazovanja djece, ali i jedne od omiljenih dječjih školskih aktivnosti. Stoga smo u tjednu uoči obilježavanja Dana škole organizirali sportska natjecanjima u razrednom odjelu.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 5. 2019. 14:52

Torta za rođendan - Dan škole

  PŠ Hrvatsko Polje - Danas je nezamislivo proslaviti rođendan bez torte. Stoga smo za proslavu rođendana škole odlučili napraviti tortu, ali bez svjećica jer nam sve na nju ne bi stale. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 5. 2019. 17:20

Aktivnosti u povodu obilježavanja Dana škole

  PŠ Hravtsko Polje - I ove godine posvetili smo cijeli tjedan obilježavanju Dana škole koji se svake godine slavi zadnji petak u mjesecu svibnju. Svaki dan očekuje nas jedna aktivnost u koju će se uključiti učenici i djelatnici škole. Raspored istih pogledajte na fotografiji plakata kojeg su u tu svrhu izradili učenici. 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 5. 2019. 17:08

Pozdrav s Plitvica

  Izvanučionička nastava poseban je oblika nastave koji djeca najviše vole. Dugo je planirana, ali i iščekivana. NP Plitvička jezera, prirodni biser Republike Hrvatske, posjetili su učenici PŠ Kompolje, PŠ Prozor i PŠ Hrvatsko Polje. Kao i mnoge posjetitelje, tako i naše učenike, ovaj spomenuti biser ostavio je bez daha.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 5. 2019. 12:29

Mama u pjesmi za Majčin dan

  PŠ Hrvatsko Polje - Majka je djetetu jedna od najvažnijih osoba u odrastanju ii životu. Kao takva dobila je i posebno mjestu u godini – Majčin dan. Dan je to u čast majkama i majčinstvu, a obilježava se diljem svijeta drugu nedjelju u mjesecu svibnju. Kao i dosadašnjih godina, tako i ove, obilježili smo ga na poseban način, onako kako to samo majke zaslužuju.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 5. 2019. 12:24

Cvijeće proljeću

  PŠ Hrvatsko Polje - Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba, tako bar kažu mnoga djeca, jer se priroda budi i poziva ih na radost života. Njen zov osjetili smo i mi prvih travanjskih dana i odlučili ih provesti izvan učionice, u našem školskom dvorištu. Iako se priroda sama pobrinula da pokaže raskoš i ljepotu svojih boja, pomogli smo joj i mi. Kako? Pročitajte i pogledajte u nastavku!
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 16. 4. 2019. 08:48

Susret s gospićko-senjskim biskupom

  PŠ Hrvatsko Polje - Vizitacija iliti biskupov pastirski pohod župi događa se svakih pet godina. Ove godine gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić pohodio je župu u Brlogu među koju spada i mjesto Hrvatsko Polje. Biskup u svom pohodu župi obilazi sve važne objekte, ustanove i mjesta, ali nadasve narod. Tako je u svoj pohod biskup Križić uključio i posjet našoj školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 3. 2019. 19:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Static HTML
 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju