preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Škole

e-Škole

ednevnik

 

pet za net

 

logo portal za skole

logo lms carnnet

logo carnet

 

 

logo suradnici

edu hr logo

 

 

 

cert logo

google logo

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 12. 2011.

Ukupno: 864908
Danas: 8
Upisi u srednju školu

Upisi u srednju 2021. - važne informacije učenicima i roditeljima

Započeo je postupak  prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2021./2022. Sve detaljne informacije dostupne su na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

U nastavku donosimo neke važne informacije.


Svi važni dokumenti dostupni su na stranici Upisi.hr (desni stupac):

  • Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022.
  • publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. – Idemo u srednju!"  Dostupne su različite publikacije za redovne učenike i učenike s teškoćama.
  • Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole i Pravilnik o izmjenama i dopunama

U nastavku donosimo  neke važne  informacije:

Razredni odjeli za sportaše

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 24. do 31. svibnja 2021. godine. Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub.

Učenici s teškoćama

Kandidati s teškoćama u razvoju prijavljuju se u županijskim upravnim odjelima te iskazuju svoj odabir s liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe - 24.5. -14.6.2021.

Provođenje dodatnih provjera za kandidate s teškoćama u razvoju i unos rezultata u sustav – 21.6.-23.6. 2021.

Rangiranje kandidata s teškoćama u razvoju sukladno listama prioriteta- 21.6.-23.6. 2021.

Smanjenje upisnih kvota razrednih odjela pojedinih obrazovnih programa  25.6.2021.

Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja srednje škole (potvrda školske medicine, potvrda obiteljskog liječnika ili liječnička svjedodžba medicine rada, i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) u srednju školu. Dostava potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) u srednju školu u koju se učenik upisao (škole same određuju točne datume za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole) 12.7. - 14. 7. 2021.

Redovni učenici

Prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započele su 24. svibnja 2021. godine. Prijava se provodi putem stranice upisi.hr. Postupak prve prijave u sustav moguće je izvršiti tijekom cijelog upisnog postupka. Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi, nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na koji kandidat želi dobiti SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke.

Početak prijava obrazovnih programa za redovne učenike  -  25.6.2021.

Završetak prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere – 28.6.2021.

Provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata - redovni učenici-  29.6.-1.7.2021.

Rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika (stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju dodatna prava za upis) -1.7.2021.

Unos prigovora na osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju kojih se ostvaruju dodatna prava za upis - 5.7.2021.

Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete -6.7.2021.

Završetak prijava obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica- 7.7.2021.

Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica (učenici dostavljaju razrednicima ) - 9.7.2021.

Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete ili dostavili prijavnice - 9.7.2021.

Objava konačnih ljestvica poretka-10.7.2021.

Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja srednje škole (potvrda školske medicine, potvrda obiteljskog liječnika ili liječnička svjedodžba medicine rada, i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) u srednju školu - 12.7. - 14.7.2021.

Dostava potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) u srednju školu u koju se učenik upisao (škole same određuju točne datume za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole) - 12.7. - 14.7.2021.

Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok  15.7.2021.

Službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok 10.8.2021.

 

Važne napomene učenicima i roditeljima

Obaveza je učenika i roditelja da odmah nakon prijave u sustav izvrše detaljnu provjeru upisanih osobnih podataka, ocjena i rezultata natjecanja. Sve eventualne pogreške koje su uočili u sustavu, učenik i roditelj dužni su što prije prijaviti razredniku.

Molimo učenike i roditelje da obrate pažnju na Kalendar upisnih rokova i Hodogram aktivnosti koji je dostupan u Publikacijama, a koji se razlikuje za različite kategorije kandidata. Posebno treba obratiti pažnju na datum početka i završetka prijava obrazovnih programa. Dostupne su različite publikacije za redovne učenike i  učenike s teškoćama u razvoju.

Također, važno je naglasiti da pojedini obrazovni programi zahtijevaju dodatne provjere. Rokovi za prijavu obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere kao i termini dodatnih ispita dostupni su u Publikacijama.  Ovi termini su samo okvirni. Točni termini bit će objavljeni isključivo na mrežnim stranicama srednjih škola koje provode dodatne provjere. Učenike koji se upisuju u programe koji zahtijevaju dodatne provjere pozivamo da redovito prate informacije koje se objavljuju na mrežnim stranicama srednje škole koju su prijavili, kako se ne bi dogodilo da propuste informacije o terminima dodatnih ispita.

Neke kategorije učenika ostvaruju pravo na dodatne  bodove temeljem dodatnih i posebnih elemenata vrednovanja. Detaljnije informacije dostupne su u publikacijama.

Pozivamo roditelje i učenike da redovito prate nove informacije na mrežnim stranicama upisi.hr  kako bi bili pravovremeno upoznati s novim informacijama.

                                       Predsjednik Upisnog povjerenstva 

                                                    Valentina PajdakovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Valentina Pajdaković   datum: 26. 5. 2021.

 

Ova mrežna stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. 

Detaljnije informacije dostupne su putem sljedeće poveznice


Kalendar rada

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
26.11.2021. 20:02
INFO Uspostava stabilne mrezne povezanosti Splitsko-dalmatinske
Postovani, Zaprimili smo informaciju od pruzatelja usluge Odasiljaci i veze d.o.o. da su otklonili smetnju te da ne ocekuju daljnje poteskoce. Zahvaljujemo korisnicima na strpljenju i razumijevanju. S postovanjem, — ... The post INFO Uspostava stabilne mrezne povezanosti Splitsko-dalmatinske appeared first on CARNET.

26.11.2021. 08:59
Webinar: Scientix srijeda
U sklopu ciklusa webinara pod nazivom ,,Scientix srijeda" u srijedu, 1. prosinca 2021. s početkom u 19 sati održati će se drugi webinar u nizu. Webinar je namijenjen svim odgojno-obrazovnim djelatnicima ... The post Webinar: Scientix srijeda appeared first on CARNET.

preskoči na navigaciju