preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 900930
Danas: 105
Vijesti

Oznaka kvalitete za međunarodne eTwinning projekte

eTwinning nacionalna služba za podršku dodijelila je oznaku kvalitete za rad na tri međunarodna projekta učiteljici matematike i informatike Valentini Pajdaković  i učenicima 8.a, 8.b i 8.c razrednog odjela 2021./2022. školske godine.


eTwinning oznaka kvalitete znači da je projekt ispunio određene državne standarde kvalitete koji se odnose na pedagošku kreativnost, uključenost u kurikulum, suradnju među partnerskim školama, uporabu tehnologije, postignute rezultate kao i detaljno dokumentiranje projektnih aktivnosti.

1.  eTwinning projekt Dan sigurnijeg interneta/ Safer Internet Day 2022.

U projektu su sudjelovala 22 učenika 8.a i 8. b razrednog odjela. Učenici su proširili postojeća i stekli nova znanja o sigurnosti na internetu. Naučili su prepoznati i razlikovati  dezinformacije, lažne vijesti i lažne fotografije, stekli su iskustvo rada i  suradnje u sigurnom virtualnom okruženju, ovladali su većim brojem novih digitalnih alata.  Kao rezultat rada svih projektnih partnera nastale su različite zbirke radova, od kojih ističemo:  zbirka SID kartica, oblak riječi, kolekcija edukativnih materijala za poučavanje na temu dezinformacija, lažnih vijesti, lažnih fotografija i videozapisa, zbirka kreativnih radova na temu dezinformacija, razredni Fakebook, Fakebook projektnih partnera itd.

2.  eTwinning projekt Rastimo zajedno 2 / Let's grow together 2

U projektu su sudjelovala 22 učenika 8.a i 8. b razrednog odjela. Učenici su stekli znanja o vještinama i kompetencijama za poslove budućnosti te utjecaju umjetne inteligencije na budućnost čovječanstva u raznim područjima djelovanja. Osvijestili su  važnost promišljanja o izboru budućeg zanimanja, saznali su informacije o postupku upisa u srednju školu i potrebnim uvjetima, stekli su znanja o izradi mrežnih stranica te iskustvo rada i suradnje u virtualnom okruženju. Učenici su ovladali većim brojem novih digitalnih alata te u cijelosti unaprijedili svoj osobni razvoj. Kao rezultat rada svih projektnih partnera nastale su zbirke radova: zbirka radova Stroj iz snova, digitalna knjiga Intervju s odraslim „ja“, zbirka stripova na temu odabranih zanimanja, zbirka video podcasta-stavovi o izboru zanimanja, učeničke mrežne stranice o zanimanjima i osobnom razvoju.

3.  eTwinning projekt Financijska pismenost/ Financial Literacy                  

U projektu je sudjelovalo 20 učenika 8. razreda. Učenici su stekli višu razinu postignuća iz područja financijske pismenosti te svrhovitog korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije s naglaskom na kreativno i estetsko oblikovanje radova. Učenici su naučili koristiti se tečajnom listom u svakodnevnim situacijama, na mrežnim stranicama bankarskih institucija pronaći informacije važne za kreditno poslovanje,  te interpretirati otplatnu tablicu kredita preuzetu s mrežnih stranica bankarske institucije. Kao rezultat rada nastale su digitalne zbirke radova: Situacijske priče, Tečajna lista, Kredit.

         

Provedene projektne aktivnosti predstavljaju ostvarivanje ishoda kurikuluma Matematike i Informatike te međupredmetnih tema Učiti kako učiti, Osobni i socijalni razvoj, Primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija, Poduzetništvo i Zdravlje.

Diseminacija projektnih aktivnosti provedena je putem mrežnih stranica Škole. Detaljnije informacije o provedbi projekata dostupne su putem poveznica.

Financijska pismenost

Dan sigurnjeg interneta

Rastimo zajedno 2

Svim učenicima zahvaljujemo na trudu i suradnji tijekom provedbe projektnih aktivnosti, te vjerujemo da će stečena iskustva ugraditi u svoj osobni razvoj u nastavku školovanja u srednjoj školi.

       

                                voditelj projektnih aktivnosti: Valentina Pajdaković

                                         
                                                  Ravnateljica Jasminka Devčić

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 22. 7. 2022.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Školska knjižnica

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
preskoči na navigaciju