preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 900925
Danas: 100
Vijesti

Provedba školskog projekta Kreativnost i tehnologija u prikazu matematičkih tema

Učenici 5.-8. razreda šk. god. 2021./2022. sudjelovali su u provedbi školskog projekta Kreativnost i tehnologija u prikazu matematičkih tema. Projekt smo provodili s ciljem razvoja interesa za matematiku, kreativnosti, primjene matematičkih koncepata u svakodnevnom životu, umjetnosti, dizajnu i drugim područjima ljudske djelatnosti te razvoja digitalnih kompetencija. 


Na kraju osmogodišnjeg školovanja, učenici 8.a, 8.b i 8. c razrednog odjela izrađivali su radove na temu „Projektiramo novo naselje“, s ciljem primjene stečenog znanja o geometrijskim tijelima. Učenici su imali zadatak izraditi modele geometrijskih tijela i maketu novog naselja koje se sastoji od građevina različite namjene. Učenike je pripemala učiteljica Valentina Pajdaković.

Na osnovu izmjerenih dimenzija objekta izrađivali su proračun za nabavku materijala za uređenje objekata. Nastali su zanimljivi i kreativni radovi, objedinjeni u e-knjigu, koja je dostupna putem poveznice Projektiramo novo naselje.

Učenici 5.a, 5.b i 5.c razrednog odjela izrađivali su radove na temu "I to je matematika", s ciljem primjene stečenih znanja iz geometrije. Učenici su imali zadatak stvoriti motiv od osnovnih geometrijskih likova, te odrediti opseg i površinu tako dobivenog lika. Učenici su u većini pokazali razvijenost koncepata opsega i površine, te iste primijenili na  određivanje i izračunavanje opsega i površine složenog lika. U ovom zadatku, također, bilo je bitno primijeniti vještine procjene. Učenike su pripremale učiteljice Anamari Rogić i Valentina Pajdaković. Nastali su zanimljivi i kreativni radovi, među kojima prepoznajemo robote, različite životinjske vrste, vozila, itd.

Zbirka učeničkih radova dostupna je putem poveznice.

Učenici 5.a razreda izrađivali su radove na temu "Planirali smo zabavu za kraj školske godine", s ciljem primjene stečenih znanja o decimalnim brojevima. Učenici su imali zadatak, koristeći se katalozima trgovačkih kuća i istaknutim cijenama, izabrati proizvode, planirati količinu namirnica koju je potrebno nabaviti, procijeniti trošak, izračunati točan iznos koji je potrebno pripremiti za nabavku svih proizvoda, te iznos s kojim bi trebao sudjelovati svaki učenik. Sve potrebne informacije bilo je potrebno vizualno organizirati i predstaviti. Učenike je pripremala učiteljica Valentina Pajdaković.

    

Provedenim aktivnostima ostvarili smo pojedine ishode kurikuluma matematike 5. i 8. razreda te međupredmetnih tema Osobni i socijalni razvoj i Učiti kako učiti.

U prethodnom razdoblju, od početka školske godine, proveli smo sljedeće aktivnosti:

Moj kalendar

Obilježavanje Međunarodnog dana matematike i Dana broja Pi

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

Sve opisane aktivnosti sastavni su dio školskog projekta Kreativnost i tehnologija u prikazu matematičkih tema, koji provodimo tijekom 2021./2022. školske godine. Provedbom projektnih aktivnosti nastale su zbirke vrlo kvalitetnih i kreativnih radova na koje smo ponosni. Pregled provedbe svih aktivnosti i zbirke učeničkih radova koje su nastale tijekom školske godine dostupan je putem mrežne stranice projekta. 
                                            Mrežna stranica projekta

Učenici su rado sudjelovali u aktivnostima. Pokazali su visoku razinu kreativnosti te razvijali vlastite digitalne kompetencije. U provedbi projektnih aktivnosti sudjelovale su učiteljice Anamari Rogić, Sandra Matasić Kostelac, Valentina Pajdaković.

                                        voditelj projekta:  Valentina PajdakovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 23. 6. 2022.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju