preskoči na sadržaj
Vijesti

"Zdrav za 5" Projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola

U okviru projekta „Zdrav za 5“, danas su u našoj Školi održana predavanja i radionice za učenike osmih razrednih odjela na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola s ciljem usvajanja zdravih životnih stilova te mijenjanja stavova i štetnih životnih navika kao i podizanja više razine znanja i svijesti kod učenika o štetnosti i kažnjivosti svih vrsta ovisnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2019. 12:25

Erasmus projekt "Robotik know-how"

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac jedan je od partnera Erasmus projekta „Robotik know-how“. Predstavnici Škole sudjelovali su na prvom susretu mladih robotičara koji je u sklopu Projekta održan u njemačkom gradu Weimaru.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 1. 2019. 22:56

OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac izlagač na božićnom sajmu „Advent u Otočcu“

Učenici 7.a  i 5.b razreda naše škole sudjelovali su ove godine kao izlagači na manifestaciji „Advent u Otočcu“. Pod vodstvom vjeroučiteljice Dražene Rubčić, učenici su prodavali božićne ukrase koje su samostalno izradili u sklopu Ekološke skupine, izvannastavne aktivnosti OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac. Sav prihod od prodaje namijenjen je djeci u Burkini Faso, u sklopu projekta „Škole za Afriku“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 12. 2018. 22:35

Nagrade Ministarstva za najbolje digitalne obrazovne sadržaje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja upućen svim učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Temeljem objavljenih Kriterija, od 398 prijavljenih, odabrano je 100 najboljih digitalnih obrazovnih sadržaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 12. 2018. 23:14

Priredba povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Prvo polugodište je kao i obično završilo svečanom božićnom i novogodišnjom priredbom. Blagdanski prigodni program organiziran je u holu naše škole za sve učenike, djelatnike, roditelje i uzvanike.

      

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2018. 13:09

Kultura na kvadrat

Nova izvannastavna aktivnost u našoj školi, „Kultura na kvadrat“ izrasla je iz odgojne potrebe koja skrbi i ukazuje na uljuđeno ponašanje naših učenika u školi i njenom okružju. Praćenje podrazumijeva i ponašanje učenika na svim kulturnim i javnim mjestima na lokalnoj i široj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2018. 10:41

Preventivna akcija "Mir i dobro": predavanje za učenike Matične škole

U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Klinikom za dječje bolesti i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, danas, 19. prosinca 2018. godine,  održano  je edukativno predavanje na temu „Mir i dobro“ za učenike Matične škole, s ciljem senzibiliziranja i informiranja učenika o rizicima i opasnostima od nepropisne i neadekvatne uporabe pirotehničkih sredstava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2018. 12:47

Vrijedna donacija računala za OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Dana 10. prosinca 2018. god. u Muzeju Mimara na donatorskom humanitarnom koncertu u organizaciji Lions Cluba Kontesa Nera, zahvaljujući gospođi Renati Žubrinić Matutinović iz Zagreba, naša Škola dobila je vrijednu donaciju računala.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2018. 20:56

Ususret Božiću: Božićna radionica

Pripreme za Božić u našoj Školu u punom su jeku, a božićni duh zavladao je među učenicima, učiteljima i svim ostalim djelatnicima. Stoga su u veselom duhu i ugodnom ozračju, nastala prava mala umjetnička djela u obliku božićnih ukrasa – anđela, snjegovića, božićnih jelki i Djed Božićnjaka…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2018. 15:05

Izlet učenika 3.b razrednog odjela u Krasno

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina i 40 godina Rezervata biosfere, u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit“, 7. prosinca 2018. g. učenici 3.b razrednog odjela Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, u sklopu izvannastavne aktivnosti Čuvari Prirode, u pratnji učiteljice Mihaele Pleše, bili su na poludnevnom izletu u Krasnu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 12. 2018. 22:22

Školski medni dan

Na današnji dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, obilježili smo Školski medni dan. Tom prigodom, održana je edukativna prezentacija o važnosti i značaju pčelarstva i to za učenike 1. razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2018. 11:12

Sveti Nikola – svetac čijem se danu posebno vesele djeca i mladi

Milijuni djece diljem svijeta s nestrpljenjem su dočekali današnje jutro iščekujući što će im omiljeni svetac ostaviti u čarapi ili ulaštenoj čizmici koje su večer prije ostavili na prozoru.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 12. 2018. 18:08

Održana radionica Sat kodiranja za učenike trećeg i četvrtog razreda

Sat kodiranja (Hour of CodeTM) globalni je pokret koji se provodi u cijelom svijetu a organiziran je od strane Code.org, javne neprofitne organizacije posvećene širenju informatike. Ove godine Sat kodiranja obilježava se u tjednu od 3. do 9. prosinca. Sat kodiranja jednosatni je događaj koji uvodi djecu u svijet programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 6. 12. 2018. 14:38

Prevencijom do zdravlja - predavanje o štetnosti cigareta i alkohola u područnim školama Švica, Lipovlje, Kuterevo, Hrvatsko polje i Kompolje

U mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se održava svake godine od 15.11. do 15.12. posebno se želi svratiti pažnja na štetno djelovanje sredstava koji uzrokuju ovisnost. O štetnosti istih mnogo se govori, posebno o alkoholu i cigaretama, no unatoč tome važno je često buđenje svijest kod djece u svrhu prevencije. U akciju borbe protiv ovisnosti uključila se i naša škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2018. 20:41

Radionice: "Alkohol - kako reći NE" i "Alkohol nije COOL" u 8. razredima

Ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti, nastavili smo obilježavati kroz različite aktivnosti. Nakon provedenog Kviza znanja o problemima ovisnosti u razrednim odjelima sedmog razreda, održane su i edukativne radionice u razrednim odjelima osmog razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2018. 16:41

Croatian Makers Liga: Odlični rezultati u 1. kolu lige

I ove godine naša škola sudjeluje u natjecanjima Croatian Makers Lige. U ligu je trenutno uključeno više od 550 škola, knjižnica, udruga i ostalih ustanova. Nakon odličnih prošlogodišnjih rezultata (osvojeno 1. mjesto u regionalnom natjecanju) te sudjelovanja na završnom državnom natjecanju, učenici PŠ Kuterevo i PŠ Švica su nastavili postizati odlične rezultate i u 1. kolu natjecanja su zauzeli prva mjesta u svojoj regiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2018. 09:40

"Stiže nam zima" - Radionica izrade pahuljica

U iščekivanju zime i prvih pahulja snijega, današnji tmurni dan odlučili smo uljepšati izradom papirnatih pahuljica. U radionici su sudjelovali učenici 5.b i 5.c razrednog odjela, a pahuljicama smo okitili i  uljepšali školski prostor.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 11. 2018. 23:07

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2018.

Ove školske godine u Republici Hrvatskoj po treći put je organizirano i provedeno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2018. Dabar je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, učenicima i široj javnosti, a pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 28. 11. 2018. 23:38

Mjesec borbe protiv ovisnosti 2018.: Kviz znanja o problemima ovisnosti

Kako bismo i ove školske godine obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti, održali smo natjecanja, točnije, Kviz znanja o problemima ovisnosti između učenika unutar 7.a, 7.b i 7.c razreda. Svoje znanje učenici su odmjeravali kroz različita pitanja iz područja prevencije ovisnosti o pušenju, alkoholu, drogama, Internetu, kockanju… 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2018. 17:44

Sudjelovanje na konferenciji CUC 2018.

U Konvencijskom centru Šibenik od 21.-23. studenoga održana je 20. CARNetova korisnička konferencija CUC 2018 pod nazivom “CUC 20- Mreža ideja“. Konferencija okuplja suradnike i korisnike CARNet-ovih usluga uključujući i učitelje osnovnih i srednjih škola, s ciljem razmjene informacija, znanja, iskustava te razvoja suradnje između osoba koje imaju doticaj s informacijsko-komunikacijskom tehnologijom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 28. 11. 2018. 10:38

Robotičari iz Otočca izborili plasman na europsko robotičko prvenstvo u Hannoveru 2019.

Na natjecanju Robo Cup Junior Zagreb Open 2018., koje se održavalo 24. i 25. studenoga u OŠ Mate Lovraka u Zagrebu, nastupile su tri ekipe iz OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, pod vodstvom mentora Igora Naprte, u disciplini Rescue Line  (robotsko praćenje crte sa spašavanjem).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2018. 22:03

Zdrav za pet! – predavanje „0 promila“ za osmaše

U suradnji sa PU Ličko-senjske županije i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, a povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, danas, 26. studenog 2018. godine, održano je interaktivno predavanje na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola za učenike 8. razrednih odjela Matične Škole Otočac s ciljem prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod učenika. Voditeljica predavanje je gđa. Kristina Manestar, prof.psih.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2018. 17:51

Dan sjećanja na Vukovar

I ove godine u našoj školi smo s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara dostojanstveno obilježili 27. obljetnicu vukovarskog stradanja. Svake godine u ovo vrijeme prisjećamo se svih heroja grada Vukovara s nadom da se njihova žrtva nikada ne zaboravi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2018. 18:52

„Abeceda prava“ 2018./2019.

I ove školske godine obogaćujemo naš odgojno-obrazovni rad s učenicima i to kroz program „Abecedu prava“, točnije ciklus od 8 radionica u kojima se obrađuju interesantne teme poput prava djece, prevencije ovisnosti, odgovornosti, različitosti, međusobnog slušanja i međusobnog poštivanja, s ciljem unaprjeđenja kvalitete života djece i mladih te pomoći u  izgradnji njihovog što kvalitetnijeg odnosa s vršnjacima, vlastitom obitelji i ljudima kojima su okruženi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2018. 14:54

Solidarnost na djelu 2018

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Otočac provela akciju Hrvatskog Crvenog križa: "Solidarnost na djelu 2018“ .

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Marković  datum: 5. 11. 2018. 08:59

Mjesec hrvatske knjige 2018. – Kviz za poticanje čitanja u školskoj knjižnici

Dana 23.10.2018.g. u školskoj knjižnici održan je Kviz za poticanje čitanja. U kvizu su sudjelovali učenici 4.a i 4.b razreda naše škole. To je jedna od aktivnosti kojom smo obilježili Mjesec hrvatske knjige. Učenici su odgovarali na pitanja o djelu naše poznate spisateljice Ivane Brlić- Mažuranić „Šuma Striborova“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 10. 2018. 15:15

Obilježavanje Dana kravate u PŠ Kompolje

Dana 18. listopada 2018. obilježili smo Dan kravate. To je bila prilika da organiziramo drugačiju nastavu, naime, učenici zajedno sa svojim učiteljicama Marinom Bićanić i Marijom Ladišić, nosili su prekrasne kravate tokom cijelog nastavnog dana.  Posebno veselje pričinilo je to učenicima, jer su imali priliku prošetati očeve i djedove kravate različitih boja i uzoraka.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2018. 10:43

Mjesec hrvatske knjige 2018. - posjet učenika Gradskoj knjižnici

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2018. učenici 1.a i 1.c razreda MŠ Otočac u pratnji svojih učitelja 22. listopada 2018. godine posjetili su Narodnu knjižnicu Otočac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 10. 2018. 18:06

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

 Dani kruha obilježavaju se tijekom mjeseca listopada u znak zahvale za plodove zemlje, radost, uspjeh te ostale blagodati kojima smo kao narod ili pojedinac bili podareni.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 10. 2018. 14:50

WSW - SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA od 4.do 10.10.2018. Vijest ima dokument u privitku

Što je tjedan svjetskog svemira?

To je međunarodna svijetska proslava znanosti i tehnologije. Generalna skupština UN je 1999.godine odredila od 4. do 10.listopada kao tjedan svjetskog svemira.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Marković  datum: 11. 10. 2018. 16:21

Poklon školi

  PŠ Hrvatsko Polje - Bicikliranje je jedna od omiljenih rekreacijskih aktivnosti kod djece. Učenici naše škole rado provode slobodno vrijeme vozeći bicikl, a želja da pri dolasku u školu mogu odložiti bicikl za to predviđeno mjesto im se ostvarila. Škola je dobila na poklon – stalak za bicikle.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 11. 10. 2018. 15:22

Europski tjedan programiranja

EU Code Week inicijativa je Europske komisije koje se održava od 2013. godine, a cilj joj je promocija kreativnosti, rješavanja problema te zajedničkog rada kroz programiranje. Ove godine EU Code Week održava se od 6. do 21. listopada.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 9. 10. 2018. 15:30

Solidarnost na djelu

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Otočac provodi akciju Hrvatskog Crvenog križa: "Solidarnost na djelu 2018“ koja će za našu školu biti provedena u četvrtak 11.10.2018. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 09:37

Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske

Dan neovisnosti državni je blagdan u Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Tog je dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. U našoj školi učenici 6. a razreda izradili su prigodan plakat povodom Dana neovisnosti, a putem razglasa naše škole svi učenici imali su  priliku čuti  povijesni prilog o tom značajnom događaju za Republiku Hrvatsku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2018. 07:00

5. listopada - Svjetski dan učitelja!

Danas je Svjetski dan učitelja. Svake se godine obilježava na današnji dan, 5.listopada. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966.godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2018. 13:35

Europski školski sportski dan

Europski školski sportski dan obilježen je u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac , a glavni cilj je bio promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja učenika koji se obilježava u 27 zemalja Europe.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2018. 15:13

Knjižnica bogatija za još nekoliko naslova

  PŠ Hrvatsko Polje - Prošle školske godine u suradnji s book cafeom Paradiso iz Otočca organizirali smo akciju prikupljanja knjiga za školsku knjižnicu. Akciji se odazvao popriličan broj pojedinaca, a knjižnica je bogatija za stotinjak naslova. Iako je akcija službeno završila u svibnju ove godine, knjige još pristižu na vrata škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 28. 9. 2018. 14:22

„Đak veseljak i prometni znak!“

Danas, 25. rujna 2018. godine, u našoj Školi gostovali su glumci Hrvatske glazbene mladeži iz Zagreba (a u suradnji s MUP-om Ličko-senjske županije)  te su za učenike nižih razreda, i posebno prvašiće, pripremili i održali edukativni mjuzikl pod nazivom „Đak veseljak i prometni znak“. Bilo je vrlo edukativno i zabavno, uz puno glazbe, pjesme i plesa, a ponešto smo i naučili... Naši učenici (i učitelji) su uživali!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 9. 2018. 23:36

Poziv roditeljima i Odluka o kriterijima za uključivanje učenika u Projekt "Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018./2019.)" Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 19. 9. 2018. 14:00

Radionica HAK-a

U Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac, 17. rujna 2018. godine predstavljen je svim učenicima prvih razreda (1.a, 1.b i 1.c razred) program HAK-a pod nazivom „Vidi i klikni“.Ideja programa je UČENJE KROZ ČINJENJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 9. 2018. 18:26

Obrazac za izradu školskog kurikuluma 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 31. 8. 2018. 11:42

Obrazac za plan izleta i ekskurzija u školskoj 2018./2019. godini Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 30. 8. 2018. 08:43

OBAVIJEST RODITELJIMA

– Popis i raspored učenika 1. razreda za šk. 2018./2019. god. –            

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 8. 2018. 14:44

Upisi u srednju školu - važna obavijest učenicima i roditeljima

Lista odabranih programa obrazovanja zaključava se svim kandidatima 10. srpnja 2018. Nakon zaključavanja liste odabranih programa učenik i roditelj/skrbnik zajedno potpisuju prijavnicu čime potvrđuju konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima.

Preuzimanje prijavnica i predaja potpisanih prijavnica, za učenike osmih razreda Matične škole u Otočcu provodit će se u sljedećim terminima:

                 10. srpnja 2018. u 13:30   i  11. srpnja 2018.  u 10:00

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 5. 7. 2018. 10:55

Besplatni udžbenici - PŠ Vrhovine

Prvog dana nastave školarce PŠ Vrhovine...

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 13. 6. 2018. 12:57

Obavijest - besplatni udžbenici za školsku 2018./2019. godinu Vijest ima dokument u privitku

Obavještavaju se roditelji sa područja Grada Otočca ....

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 8. 6. 2018. 15:10

Provedba druge faze edukacije u sklopu pilot projekta e-Škole

Tijekom drugog polugodišta školske godine 2017./2018. provodi  se druga faza edukacije u sklopu pilot projekta e-Škole: „Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ čiji je nositelj CARNet.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 6. 6. 2018. 13:58

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

Partnerstvom Hrvatske zajednice županija i portala Srednja.hr pokrenut je projekt Kalkulator bodova za upis u srednju školu. Kalkulator bodova je alat pomoću kojeg učenici imaju mogućnost na jednostavan i brz način izračunati postignut broj bodova za upis u srednju školu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2018. 14:09

Upisi u srednju školu - započele prijave kandidata

Započeo je postupak  prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2018./2019. Sve detaljne informacije dostupne su na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

U nastavku donosimo najvažnije informacije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 29. 5. 2018. 21:03

Vježba evakuacije u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

U utorak, 29. svibnja 2018. s početkom u 10:00 sati u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, održana je vježba evakuacije. U nastavku donosimo nekoliko fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2018. 16:20

Četvrti dan obilježavanja Dana škole

Zadnji dan Tjedna otvorenih vrata popraćen je mnoštvom kreativnih radionica. U MŠ Otočac održane su edukativno-zabavne i likovne radionice te sat povijesti. U područnim školama na današnji dan održane su radionice, kvizovi znanja, izložbe učeničkih radova, natjecateljske sportske igre te druženje uz glazbu i ples. Više informacija pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2018. 18:02

Treći dan obilježavanja Dana škole

Treći dan Tjedna otvorenih vrata obilježen je spletom sportskih aktivnosti

  • malim nogometom između učitelja i učenika
  • igrom graničara učenika četvrtoga razreda
  • odbojkom između učitelja i učiteljica
  • slobodnim bacanjem između učenica i učenika
  • košarkaškom utakmicom Otočac – Brinje
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2018. 23:20

Drugi dan obilježavanja Dana škole

Danas, 22. svibnja 2018., nastavlja se program Tjedna otvorenih vrata u našoj Školi. Drugi dan obilježavanja Dana škole popraćen je mnoštvom kreativnih radionica:

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 5. 2018. 16:05

Tjedan otvorenih vrata u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Ove godine, u našoj školi, Dan škole se obilježava na jedan poseban način. Cijeli tjedan obilježen je kao Tjedan otvorenih vrata gdje se svakodnevno održavaju razne aktivnosti u kojima sudjeluju učenici s njihovim nastavnicima. Danas, 21. svibnja 2018., na početku prvoga nastavnoga sata učenici sedmih razreda obavijestili su učenike i nastavnike, pomoću školskoga razglasa, o rasporedu aktivnosti za Tjedan otvorenih vrata.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 5. 2018. 16:06

Dani otvorenih vrata: Posjet budućih prvašića

U pratnji odgojiteljica, Ankice Pavelić i Valentine Sušić, predškolci Dječjeg vrtića „Ciciban“ danas, 21. svibnja 2018. godine, u sklopu Dana otvorenih vrata i Dana škole, posjetili su nas i našu Školu. Upoznali su učenike 1.b razreda i učiteljicu gdje su nakratko zamijenili mjesta, sjeli su u školske klupe te isprobali kakav je to osjećaj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 5. 2018. 16:00

Pukovnik Drago Bilović, osmašima o Domovinskom ratu na području Otočca

Umirovljeni pukovnik HV i predsjednik GO UHDDR Drago Bilović u sklopu nastave povijesti, održao je učenicima osmih razreda predavanje o Domovinskom ratu na području Otočca kod Spomenika hrvatskih branitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2018. 12:07

Projekt „Predavanja o prirodnim i kulturnim vrijednostima Velebita za osnovne i srednje škole Ličko senjske županije“

U zajedničkoj suradnji Parka prirode Velebit, ekološke udruge Lupus i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, fotograf i pisac Krunoslav Rac je održao u našoj školi niz predavanja u sklopu projekta „Predavanja o prirodnim i kulturnim vrijednostima Velebita za osnovne i srednje škole Ličko senjske županije“.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Marković  datum: 9. 5. 2018. 20:30

Projekt "Želim stablo"

Naša škola sudjeluje u projektu "Želim Stablo". Više o projektu pročitajte na linku u nastavku https://www.profil-klett.hr/prijavljene-skole. Podržite nas svojim lajkom-glasom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 20:27

Književni susret s Majom Brajko-Livaković

Dana 03.svibnja 2018.g. školska knjižnica organizirala je književni susret s Majom Brajko-Livaković.

Maja Brajko-Livaković u svojim romanima i pričama piše o prirodi, njezinu očuvanju i o problemima odrastanja mladeži. Prva je u našoj književnosti za djecu i mlade progovorila o problemu droge i o bijelom roblju. Djela Finka Fi  i  Kad pobijedi ljubav uvrštena su u popis lektirnih naslova za osnovnu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 09:46

Crvenkapica i mi na Fortici

  PŠ Hrvatsko Polje - Koračajući tragovima uskoka od Hercegovine pa do Senja, autorica projekta Senjska uskočka crvenkapa (od milja Crvenkapica) Marija Zudeningo ovih je dana zakoračila i dalje te je posjetila Otočac. Na otočkoj Fortici, uz veliki odaziv udruga, dječjih vrtića i škola iz Otočca i Brinja, upriličeno je spajanje izrađenih pačvoraka za divovsku uskočku kapu koja će se, nakon sakupljanja i spajanja 14 tisuća pačvoraka diljem Hrvatske, kao atrakcija postaviti na utvrdu Nehaj u Senju.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 29. 4. 2018. 19:54

Posjet osmih razreda Vukovaru

Učenici osmih razreda naše škole, sa svojim razrednicima, učiteljima  Emicom Bukovac, Majom Brajković, Viktorijom Cvitković, Teom Kraljić i  Danijelom Marotom 22. travnja 2018. godine posjetili su Vukovar – grad heroja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2018. 06:58

Dan planeta Zemlje na Velebitu

Kuća Velebita

Povodom obilježavanja 22.travnja, Dana planeta Zemlje, Geografska grupa ZFO je organizirala 24.4.2018.godine, terensku nastavu u suradnji s Javnom ustanovom Nacionalni park Sjeverni Velebit.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Marković  datum: 24. 4. 2018. 20:38

Dan planeta Zemlje

Članovi Eko grupe naše Škole i ove su godine kraćim glazbenim i recitatorskim programom preko razglasa škole obilježili Dan planeta zemlje! Pročitajte što su svima poručili!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 16:41

"MOGU, AKO HOĆU"

Učenicima četvrtog razreda predstavljen je preventivni program "MOGU, AKO HOĆU“ kojim su se učenici u pratnji učitelja i kontakt policajaca upoznali sa samozaštitnim ponašanjem te s opasnostima koje nose sredstva ovisnosti. Ukazano im je na štetne posljedice vandalizma, konzumiranja alkohola i opojnih droga.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2018. 07:57

Croatian Makers Liga: Naši robotičari postigli odlične rezultate

U sklopu projekta Croatian Makers udruge IRIM u koji je od ove godine uključena i naša škola, učenici PŠ Kuterevo i PŠ Vrhovine su uz već postojeće MicroBitove dobili i pet mBot robota. Edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike i učenici stječu praktična iskustva u programiranju, elektronici, automatici i robotici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2018. 07:00

„Manje oružja, manje tragedija“

Od 2002. godine mjesec travanj se obilježava kao mjesec zaštite od mina. To je mjesec kada slobodno vrijeme počinjemo koristiti za uređenje okućnica, vrtova i polja ili za organiziranje izleta u prirodi pa iz tih razloga jača i potreba podsjećanja na još uvijek prisutnu opasnost od mina.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2018. 20:40

Poziv za organizaciju izvanučioničke nastave za 8. razred Vijest ima dokument u privitku

U privitku je Poziv za organizaciju izvanučioničke nastave u prvom polugodištu šk. god. 2018./2019.  OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 4. 2018. 15:04

"Krvavi Uskrs" 1991. godine

U spomen na prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, učenici 8.b razreda izradili su njemu u čast prigodne plakate te na satu povijesti pogledali dokumentarni film.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 3. 2018. 16:25

Projekt "Želim stablo"

Prijavom na natječaj Želim stablo koji je pokrenuo Profil Klett naša škola ušla je među 100 škola koje su dobile micro:bit i set za zalijevanje biljaka kojim se želi potaknuti primjena informatičke tehnologije u nastavi. Kako naša škola sustavno radi na informatičkom osnaživanju nastavnog procesa, ovo je jedan od izazova koji će se implementirati u radu s učenicima narednih nekoliko mjeseci.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 3. 2018. 18:20

Imamo najljepšeg snjegovića u Gackoj

  PŠ Hrvatsko Polje - Drugu godinu za redom naša škola prijavila se na nagradni foto-natječaj za najljepšeg snjegovića Gacke doline u organizaciji portala Glas Gacke. Nakon prošlogodišnjeg osvojenog drugog mjesta, ove godine postigli smo bolji rezultat. Učitelj Zimoslav, utjelovljen u zimskoj ledenoj skulpturi, donio nam je prvo mjesto na 6. Festivalu snjegovića Otočac.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 3. 2018. 17:22

3. mjesto na nacionalnoj razini – Hrvatska kakvu želimo

  U okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je nagradni natječaj za osnovne škole za dječje literarne i likovne radove na temu Hrvatska kakvu želimo. Na natječaj se javila i naša škola s likovnim radovima te polučila odlične rezultate na županijskoj, ali i nacionalnoj razini.
  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Posavi  datum: 27. 3. 2018. 17:04

Unicefov program „Škole za Afriku“ u našoj školi

Naša škola je i ove godine uključena u UNICEFOV program "Škole za Afriku", kojim se pomaže djeci Afrike da se školuju i tako izađu iz kruga siromaštva. Dana 27.3.2018. organizirana je akcija prikupljanja novčanih sredstava koju je vodio vjeroučitelj Dario Košćak, voditelj Eko grupe i Unicefov koordinator za našu Školu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 3. 2018. 15:59

Stručna ekskurzija u Milano

U organizaciji županijskog stručnog vijeća učitelja  matematike Primorsko goranske i  Ličko-senjske županije 10. i 11. ožujka 2018. organizirana je dvodnevna stručna ekskurzija u Milano, Como i Lugano. Tom prilikom učitelji su posjetili  Museo Nazionale della Scienza e tecnologia  "Leonardo da Vinci" -najveći muzej znanosti  i tehnologije u Italiji  i jedan od najvećih u Europi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 22. 3. 2018. 20:41

Svjetski dan voda

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka s ciljem podizanja svijesti javnosti i usmjeravanja pozornosti na značaj i važnost vode za život. Pod ovogodišnjim sloganom „Priroda za vodu“ istražuju se rješenja koja su dostupna u prirodi. Onečišćenje okoliša i klimatske promjene širom svijeta potiču krize s nestašicom vode. Rješenja koja nam nudi sama priroda imaju veliki potencijal rješavanja problema s vodom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2018. 17:32

Preventivni programi – u tijeku…

I ove školske godine radimo punom parom te u suradnji sa stručnjacima iz drugih institucija poučavamo učenike općim životnim vještinama te zajedničkim snagama radimo na sprječavanju i suzbijanju neprihvatljivih oblika ponašanja kod učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 15:52

Učenici OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac sudjelovali u Europskom kvizu o novcu

Hrvatska udruga banaka u suradnji sa Štedopisom i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje povodom Europskog tjedna novca organizirala je edukativni nagradni natječaj „Europski kviz o novcu“ za učenike od 13 do 15 godina.

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 16. 3. 2018. 15:06

Brošura za roditelje-"Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Nerica Orešković  datum: 7. 2. 2018. 11:46

Besplatan Office365 za učenike i učitelje

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola odnedavno je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Valentina Pajdaković  datum: 27. 1. 2015. 19:34
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Ova web-stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti.


e-Škole

e-Škole


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Institucije

Obrazovanje


RSS Reader
CARNet
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju