preskoči na sadržaj
Vijesti

Izvanučionička nastava – posjet gradu Otočcu

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Rad izvan škole potiče kod učenika radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja. Tu radost imali su i učenici PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje u izvanučioničkoj nastavi posjeta gradu Otočcu. Otkrili su dio prirodne i kulturne okoline grada Otočca, susreli se s ljudima koji u njoj žive i posjetili pojedine ustanove u kojima rade. Susreti i druženja zabilježeni su fotografijama koje možete pogledati u galeriji.

  Izvanučioničku nastavu započeli su posjetom DVD-u Otočac i Puhačkom orkestru DVD-a Otočac. Domaćin kapelnik Marinko Krmec pokazao je učenicima vatrogasne i glazbene odaje u Vatrogasnom domu. Radost i zanimanje učenika bilo je sveprisutno. Obišli su sva vatrogasna vozila, upoznali se s vatrogasnom zaštitnom opremom i postupkom gašenja požara. Posebna radost bila je čuti vatrogasnu sirenu popraćenu signalnim svijetlima i vožnja gradom u vatrogasnim vozilima. Vidjeli su i isprobali neke od glazbenih instrumenata puhačkog orkestra, a neki su iskazali i želju za pohađanjem glazbenog obrazovanja i sviranjem u puhačkom orkestru. Osjećali su se kao pravi mali vatrogasci i glazbenici. Sa sobom su ponijeli zanimljiva iskustva, nova znanja i materijale za bojanje.

           

  Posjet Turističkoj zajednici grada Otočca bio je poučan i sladak. Dočekala ih je direktorica Mladenka Orešković s djelatnicom. Likovnim izražavanjem prisjetili su se prirodnih i kulturnih znamenitosti našega zavičaja. Rad u grupi popratili su dječjim pjesmama i tradicijskim pjesmama našega zavičaja. Druženje su zasladili raznim slatkišima. Ni ovdje nisu ostali praznih ruku, darovani su im promidžbeni materijali i majice.

           

  Začudo, ali slatkiši su im otvorili apetit pa su se žurno uputili u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac na ukusan i zdrav međuobrok. Za to su se pobrinuli kuhari naše škole. Dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica Renata Hodak u svom uredu. Administrativni poslovi odjednom su bili zamijenjeni smijehom, ugodnim razgovorom i pjesmom. Ravnateljica je tom prigodom primila i prve blagdanske poklone, adventski vijenac i ukrasnog snjegovića, ali i ono najvažnije – radost. Nastavni dan zaokružili su posjetom školskoj knjižnici gdje ih je primila knjižničarka Ivana s kojom su razgovarali o knjigama i gledali crtani film.

            

  U iščekivanju novog susreta, svima su zahvalni učenici PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje s njihovim učiteljicama Marinom, Danijelom i Matejom. 

Fotogalerija



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mateja Posavi   datum: 30. 11. 2016.

e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.


Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju