preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 900909
Danas: 84
Vijesti

Obilježavanje Europskog tjedna programiranja 2021.

Europski tjedan programiranja (EU Code Week) društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Ove godine obilježava se od 9. do 24. listopada, a u obilježavanje su se uključili učenici 6., 7. i  8. razreda matične škole.


Učenicima 6.a, 6.b, 6.c i 7.a razrednog odjela na satu Informatike, približio se zanimljivi svijet programiranja kroz obrazovnu video igru za učenje programskog jezika. Video igra zahtjeva rješavanje problema logičkim razmišljanjem te upotrebom naredbi programskog jezika Python. Učenici su s lakoćom savladali korake u popularnoj igrici CodeCombat, a pritom se i zabavili. Aktivnosti je osmislila te s učenicima provela učiteljica Ivana Rožić Dubravčić. U aktivnostima je sudjelovalo ukupno 45 učenika.

         

Učenici 8.a i 8 .b razrednog odjela, učili su o umjetnoj inteligenciji. Umjetna inteligencija je područje računalne znanosti koje se bavi razvojem inteligentnih alata koje reagiraju i uče kao ljudi. Korištenjem platforme za treniranje modela umjetne inteligencije,  učenici su izradili model pomoću kojeg su naučili računalo kako  na osnovu slike prepoznati različite biljke iz naše okolice. Ove jeseni učenici su prikupljali uzorke listova različitih biljnih vrsta te izradili zajedničku kolekciju fotografija, koju su koristili za treniranje modela. U sljedećoj fazi korištenjem  kamere i  uzoraka, testirali smo model.

     

Umjetna inteligencija je područje računalne znanosti čija će primjena u budućnosti zauzimati značajno mjesto u našem svakodnevnom životu te je važno da učenici steknu uvid u način na koji se razvijaju modeli umjetne inteligencije. Sudjelovanjem u ovim aktivnostima učenici razvijaju vještine i sposobnosti koje će im omogućiti razvoj novih ideja i područja primjene umjetne inteligencije. U ovu aktivnost uključeno je ukupno 26 učenika. Učenici su pokazali interes i zadovoljstvo sudjelovanjem u ovim aktivnostima. Aktivnosti je osmislila te s učenicima provela učiteljica Valentina Pajdaković.

Više informacija o Europskom tjednu programiranja  te aktivnostima koje su organizirane u našoj Školi dostupno je na službenoj stranici Europe Code Week te poveznicama:

https://codeweek.eu/view/386013/prepoznaj-biljne-vrste-u-mojoj-okolici 

https://codeweek.eu/view/422229/codecombat

Fotogalerija

                                     Ivana Rožić Dubravčić i Valentina Pajdaković

                           

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 27. 10. 2021.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju