preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest učenicima koji su prijavljeni za Sat kodiranja

Radionica Sat kodiranja  za drugu skupinu prijavljenih učenika održat će se  25. 1. 2018. (četvrtak) s početkom u 11:35. Popis učenika koji su prijavljeni u drugoj skupini može se vidjeti na oglasnoj ploči u holu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 22. 1. 2018. 18:28

Projekt ProMikro Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac uključila se u projekt ProMikro koji ima za cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.  Projekt provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 16. 1. 2018. 22:19

Obavijest učenicima koji su prijavljeni za Sat kodiranja

Radionica Sat kodiranja  za prvu skupinu prijavljenih učenika održat će se  19. 1. 2018. (petak) s početkom u 11:35. Popis učenika koji su prijavljeni u prvoj skupini može se vidjeti na oglasnoj ploči u holu škole. Termin održavanja iste radionice s drugom skupinom prijavljenih učenika bit će objavljen naknadno.  

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 16. 1. 2018. 16:32

Zimska škola robotike i priprema za svjetsko prvenstvo u Montrealu

Dva učenika iz OŠ Zrinskih i Frankopana, Ivica Banić i Mihovil Bićanić, te njihov mentor Igor Naprta  sudjelovali su na 2.zimskoj školi robotike u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama od 7-12.siječnja. Na školi osim učenika iz Otočca sudjelovali su učenici iz dobrog dijela Hrvatske od Dubrovnika, Hvara, Brača, Splita, Zagreba , Velike Gorice, Ivanić Grada, Varaždina i Čakovca   što je ukupno 45 učenika te određeni broj mentora.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Naprta  datum: 16. 1. 2018. 11:37

Priznanja za likovne radove

  PŠ Hrvatsko Polje - Dukatov kreativni likovni natječaj Volim mlijeko održan je šestu godinu zaredom.  Ove godine na temu Zajednički doručak s ciljem osvješćivanja važnosti redovitih zajedničkih obroka, posebno zajedničkih doručaka, važnih za pravilan fizički rast i razvoj te emotivno zdravlje djece. Na natječaj su se javile i učenice naše škole te osvojile priznanja za sudjelovanje. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 12. 2017. 12:05

Božićna priredba u našoj školi

PŠ Kuterevo

Božić je vrijeme radosti i zajedništva, pjesme i veselja, vrijeme kada nitko ne bi smio biti sam. Blagdansko raspoloženje vlada u svima nama, a zimska čarolija prisutna je na svakom koraku, u svakom domu, u brojnim obiteljima. Ovom najljepšem, najiščekivanijem i najdražem dijelu godine jednako se raduju i mali i veliki - djeca i odrasli. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivona Dasović  datum: 26. 12. 2017. 22:08

Sretan Božić svakome!

PŠ Sinac - Božić je vrijeme velike radosti, obiteljskog okupljanja i darivanja. Zaboravimo gužve u prodavaonicama, utrošeno vrijeme i energiju! Najljepše blagdanske trenutke proživimo u miru i veselju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 22. 12. 2017. 23:30

Božićna priredba

  PŠ Kompolje i Hrvatsko Polje - Božićno vrijeme jedno je od najdražih perioda u godini. To je vrijeme zbližavanja i radosti. Tim povodom svake godine priređujemo božićnu školsku priredbu koja uvijek budi radost i snaži naše zajedništvo. Kako je bilo ovoga puta pročitajte u nastavku i pogledajte u galeriji fotografija. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 22. 12. 2017. 14:01

Sudjelovanje predstavnika naše škole na 19. CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2017

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Dubrovniku je od 8.-10. studenoga održana  19. CARNetova korisnička konferencija CUC 2017 pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“. Konferencija je okupila više od 1000 prijavljenih sudionika, od čega 650 učitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2017. 19:41

Radost zajedništva – božićna radionica

  PŠ Hrvatsko Polje - Radost se množi u zajedništvu, a posebno u zajedništvu s bližnjima. Tim povodom smo u školi organizirali božićnu radionicu za djecu i roditelje. Uz širenje radosti zajedništva, cilj radionice bio je i stvaranje uvjeta za kvalitetan razvoj uspješnog i sretnog djeteta. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 12. 2017. 08:24

Pšenica za sv. Luciju

  PŠ Hrvatsko Polje - Još jedan od dragih nam dana koji se obilježavaju u iščekivanju Božića je spomendan sv. Lucije. Na taj dan tradicionalno se obavlja sijanje božićne pšenice kao simbol života i plodnosti. Posijali smo ju i mi u našoj školi. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 15. 12. 2017. 08:17

Radovi učenika Vijest ima dokument u privitku

Božić

Kada su praznici i blagdani u pitanju, uvijek smo posebno veseli, kreativni i maštoviti. Upravo takvi su i crteži učenika petih razreda matične škole u Otočcu.

Njihove radove možete pogledati u nastavku:

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 14. 12. 2017. 11:47

Želim stablo

  Razvoj projekta Želim stablo se nastavlja. Ovoga puta cilj je primijeniti IKT u nastavi i istovremeno razvijati društvenu i ekološku svijest učenika. Tim povodom raspisan je natječaj na koji se mogu prijaviti sve škole. Naša škola je to i učinila. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 8. 12. 2017. 12:10

Dobro nam došao sveti Nikola

  PŠ Hrvatsko Polje - Svaki dan je poseban, a u životu djeteta 6. prosinac nosi posebnu radosti i iščekivanje. Dan je to kada djeca slave svog zaštitnika – svetog Nikolu. U proslavu istoga uključile su se i učenice naše škole. Bilo je, kao i uvijek, u dobrom duhu tog dragog nam svetca. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 6. 12. 2017. 19:08

Došao nam sveti Nikola!

PŠ Sinac - Sveti Nikola jedan je od najomiljenijih kršćanskih svetaca. On je svetac zaštitnik pomoraca, trgovaca, putnika, ribara, zaručnika i sva djeca radosno iščekuju njegov blagdan.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 6. 12. 2017. 18:52

Prijave za Sat kodiranja Vijest ima dokument u privitku

Obavijest prijavljenim učenicima: Sat kodiranja odgađa se do daljnjega. Učenici će o novom terminu biti pravovremeno obaviješteni. 

Od 4. do 10. prosinca 2017.  godine u Republici Hrvatskoj obilježava se Sat kodiranja (Hour of CodeTM).  Sat kodiranja globalni je pokret koji  se provodi u preko 180 zemalja i ima za cilj popularizirati programiranje/kodiranje među učenicima te pokazati da svatko može naučiti programirati. Sat kodiranja organiziran je od strane Code.org, javne neprofitne organizacije posvećene širenju informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 30. 11. 2017. 21:25

Prosti brojevi

Učenici 5. razreda u cjelini Djeljivost prirodnih brojeva uče o prostim i složenim brojevima. Želite li utvrditi svoje znanje ili saznati nešto više  o navedenoj temi predlažem da pogledate zanimljive sadržaje u nastavku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 30. 11. 2017. 15:35

Održano natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2017

Ove školske godine u Republici Hrvatskoj po drugi put je organizirano natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2017. Dabar je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, učenicima i široj javnosti,a pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola. Natjecanje je održano u tjednu od 13. do 17.11. na CARNet-ovom  sustavu Loomen. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 25. 11. 2017. 16:50

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar u PŠ Kuterevo

Obljetnice su prigode kada se prisjećamo važnih trenutaka i događaja za povijest jednoga naroda. 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u obrani grada Vukovara. Vukovar - simbol otpora i herojstva, imao je svoje junake koji su ga hrabrim srcem i neizmjernom ljubavlju, u težnji za slobodom, branili do posljednjeg trenutka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivona Dasović  datum: 20. 11. 2017. 20:15

Učenici i mentor izborili odlazak na svjetsko prvenstvo u robotici i osvojili dva prva mjesta

Na natjecanju 

Robo Cup Junior Zagreb 2017

koje se održavalo u subotu i nedjelju 18. i 19.11.2017. u OŠ "Mate Lovrak" u Zagrebu

četvero naših učenika osvojilo je 2 prva, 1 četvrto i 1 peto mjesto.

Ispred naše škole sudjelovali su: Mihovil Bićanić (7c), Ivica Banić (8c), Marija Orešković i David Kolak (6.razred Ličko Lešće)  s četiri ekipe u dvije kategorije.

U kategoriji Rescue Line Mihovil Bićanić (ekipa Gacka Robotics) je bio prvi, a Ivica Banić peti (ekipa Robo Otočac) od ukupno 17 ekipa.

U kategoriji Rescue Line Beginner Marija Orešković je bila prva (ekipa Lika2), a David Kolak je bio četvrti (ekipa Lika1) od ukupno 12 ekipa.

Ovo natjecanje je bilo kvalificirajućeg karaktera i Mihovil i Ivica, zajedno s dva učenika iz OŠ Mate Lovrak iz Zagreba, idu na svjetsko prvenstvo u Montreal u Kanadi i predstavljat će Hrvatsku u disciplini Rescue Line. Njihov mentor bit će na natjecanju Igor Naprta, koji će ih obučavati do Kanade i u Kanadi ih pratiti na natjecanju. Na ovom natjecanju

Robo Cup International Montreal Canada 2018     

(17-21.lipnja 2018.)

bit ćemo zajedno s još 7 ekipa u sklopu hrvatske robotičke reprezentacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Naprta  datum: 20. 11. 2017. 19:03

Dan sjećanja na Vukovar

PŠ Sinac - Prošlo je 26 godina od najtužnijeg dana u povijesti grada Vukovara i cijele Hrvatske. Vukovar je u domovinskom ratu dao najveću žrtvu nastanku slobode Hrvatske. Danas se sjećamo tog tužnog dana i palimo svijeće za sve poginule.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 18. 11. 2017. 11:29

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

PŠ Švica - Molitvom i paljenjem svijeća ove godine odali smo počast Vukovaru i svim žrtvama u Domovinskom ratu. Učenici Lorena Rogić, Ana Rogić i Dominik Dasović, pod vodstvom nastavnice Povijesti Viktorije Cvitković, mag. educ. hist., prezentirali su povijesnu kronologiju događaja popraćenu videozapisima, glazbom i stihovima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 19:25

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

I ove godine u našoj je školi obilježen Dan sjećanja na Vukovar. Svake godine se u ovo vrijeme prisjećamo svih heroja grada Vukovara s nadom da se njihova žrtva nikada ne zaboravi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 18:01

Sjećanje na Vukovar

  PŠ Hrvatsko Polje - S poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježava se svake godine 18. studenog Dan sjećanja na Vukovar. Prošlo je već 26 godina od okupacije toga grada, a iako godine odnose vrijeme i sjećanja blijede, žrtva koja je na tom tlu pretrpljena ne zaboravlja se. Naprotiv, vapi da istinu i povijest svoga naroda znaju svi naraštaji u Hrvata. U tom smislu obilježavanju su se priključili djelatnici i učenici naše područne škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 11. 2017. 13:37

Krizanteme i lampioni – za sjećanje

  PŠ Hrvatsko Polje - Prvoga dana u studenome slavimo blagdan Svih svetih, a dan nakon toga još jedan važan dan – Dušni dan. Spomenuti dani jedinstveni su u godini jer se tada na poseban način sjećamo svih svetih, nama znanih i neznanih, te pokojnih duša naših bližnjih. Sjetili smo ih se i mi u školi na simboličan način. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 31. 10. 2017. 13:59

Poziv za intervju - radno mjesto tajnik Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 30. 10. 2017. 13:53

Izvannastavna aktivnost iz informatike

Učenici su na izvannastavnoj aktivnosti iz informatike osnovali Školsku televiziju, naziva InFoTV, s  ciljem  informiranja o događajima vezanim uz školu. Da bi ostvarili cilj učenici su intervjuirali te snimali događaje u školi, nastavnike, djelatnike i učenike Škole.  Svoju emisiju objavljivat će jednom mjesečno.

Zahvaljujemo roditeljima, učenicima, nastavnicima i djelatnicima Škole na suradnji i podršci tijekom prve emisije. 

Učenicima koji su radili na prvoj emisiji velika pohvala za iskazani trud. S obzirom na slabu tehničku opremu (mobiteli učenika), zadatak je odrađen odlično. 

Njihovu emisiju možete vidjeti na Youtube kanalu InfoTv-a.

https://www.youtube.com/watch?v=j1n4KYKHb78&t=452s

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 30. 10. 2017. 12:36

Terenska nastava u Otočcu

PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Terenska nastava važan je i sastavni dio plana i programa nastave u PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje. Naši učenici je vole zbog posebne dinamičnosti u radu. Na taj način uče otkrivanjem, istraživanjem i sudjelovanjem u stvarnim događajima, mjestima i situacijama.  Ovo polugodište posjetili smo grad Otočac, a gdje smo sve bili otkrijte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 10. 2017. 10:05

Knjiga je najbolji prijatelj!

PŠ Sinac - Mjesec knjige je manifestacija koja se obilježava svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici, a provodi se pod geslom "Sve na jednom mjestu". 

Mjesec knjige u PŠ Sinac obilježili smo posjetom mjesnoj knjižnici i starinarnici u Sincu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 26. 10. 2017. 21:45

Obilježavanje Dječjeg tjedna Vijest ima dokument u privitku

Pod motom 'Ljubav djeci prije svega', prvi tjedan u listopadu organizira se Dječji tjedan

Učenici sedmih razreda, prezentacijama na temu "Prava djece" obilježili su i doprinijeli podizanju opće svijesti o važnosti i položaju djece u današnjem društvu.

Učenici šestih razreda radioemisjama izradili su audiozapis na temu "Utjecaj medija na mlade". 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rožić Dubravčić  datum: 26. 10. 2017. 14:18

Natječaj za prijem radnika u radni odnos Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 26. 10. 2017. 11:41

NAŠ PONOS I SREĆA - OTOČKA 133.

Učenici naše Škole prigodnim pozdravom i recitalom pridružili su se svečanosti obilježavanja 26. obljetnice ustroja  133. brigade ZNG.  Na Spomeniku hrvatskim braniteljima zapalili su svijeće sudionici prigodnoga programa te učenici VIII.a i VI.c razreda u pratnji učiteljica Katarine Medarić, Viktorije Cvitković, pripravnice Andreje Marković i Dragocjenke Bilović koja je osmislila literarno-scenski nastup.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2017. 17:41

Svjetski dan kravate

U srijedu su učenici PŠ Sinac obilježili Svjetski dan kravate.

Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada od 2008. godine u spomen na 2003. godinu kad je toga dana u Puli izvedena spektakularna umjetnička instalacija Kravata oko Arene, autorski projekt Marijana Bušića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 19. 10. 2017. 19:37

PŠ Sinac - Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Svake godine u listopadu u PŠ Sinac prigodno se slave Dani kruha i zahvaljuje za plodove zemlje.

I ove smo godine u petak, 13. listopada, prigodnim programom, molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvaliti Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima koji su nam tijekom godine bili podareni.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 13. 10. 2017. 22:37

Kruh naš svagdanji!

  PŠ Hrvatsko Polje - Zrela i žuta jesen i ove godine donijela nam je obilje plodova. Za svako dobro valja zahvaliti i na poseban način isto obilježiti. Bilo je tako i ove godine povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Hvala za svako darovano dobro zajedno su rekli učenici i učiteljice područnih škola iz Kompolja i Hrvatskog Polja.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 13. 10. 2017. 08:05

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Svečani program povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježen je 12.10.2017. u prostoru škole. Nakon što su se svi okupili i postavili svoje darove na pripremljene stolove, započeo je program. Pozdravnu riječ svima prisutnima uputila je učiteljica Ana-Marija Cvitković.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2017. 19:18

Mladost i starost – nedjeljivo

PŠ Hrvatsko Polje - Čovjek kroz život prolazi prirodni proces koji uključuje, između ostalog, i starenje.  No biti star i/ili nemoćan ne znači biti zaboravljen, drugačiji ili nesposoban. U toj dobi čovjek itekako može živjeti kvalitetan život i biti na korist sebi i drugima. To dokazuju i polaznici kreativne grupe u Domu za stare i nemoćne osobe u Otočcu. A kakvu vezu naša područna škola ima s njima, pročitajte u nastavku. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 10. 2017. 15:10

Sretan Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Obilježava se u više od 100 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2017. 15:15

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice škole Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 5. 10. 2017. 08:40

Natječaj za prijem radnika u radni odnos Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 3. 10. 2017. 13:05

Novčić u školskom vrtu

  PŠ Hrvatsko Polje - Uređivanje, proizvodnja, istraživanje… sve je to dio rada naše škole u koji su uključene učenice i djelatnici. Svaki rad donosi određene plodove koji su različite naravi i vrijednosti. Jedan od plodova našeg rada je ‘niknuo’ i iz našeg školskog vrta. O čemu je riječ pročitajte u nastavku.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 21. 9. 2017. 15:03

Obrazac za Kurikulum Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 9. 2017. 15:05

Ekskurzija u Dubrovnik

Učenici 8.a i 8.b razreda, u utorak 6. travnja 2017., krenuli su na putovanje koje su s nestrpljenjem dugo iščekivali – ekskurziju. Sa svojim profesoricama, vodičem  te vozačem  u ranim jutarnjim satima i s velikim osmjehom na licu krenuli su do najvažnijeg povijesno-turističkog središta Hrvatske, a to je Dubrovnik. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 9. 2017. 14:29

Obrazac za plan izleta i ekskurzija u 2017./2018. šk.godini Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 11. 9. 2017. 09:31

Počele prijave za natjecanje Dabar 2017

U Republici Hrvatskoj po drugi put se organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Natjecanje će se održati od 13. do 17. studenoga 2017. Natjecanju mogu pristupiti svi zainteresirani učenici od 1.-8. razreda osnovne škole i učenici srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 8. 9. 2017. 20:09

Prvi dan škole – šaren i veseo

  PŠ Hrvatsko Polje - Došao je i taj veliki ponedjeljak - počela je nova školska godina, a za neke prvi dan školovanja. Polazi ju manje od pola milijuna učenika svih hrvatskih osnovnih i srednjih škola, od toga 40 tisuća prvašića. Poznato je da su školski dani najljepši dio čovjekovog odrastanja, a prvi dan škole rijetko se zaboravlja. Kako je protekao u našoj školi, pročitajte u nastavku.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 5. 9. 2017. 12:44

Obrazac za izradu školskog kurikuluma 2017./2018.školske godine Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 4. 9. 2017. 10:40

OBAVIJEST o početku nastavne 2017./2018. godine Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 31. 8. 2017. 09:01

Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 16. 8. 2017. 12:44

Natječaj za stručno osposobljavanje radnika - računovodstveni referent Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 11. 7. 2017. 13:55

Oskari znanja u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Učenici Ivica Banić i Mihovil Bićanić, te njihov mentor Igor Naprta dobili Oskare znanja od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji se dodjeljuju učenicima i mentorima, koji su ostvarili prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima

Jedini smo iz županije , koji smo dobili ovo priznanje i to zbog osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju iz robotike u Austriji, gdje smo u konkurenciji 47 ekipa iz osam različitih zemalja osvojili prvo mjesto u disciplini Rescue Line Primary (robotičko praćenje crte za osnovnu školu).

Nagrade su uručene na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za 353 prvaka (učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske) te za njihove mentore

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Naprta  datum: 30. 6. 2017. 11:29

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice škole Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 26. 6. 2017. 12:32

Školo, vidimo se najesen!

  PŠ Hrvatsko PoljeZavršetak nastavne godine donosi radost, ali i žalost. Školskim obavezama došao je kraj pa učenike preplavljuje osjećaj zadovoljstva i razbibrige, a s druge strane, opraštamo se od svojih školskih prijatelja, zajedničkih druženja i učiteljice, što ne rađa ugodom. Upravo takav splet osjećaja i dojmova ponijele su učenice naše škole svojim domovima nakon druženja posljednjeg dana nastavne godine.  
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 17. 6. 2017. 20:46

Predavanje o Domovinskom ratu

U četvrtak  8. lipnja 2017. godine u sklopu nastave povijesti  održano  je predavanje kod Spomenika hrvatskih branitelja Domovinskog rata za učenike osmih razreda na temu Domovinski rat. Predavanje je održao umirovljeni pukovnik Drago Bilović i  profesorica povijesti Viktorija Cvitković.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2017. 00:01

UDŽBENICI ZA ŠKOLSKU 2017./2018. GODINU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 5. 6. 2017. 14:51

Nastavljen pobjednički niz - i u Italiji odličje - osvojeno drugo mjesto

dodjela priznanja u Rescue Line - pescara

Ekipa "Robo-Otočac" u Montesilvanu pokraj Pescare u Italiji osvojila je drugo mjesto i na državnom natjecanju republike Italije

Robo Cup Junior Italia Open 2017 u disciplini robotsko praćenje crte gdje su sudjelovale ekipe iz Italije i Hrvatske

Time je "Robo Otočac" potrdio svoju kvalitetu, jer smo u samo mjesec i 10 dana osvojili tri medalje na tri državna natjecanja u zemljama u okruženju (Austija - zlato, te Slovenija i Italija srebro).

Ovaj put su ekipu sačinjavali Ivica Banić 7c , Mihovil Bićanić 6c i naravno mentor Igor Naprta.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Naprta  datum: 2. 6. 2017. 12:39

Dan škole OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Svake godine posljednji petak u mjesecu svibnju naša škola obilježava Dan škole. Ove školske godine 26. svibnja 2017. održan je tradicionalni turnir u malom nogometu i košarci u kojem su sudjelovali  učenici razrednih odjela IV.-VIII. razreda. Nakon tri školska sata redovne nastave prigodnim programom u kino dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta učenici i nastavnici OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac svečano su obilježili Dan škole pod vodstvom prof. Mire Krmec.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 5. 2017. 18:27

Školo, sretan ti rođendan!

  PŠ Kompolje i PŠ Hrvatsko Polje - Rođendan je poseban dan u životu svakog čovjeka, ali nimalo manje važan nije kada se slavi i obilježava rođendan neke ustanove, organizacije, udruge i sl. Posebna radost je proslaviti rođendan škole koja je jedan od važnih čimbenika u životu svakog čovjeka. Upravo tako – radosno smo proslavili i mi rođendan naše škole. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 30. 5. 2017. 23:11

Mala škola za Mali dom Vijest ima dokument u privitku

  PŠ Hrvatsko Polje - Darovati sebe ili nešto svoje nekome je ljubav, i ona se množi samo onda kada se dijeli. Dijeljenje ljubavi uči se cijeli život, a prvi koraci stječu se u obitelji i školi. Jedna od posebnih lekcija ljubavi u našoj se školi održala tijekom korizmenog vremena. Razvijajući svijest o važnosti pomaganja i suosjećanja s potrebitima, čineći zapravo djela ljubavi, učenice su postale pravi misionari ljubavi.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 5. 2017. 08:39

Dan škole

PŠ Sinac - Kao i svake godine do sada učenici i učitelji PŠ Sinac prigodno su obilježili Dan škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mihaela Kolak Marković  datum: 28. 5. 2017. 22:46

Vukovar

Učenici 8. razreda sudjelovali su u projektu „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ od 16. do 18 svibnja 2017. godine. Svoje dojmove i doživljaje nakon posjeta Vukovara učenici su  izrazili  napravivši   plakate na temu „Osmaši u Vukovaru.“ Kroz dvodnevni posjet učenici su puno toga naučili o vrijednostima Domovinskog rata  kao i  o  Bitki za Vukovar.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2017. 21:16

25 godina članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima

I naša škola obilježila je 25. godišnjicu članstva Hrvatske  u Ujedinjenim narodima. Hrvatska je svečanim činom postavljanja svoje zastave ispred sjedišta Ujedinjenih naroda 22. svibnja 1992. godine, u prisutnosti tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana i glavnog tajnika te organizacije Boutrosa Boutrosa-Ghalija, primljena u tu organizaciju. Hrvatska je postala 178. članica Ujedinjenih naroda.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2017. 23:59

Osmaši u Vukovaru

Učenici osmih razreda naše škole, sa svojim razrednicima, profesorima Dubravkom Grčevićem, Nadom Barković Končar, Katarinom Medarić, Ivonom Dasović te profesorima povijesti Viktorijom Cvitković i Ilijom Pavićem 16. svibnja 2017. godine posjetili su Vukovar – grad heroja. Cilj takve  terenske nastave je da se učenicima što vjernije prikažu zbivanja u Vukovaru 1991. godine kao i posljedice Domovinskog rata. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2017. 22:11

Besplatan Office365 za učenike i učitelje

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola odnedavno je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 27. 1. 2015. 19:34
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

RSS Reader
CARNet
22.01.2018. 10:40
Novo CARNET-ovo natjecanje: „Lektira na pozornici robotskog kazališta“
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET pokreće novo natjecanje pod nazivom „Lektira na pozornici robotskog kazališta“ namijenjeno svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. 

19.01.2018. 10:22
Webinar: Going Mobile - promjena termina održavanja webinara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s HUPE i TESOL EVO ICT4ELT organizira webinar pod nazivom „Going mobile“. Zbog spriječenosti predavača, webinar koji se trebao održati u utorak, 23. siječnja bit će održan u nedjelju, 21. siječnja 2018. godine od 15 do 16 sati, a vodit će ga profesor Jose Antonio da Silva i profesorica Marijana Smolčec.  


Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje

Časopisi

Roditelji i djeca


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju