preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 901040
Danas: 7
Vijesti

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u cijelom svijetu s ciljem usmjeravanja učenika na sigurnije, odgovornije i primjerenije ponašanje na internetu.  Ove godine Dan sigurnijeg interneta obilježen je 11. veljače. Tim povodom za učenike 6. razreda organiziran je kviz na temu digitalni tragovi i elektroničko nasilje. 


Svi učenici 6. razreda tijekom proteklog razdoblja  individualno su u online okruženju rješavali pripremni kviz. Učenici koji su postigli najbolje rezultate na individualnom kvizu sudjelovali su u ekipnom natjecanju koje je održano 17. veljače u interaktivnoj učionici s tabletima. Osim što je bilo zabavno, učenici su stekli i nova znanja o sigurnosti na internetu. Najbolji uspjeh postigao je tim učenika 6.b razrednog odjela (L. i A.). Kviz znanja pripremila je i vodila učiteljica Valentina Pajdaković.

          

Svim učenicima koji su sudjelovali u navedenim aktivnostima zahvaljujemo na uloženom trudu, a učenicima koji su postigli najbolji rezultat čestitamo na postignutom uspjehu. Pobjednicima će uskoro biti uručene i Diplome. 

               

U povodu Dana sigurnijeg interneta u tjednu od 10.-14. veljače u svim razrednim odjelima na nastavi Informatike također su provedene različite aktivnosti s učenicima. Provedbom ovih aktivnosti ostvaruju se obavezni odgojno-obrazovni ishodi predviđeni Kurikulumom nastave informatike te više međupredmetnih tema, a koji se odnose na razvoj digitalnih i komunikacijskih kompetencija kao i osobni i socijalni razvoj pojedinca.

       

Sve učenike pozivamo da i dalje proširuju svoja znanja o sigurnosti na internetu te ovom prilikom preporučujemo dodatne izvore znanja kao što su Kurikulum Sigurnih pet za sigurni net, Nacionalni CERT i Medijska pismenost. Uključivanjem tehnologije u proces učenja osim ostvarivanja temeljnih ishoda učenja doprinosimo i razvoju digitalnih kompetencija učenika.

                                                                  Valentina PajdakovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 18. 2. 2020.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju