preskoči na sadržaj
Vijesti

Projekt – Novac gorskog zavičaja

PŠ Hrvatsko Polje - Projektnoj nastavi učenice naše škole posebno se vesele jer zahtjeva istraživanje i kreativno rješavanje problema. Tome nastojimo pokloniti pažnju u radu, stoga smo se ovoga puta odlučili za bolje upoznavanje našega gorskog zavičaja i ostalih nastavnih sadržaja koji se uklapaju u projekt izrade novca gorskog zavičaja. Projekt je uspješno realiziran, a o samom tijeku realizacije i gotovom proizvodu pročitajte i pogledajte u nastavku.

  Tijekom veljače i ožujka ove godine sustavno smo radili na međupredmetnoj povezanosti nastavnih sadržaja projektom izrade novca gorskog zavičaja. Povezali smo nastavne sadržaje drugog i četvrtog razreda, o novčanim jedinicama, simbolima Republike Hrvatske, tradicijskoj glazbi te kraticama i gorskom zavičaju. Vodeći se znanjem o kunama – hrvatskom novcu na kojem su prikazane značajne povijesne osobe, kulturni spomenici te prepoznatljiv biljni i životinjski svijet naše domovine, na novcu gorskog kraja prikazali smo jednostavne motive karakteristične za to područje Hrvatske.

  Projekt je započeo predstavljanjem ideje i tehnike rada te definiranjem cilja. Ideja je bila izrada novca gorskog zavičaja u likovnoj tehnici foliji, likovni problem reljef, a s ciljem boljeg upoznavanja gorskog zavičaja. Prvi korak bio je pronaći motive koji se posebno vežu za gorski zavičaj. Istraživanje je trajalo tjedan dana, nakon čega je uslijedio izbor motiva vođen mogućnošću realizacije likovnog problema. Motivi obuhvaćaju biljni i životinjski svijet te tradicijske predmete karakteristične za gorski zavičaj.

  Drugi korak u projektnoj nastavi bila je izrada novca. To je trajalo četiri tjedna. Izradili smo 15 novčića–kovanica s motivima: medvjed, pastrva, ovca, sokol, vuk, bukva, jela, jabuka, šljiva, krumpir, velebitska degenija, gljiva, dangubica i lička kapa. Uslijedio je treći korak koji se sastojao od opisa motiva i izrade plakata. Time smo dobili naš gotovi projekt – novac gorskog zavičaja. Nismo se odlučili za podjelu kovanica na vrijednosti jer im je ona neprocjenjiva.

  Ovaj projekt bio je zanimljiv i poučan. U svakom smislu neprocjenjiv za nas i za one koji će ga imati priliku vidjeti. Krasi zid u hodniku naše škole – male škole gorskog zavičaja.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mateja Posavi   datum: 22. 4. 2017.

e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju