preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 865004
Danas: 44
Vijesti

BLACKOUT POEZIJA

Godina čitanja nas potiče da se vratimo knjigama kao izvoru znanja. Istodobno, u nama razvija želju za stvaranjem vlastitih književnih radova. Učenici osmoga razreda u školskoj su knjižnici postali pjesnici na jedan dan.


    

Što je blackout poezija? Navedeno su pitanje postavili učenici vidjevši naziv radionice. Školske knjižničarke su im predstavile vrstu poezije čiji se nastanak veže uz američkoga pjesnika Austina Kleona. On se odlučio poigrati člancima iz New York Timesa, i to zacrnjujući većinu teksta. Ostavio je nezacrnjene pojedine riječi i na taj način otkrio poeziju na novi način. Učenici su pažljivo poslušali kako nastaje blackout poezija i zainteresirano krenuli stvarati svoje pjesme. Zacrnili su suvišno, a otkrili poetično!

         

Nakon radionice nastale su nove pjesme, a učenici su spoznali da poezija može biti zabavna te da se krije na svakom koraku. Također, njihova je kreativnost došla do izražaja jer su svoje radove ukrasili i crtežima. Radovi učenika su predstavljeni na prigodnom panou, a u nastavku pogledajte neke od izloženih.