preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 900930
Danas: 105
Vijesti

Obilježili smo Svjetski i Europski tjedan novca

Učenici 8. razreda matične škole sudjelovali su u aktivnostima kojima smo u školi obilježili  Svjetski i Europski tjedan novca. Tjedan novca je događaj koji ima za cilj podizanje svijesti o važnosti financijskog obrazovanja djece i mladih. Aktivnosti obilježavanja Tjedna novca ove godine provode se u razdoblju 21.-25. ožujka.


Obilježavanje Tjedna novca jedna je od aktivnosti koje su planirane školskim projektom Kreativnost i tehnologija u prikazu matematičkih tema.

Tom prigodom u holu škole 24. ožujka organizirane su zajedničke aktivnosti za učenike 8.a, 8.b i 8. c razrednog odjela.

   

1. aktivnost: Što smo naučili u projektu Učim s Gospodinom Finom ? 

Učenice Kristina Dujmović, Isabel Krema i Marija Lana Pavelić kratkim prikazom prezentirale su znanja koja su stekle sudjelovanjem u projektu Učim s Gospodinim Finom. Učim s Gospodinom Finom je edukativni projekt o važnosti financijske pismenosti i mirovinske štednje, u kojem su tijekom proteklih mjeseci sudjelovala tri tima učenika 8.a, 8.b i 8.c razrednog odjela.

Sudjelovanjem u projektu upoznali smo važne pojmove o financijskoj pismenosti. Naučili smo da novac koji ne investiramo gubi na vrijednosti, zašto je važno znati upravljati novcem, kako postići samokontrolu pri štednji te zlatno pravilo na temelju kojeg se izrađuje mjesečni proračun. Sve su to znanja koja su važna za našu financijsku budućnost.

                  

2. aktivnost: Prikazivanje učeničkih radova na temu financijske pismenosti

Prikazani su video uradci učenika 8.a i 8.b razrednog odjela, nastali u projektu Učim s Gospodinom Finom. Učenički radovi i detaljnije informacije o provedenim aktivnostima dostupni su putem poveznice.

 3. aktivnost: Situacijske priče 

U kojim situacijama koristimo prodajni odnosno kupovni tečaj ? Učenici su imali priliku dobiti odgovor na ovo pitanje kroz nekoliko  kratkih situacijskih priča koje slikovito prikazuju primjenu tečajne liste u stvarnom životu, te na taj način utvrdili ranije stečena znanja. 

4. aktivnost: Online kviz o financijskoj pismenosti

Radom u paru svi učenici 8. razreda sudjelovali su u online kvizu o financijskoj pismenosti. Tečajna lista, osnovni pojmovi poslovanja s bankama, štednja i kreditno poslovanje obavezne su teme kurikuluma matematike za 8. razred. Sudjelovanjem u kvizu učenici su ponovili i proširili znanja o financijskom poslovanju, koja su stekli na nastavi Matematike, a ujedno se i dobro zabavili. Postignuti rezultat na kvizu kombinacija je bodova koji se dodjeljuju na osnovu točnosti odgovora, ali i brzine. Postavljena pitanja u potpunosti su zaokupila pažnju učenika, a rezultati su bili neizvjesni do samog kraja.

     

5. aktivnost: Dodjela diploma i zahvalnica

Učenicima koji su sudjelovali u projektu Učimo s Gospodinom Finom dodijeljene su Zahvalnice, a učenicima koji su bili najuspješniji u Online kvizu o financijskoj pismenosti dodijeljene su Diplome za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto. 

                

                

U završnoj aktivnosti evaluacije, koja je također provedena pomoću digitalnih tehnologija, učenici su iskazali veliko zadovoljstvo sudjelovanjem u provedenim aktivnostima. 

fotogalerija

                                  Voditelj aktivnosti: Valentina Pajdaković

                                                       RavnateljicaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 25. 3. 2022.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju